Jump to content

Как да настроя вентилатора на компютъра през биоса

Препоръчан пост

Имам проблем със вентилатора на кутията. Понеже когато спре да работи и издава предупредителен звук. Воден е 6 пъти на сервиз заради вентилатора, но все същата история. Явно трябва да се настрои на по-бързи обороти ( поне аз така мисля, че трябва да стане ) Но не съм наясно със тези опции в Биоса. Моля за помощ. Ето и снимки на биоса. Ако може да ми обясните 3-те опции за какво съм ще съм ви много благодарна.

post-18302-0-14893600-1341263882_thumb.jpg

post-18302-0-44505900-1341263899_thumb.jpg

post-18302-0-60127100-1341263911_thumb.jpg

Сподели другаде

Ако може да ми обясните 3-те опции за какво съм ще съм ви много благодарна.

• Chassis Intrusion - Това е допълнение към BIOS, което е предназначено да показва на потребителя дали системата е била отваряна. Ако нямате такива притеснения, то може да оставите стойността така.

Следващите настройки се отнасят до HSF (Heat Sink Fan) или по-просто казано - CPU Fan (вентилаторът на процесора).

• CPU Smart Fan Target - Тук се задава стойността на температурата на процесора, която трябва да се поддържа.
  • CPU Min.FAN Speed (%) - Тук се задава минималната стойност (%) на скоростта на въртене на вентилатора. Препоръчително е стойността да бъде висока, поне дотолкова, че вентилаторът да не издава твърде силен шум.

Сподели другаде

отваряла съм компютри и лаптопи, просто този не мога да го отворя понеже е все още в гаранция, но както казах то не знам дали има смисъл и от гаранцията защото всеки път така ми го връщат. Значи то е вентилатора на кутията. Просто от време на време за секунди спира да работи и после пак почва, което не е проблем.. проблема идва от там, че когато спре дори и за секунда, компютъра издава сигнален звук ( че нещо в кутията е спряло да работи ) И самия звук е доста дразнещ особено когато се опитваш да спиш :D И по принцип ми казаха в сервиза " Еми спри си го той не ти трябва" Е да ама не искам да го спирам за това искам да му увелича оборотите, като така се надявам да не спира. Аз лично си обяснявам, че спира защото е достигнало определена температура или нещо подобно.. нещо като климатик :D Също гледах, че има и някакви програми за настройки на вентилаторите, но нямам и на идея как се работи с тях. За това и се обръщам към вас за помощ :)

П.п S.Feradov мерси за обяснението, но това което разбирам е само за вентилаторите на процесора и не ми върши голяма работа. Но все пак според вас да си ги настроя ли тези неща понеже е на Disable ? :)

Мерси !

Сподели другаде