eHoT4e Публикувано Юли 2, 2012 Report Share Публикувано Юли 2, 2012 Имам проблем със вентилатора на кутията. Понеже когато спре да работи и издава предупредителен звук. Воден е 6 пъти на сервиз заради вентилатора, но все същата история. Явно трябва да се настрои на по-бързи обороти ( поне аз така мисля, че трябва да стане ) Но не съм наясно със тези опции в Биоса. Моля за помощ. Ето и снимки на биоса. Ако може да ми обясните 3-те опции за какво съм ще съм ви много благодарна. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
valyo_93 Публикувано Юли 2, 2012 Report Share Публикувано Юли 2, 2012 Какво ти е дъното и къде е свързан вентилатора на дъната платка или на захранването буксата на вентилатора с 4 или 3 извода е Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
eHoT4e Публикувано Юли 3, 2012 Author Report Share Публикувано Юли 3, 2012 Нямам представа. Как мога да ги видя тези неща без да го отварям ? Аида64 ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
valyo_93 Публикувано Юли 3, 2012 Report Share Публикувано Юли 3, 2012 Може да видиш дъното с програмата everest.Но ако не си отварял до сега компютър по добре недеи сам.Какъв точно проблем ти прави вентилатора? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Юли 3, 2012 Report Share Публикувано Юли 3, 2012 Ако може да ми обясните 3-те опции за какво съм ще съм ви много благодарна.Chassis Intrusion - Това е допълнение към BIOS, което е предназначено да показва на потребителя дали системата е била отваряна. Ако нямате такива притеснения, то може да оставите стойността така.Следващите настройки се отнасят до HSF (Heat Sink Fan) или по-просто казано - CPU Fan (вентилаторът на процесора).CPU Smart Fan Target - Тук се задава стойността на температурата на процесора, която трябва да се поддържа.CPU Min.FAN Speed (%) - Тук се задава минималната стойност (%) на скоростта на въртене на вентилатора. Препоръчително е стойността да бъде висока, поне дотолкова, че вентилаторът да не издава твърде силен шум. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
eHoT4e Публикувано Юли 3, 2012 Author Report Share Публикувано Юли 3, 2012 отваряла съм компютри и лаптопи, просто този не мога да го отворя понеже е все още в гаранция, но както казах то не знам дали има смисъл и от гаранцията защото всеки път така ми го връщат. Значи то е вентилатора на кутията. Просто от време на време за секунди спира да работи и после пак почва, което не е проблем.. проблема идва от там, че когато спре дори и за секунда, компютъра издава сигнален звук ( че нещо в кутията е спряло да работи ) И самия звук е доста дразнещ особено когато се опитваш да спиш И по принцип ми казаха в сервиза " Еми спри си го той не ти трябва" Е да ама не искам да го спирам за това искам да му увелича оборотите, като така се надявам да не спира. Аз лично си обяснявам, че спира защото е достигнало определена температура или нещо подобно.. нещо като климатик Също гледах, че има и някакви програми за настройки на вентилаторите, но нямам и на идея как се работи с тях. За това и се обръщам към вас за помощ П.п S.Feradov мерси за обяснението, но това което разбирам е само за вентилаторите на процесора и не ми върши голяма работа. Но все пак според вас да си ги настроя ли тези неща понеже е на Disable ? Мерси ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост