Jump to content

Драйварите на VIA и самата програма Vinyl Deck ми прецакват микрофона

Препоръчан пост

Така от доста времеме ( 5 години ) имам машина, която си е с части на VIA. Та трябва да инсталирам драйвари за звука и микрофона на VIA. С тях се инсталира и програма Vinyl Deck, с която си регулирам настройките. Имал съм и друг път проблеми, но съм ги оправял, обаче този път явно съм неспособен. Когато включвам компютъра си микрофона ми винаги е заглушен, но винаги когато ми се налагаше да говоря с някого по скайп, влизах във Vinyl Deck-a и оправях настройките и микрофона си бачкаше... Обаче наскоро един път просто забелязах, че не стана. Какво ли не правих, слагах най- новите драйвъри, след това ги деиннсталирах и слагах старите, викам дано се оправи( със новите не стана ) , но нищо не помогна. Накрая се усъмних в самия микрофон и в жака, но един приятел ми даде работещ микрофон с usb свързване резултата бе същия. Наскоро забелязах и друго - щом започна разговор, дори и да съм оправил настройките, микрофона да не е заглушен, той сам се заглушава веднага щом започна разговор. Така поамгайте, кажете какво да правя, защото вече ми писна да има ммикрофон, а да не мога да го използвам ...
Сподели другаде

Изтегли Autoruns и:

1) стартирай програмата;

2) избери Options -> Filter Options... -> постави отметка на Hide Microsoft entries -> OK;

3) меню File -> Refresh;

4) меню File -> Save... (от падащото меню остави избран .arn за файлов формат);

5) запази файла някъде с желано от теб име, архивирай го с програма по желание и го прикачи към темата.

Описание как се прикачат файлове (ако не знаеш):

- при публикуване на коментар кликни бутон Повече опции;

- долу в секция "Прикрепяне на файлове" посочи файла и кликни бутон Прикачи този файл;

- накрая кликни Добавяне в мнението.

Сподели другаде

Виждам някои леко обезпокоителни неща, като това, че си използвал Advanced SystemCare например, но уж не би трябвало тя да е виновникът. Ако си сигурен, че преинсталацията на драйвера не помага, можеш да опиташ да създадеш нов потребителски акаунт и да провериш дали случайно там няма да го има проблемът.

Ще е и от помощ да кажеш точно какво имаш предвид, че микрофонът е заглушен. Надявам се си наясно, че по принцип микрофонът трябва да е разрешен/включен в устройствата за запис, но забранен/изключен в устройствата за възпроизвеждане. В тази тема съм описал правилните настройки. Можеш да дадеш и снимки как са при теб след стартиране на компютъра.

Сподели другаде

По първатата ти идея, резултата беше абсолютна същия с новия потребителски акаунт.

Второто предложение разбуни замисли и реших да пробвам, въпреки, че до този момент не мислех че настройките на windows влият вурху работата, защото самата програма vinyl deck мисля че контролира всички аудио функции, но реших да пробвам. И ето какво излезе, мисля че screen - а сам говори за себе си.

Колко го търсих този файл sndvol32.exe, не го намерих изощо ан компютъра нито пък имаше възможност да се премахне от add/remove programs. Пробвах с разични съвети в интернет за прекратяване на работата му, изобщо не можеше да бъде намерен когато исках да го спра през cmd, а през run се пробвах да го стартирам, отново излезе, че не същестувава ? Дали той създава проблема ?

post-16860-0-30169300-1341858102_thumb.png

Сподели другаде

System:

Microsoft Windows XP

Professional

Version 2002

Service Pack 3

Като го теглих, гледах да не е от "идиотските самоделки" , търсех чист Windows без никакви модификации по него около 700 МБ и точно такъв съм инсталирал ...

Сподели другаде

Можеш да опиташ да разархивираш sndvol32.exe от прикачения архив, но няма гаранция, че ще реши проблема. Затова според мен ще е добра идея да поставиш инсталационния диск на Windows в устройството, да отвориш меню Start -> Run, да напишеш/поставиш sfc /scannow и да кликнеш OK. Това ще сканира системата за липсващи/повредени файлове и ще се опита да ги запълни. Също не е гаранция, че ще реши проблема, но си заслужава да се опита според мен.

sndvol32.rar

Сподели другаде

Изтелих го файла и започнах да отварям настройките, направих всичко както си го посочил в онази тема но нищо ... Това със търсенето на повредени или липсващи файлови исках да го пробвам, но или не мога да намеря точния диск или нещо се е скапало cd-то на дето ползвах за инсталация на Windows - а, не го приема за диск на който има Windows XP ...
Сподели другаде

С командата, която даде ти не се получи нищо и с работещия диск сканира и като свърши сканирането спира и нищо не прави ... Пробвах от add/remove programs да инсталирам windows components и като че ли стана, някой неща ми се инсталираха и междувременно се сетих че преди време бях ползвал една програма от вида, която уж подобрява производителността на компютъра, която явно е премахнала така " ненужния неща като on-screen keyboard " и други подобни програми, които с нищо не затормозяват, ама кв да се прави като м и е бил слаб акъл навремето, сега трябва да имам нерви да пиша туак за помощ ... След като инсталирах тези нови неща пак изпълних носоките, които си дал в темата за правилни настройки на микрофона и отново нищо ... Вече не знам какво да правя, най-проста алтернатива ми изглежда преинсталирането на Windows, но не искам да го правя ...
Сподели другаде

Измина доста време, без да съм писал, защото наистина нямах други идеи. Имаш ли все още проблем? Да не би да си преинсталирал случайно? Питам, за да знам дали да продължавам да мисля по въпроса.
Сподели другаде