Jump to content

Код 12 при външна мрежова карта

Препоръчан пост

Здравейте!Преди 3 дни всичко беше нормално.Онази нощ изключих компютъра и легнах.Следващия ден направихме ремонт на стаята и изнесох всичко,което ползвам с компютъра,както и самия компютър.Предната вечер отново включих компютъра към външната мрежова карта(която ползвам по принцип) и гледам,че имам X на иконата за интернет достъпа.След това натиснах "Коригиране на проблеми" и ми изведе това:post-27220-0-07044800-1340204064_thumb.jpg Сутринта се обадих на доставчика,пратиха един техник пробва го на лаптопа си и всичко беше наред.Каза ми,че или ми е изгоряла LAN картата или не е инсталирана.Но тя е инсталирана.Ползвам филтър против токови удари,имам и защита и на захранването.Когато я включвам към външната мрежова карта,индикаторът свети.Пробвах на мрежовата карта на дъното и там си работи.Исках да рестартирам мрежовата карта,влезнах в post-27220-0-33963200-1340204093_thumb.jpg забраних Team Viewer VPN,въпреки че не знам дали това се отнася към външната мрежова карта.Когато натисна "Диагностика на тази връзка" ми извежда:post-27220-0-27114800-1340204128_thumb.jpg .Ето как изглеждат мрежовите карти в диспечера на устройства: Когато натисна Свойства на мрежовата карта с удивителното в жълтия триъгълник ми извежда: Имам приемник вън от къщата,свързано с адаптер в стаята ми(включен към филтъра) и още една букса от адаптера към компютъра.От Диспечер на устройствата забраних и след това пaк разреших Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet Nic,пробвах и с драйвера от диска,но нищо не се оправи.В свойства на Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet Nic пише:"Това устройство не може да намери достатъчно свободни ресурси,които може да използва(код 12).Ако искате да използате устройството,ще трябва да забраните някое от другите устройства на компютъра."?Моля се за помощ!
Сподели другаде

Какво по-точно представлява тази "външна мрежова карта"

Опитай да деинсталираш Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet Nic от Диспечера на устройствата и след рестарт на системата да го инсталираш отново.

Опитай и следното:

1. Отвори Command Prompt (Start -> Run... -> cmd -> OK);

2. В конзолата въвеждаш set devmgr_show_nonpresent_devices=1 и потвърждаваш с Enter;

3. Въвеждаш start devmgmt.msc и потвърждаваш с Enter;

4. Би трябвало да се стартира Device Manager; избираш меню View -> Show hidden devices (настройката трябва да е включена).

Тогава виж какво има при мрежовите устройства.

Сподели другаде

Външната мрежова карта е LAN карта,която турих допълнително в компютърната кутия и я ползвам нея вместо вграденото на дъното,за да се защитя останалите части при евентуални бедствия по ел.мрежата.Деинсталирах след това рестартирах(рестартира и втори път след първоначалния рестарт) и пак се появи удивителното с триъгълника и в свойства на въпросната мрежова карта:"Това устройство не може да намери достатъчно свободни ресурси,които може да използва(код 12).Ако искате да използате устройството,ще трябва да забраните някое от другите устройства на компютъра."Направих и второто,което казахте и се появи:

Как да разбера дали настройката е включена?

настройката трябва да е включена

Сподели другаде

Виждам, че имаш две мрежови карти, базирани на Realtek чип. Предполагам, едната е вградената в дънната платка, а другата е допълнително добавената. Опитай да забраниш вградената и виж дали външната ще проработи.
Сподели другаде

Не, просто забрани вградената. Може и от BIOS. Ако искаш, опитай първо да я забраниш от диспечера на устройства и ако няма подобрение, тогава можеш да пробваш да я забраниш от BIOS.
Сподели другаде

От диспечера на устройствата го забраних,но изобщо не се повлия.Мога ли да ви помоля да ми опишите как да го направя чрез BIOS-a(досега никога не съм го ползвал).Аз съм с UEFI BIOS,дънната карта е ASUS M5A97 PRO AMD970 + SB9.И след като го забраня оттам,пак оттам ли се разрешава?
Сподели другаде

Влез в BIOS, иди в секция Advanced -> Onboard Devices Configuration, маркирай Realtek LAN Controller, натисни клавиш + или -, за да промениш настройката на Disabled. След това натисни F10 и потвърди с Enter, за да излезеш от BIOS, като запазиш настройките.
Сподели другаде

Опитах и чрез Disabled на Realtek LAN Controller-a,но не се повлия Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet Nic?!Под Realtek LAN Controller

имаше Realtek PXE OPROM,който първоначално беше на Disabled,направих я на Enabled,но не настъпи промяна.

Сподели другаде

Направих го още веднъж от BIOS(само че преди това бях деинсталирал устройството и от Диспечер на устройствата) и този път вградената мрежова карта не се появи в Диспечера на устройствата,но проблемната мрежова карта бе пак с удивителното в жълтия триъгълник.Случи се още нещо - вчера,когато включих компютъра гледам тази проблемната LAN карта е без удивителното в жълтия триъгълник и в свойтва пишеше че работи нормално(т.е. нямаше недостиг на ресурси).След това изключих компютъра смених кабела във външната LAN карта,включих компютъра и пак същия проблем.
Сподели другаде

Опитай да деинсталираш мрежовата карта, като поставиш отметка и на опцията да се премахне драйверът за устройството.

Ако това не помогне, опитай да разрешиш вградената мрежова карта, след това да ги деинсталираш и двете наведнъж (отново като поставиш отметка да се изтрие драйверът) и чак тогава да рестартираш, като след това не пропускай веднага да забраниш вградената мрежова карта от BIOS.

Сподели другаде