popres Публикувано Юни 11, 2012 Report Share Публикувано Юни 11, 2012 Здравейте имам един въпрос който съм длъжен да задам преди да съм омазъл съвсем нещата.Значи в момента съм с лаптоп Acer Extensa с вграден - Windows Vista Home Basic Sp1.Но нека започна със същноста на въпроса възможнолие на лаптоп който е със вграден при закопуването windows да се смени с друг в този случай XP sp2-sp3. И имам още едно важно запитване понеже сега съм с интернет на ваучер дали след инсталацията на Xp ще възможно да продължа да ползвам услугата защото няколко човека ми казаха че Xp работи само с кабелен инстернет тоест след въвеждането на шлюз,DNS,Mрежова маска и другите настройки. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Юни 11, 2012 Report Share Публикувано Юни 11, 2012 По принцип, машините които идват фабрично с инсталирана OEM версия на Windows, разполагат и с така наречения Recovery CD, от което можеш да възстановиш операционната система до изходното и състояние, в случай че нещо се прецака...Разбира се, ти можеш да си преинсталираш лаптопа с каквато операционна система искаш, след това. Защо пък точно Windows XP искаш? На твое място, аз бих се насочил към 32-bit весия на Windows 7, вместо XP. Това автоматично ти решава второто питане.Това което са ти казали, не е вярно. Стига лаптопа да има Wi-Fi адаптер (което и виждам от спецификациите в интернет), спокойно можеш да си ползваш безжичен интернет. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
popres Публикувано Юни 11, 2012 Author Report Share Публикувано Юни 11, 2012 Значи аз предпочитам windows xp защото лаптопа не е много силен 2GB-Ram 800Mhz ,CPU-2.20Ghz Video 815Mb според мен на тази характеристика най допада xp. Ами как мога да проверя дали лаптопа разполага със Wi-Fi? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 11, 2012 Report Share Публикувано Юни 11, 2012 Въпросният хардуер е напълно достатъчен за комфортна работа на Windows 7. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Юни 11, 2012 Report Share Публикувано Юни 11, 2012 Цък Погледни на тази страница и виж какви са спецификациите на модела, с който си. Според написаното там - разполага с Wi-Fi. Допълнително, на голяма част от нотбуците копчето за пускане на Wi-Fi се намира някъде по външния панел и има индикатор, който указва дали е включен или не. Поразгледай. Подробно, спецификациите на машинката си (дъно, чип-сет, видео и пр.), можеш да видиш с програми, като AIDA64 или HWiNFO. Това е важно, защото на може за дадения компонент можеш да нямаш драйвери за XP и тогава той няма да работи с тази операционна система. Освен това, Windows 7 e по-лек от Vista при всяко положение. На далеч по-кекави машини от твоята съм виждал инсталиран Win 7. Притесненията ти са неоснователни. Ти си решаваш вече. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
popres Публикувано Юни 11, 2012 Author Report Share Публикувано Юни 11, 2012 Значи имам на външно 3 копчета изключване, блутут,и 1 на което е нарисувано нещо като сателитна чиния и когато е активиран интернета мига оранжево. Да не би това да е въпросното копче или знам ли и аз? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Юни 11, 2012 Report Share Публикувано Юни 11, 2012 Да, това с антенката ще да е Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
popres Публикувано Юни 11, 2012 Author Report Share Публикувано Юни 11, 2012 Значи нещата отиват на добре а само да попитам още нещо как да проверя дали настоящите системни драйвери са подходящи за Windows XP? Прегледах подробно цялата информация в дадените програми но все пак човек трябва да знае какво да гледа .Бихте ли ме насочили в коя част на AIDA64 Extreme Edition да открия кои драйвери си съвпадат за XP. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Юни 11, 2012 Report Share Публикувано Юни 11, 2012 От програмите виждаш имената и моделите на компонентите. След това от сайта на Acer търсиш драйвери. Цък. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
popres Публикувано Юни 11, 2012 Author Report Share Публикувано Юни 11, 2012 Бихте ли погледнали този отчет и дали от тук трябва да взимам името и версията на всеки драйвер.Report.txt Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Юни 11, 2012 Report Share Публикувано Юни 11, 2012 Виж линка, който ти пуснах в предния си коментар. Посочваш модела на машинката си, посочваш операционна система и версия (32 или 64-bit) и си сваляш каквото ти трябва. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост