bore_kk Публикувано Юни 9, 2012 Report Share Публикувано Юни 9, 2012 здравейте, можете ли да ми помогнете. Имам рутер в който влиза Лан кабел ,настолния компютар е свързан с кабел към рутера , а лаптопа го хваща с уайърлес без кабел.Сега на интернета доло в дясно на лаптопа където мигат сините мониторчета има жълт триъгълник и няма интернет. как да го оправя? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Юни 9, 2012 Report Share Публикувано Юни 9, 2012 Въпросът ти е малко в стил "Имам кола, не пали, как да я оправя...".Какви са настройките на мрежата на лаптопа и на настолния компютър?Какъв модел е рутера (за да му видим ръководството)? Какви настройки са въведени в него?По какъв начин (DHCP, PPPoE, статичен адрес, нещо друго...) получаваш връзка от доставчика си? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ivodabl Публикувано Юни 9, 2012 Report Share Публикувано Юни 9, 2012 Рестартирай рутера Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bore_kk Публикувано Юни 10, 2012 Author Report Share Публикувано Юни 10, 2012 Добро утро, рестартирай рутера, даже пробвах с друг. настройки на настолния компютър не сме правили, включих му кабела и той автоматично се откри интернета. на лаптопа от предложените безжични мрежи избрахме нашата, сложихме кода, но не може да се свърже с нея. изкарва съобщение че е лимитирана. Рутера е модел Sitecom 300N x2, a лаптопа Acer TravelMate2700. не знам по какъв начин получава интернета от доставчика, това не го разбирам. ние живеем в Италия. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bore_kk Публикувано Юни 10, 2012 Author Report Share Публикувано Юни 10, 2012 смених IP-то на лаптопа, сега е същото като на рутера. жълтият триъгълник го няма, показва че се свързва с рутера, но не получава интернет Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Юни 10, 2012 Report Share Публикувано Юни 10, 2012 IP адреса на компютъра не трябва да съвпада с адреса на рутера.Опитайте с автоматични настройки на мрежата на лаптоп-а. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост