Jump to content

Имам проблем с интернета на лаптопа, моля помогнете ми

Препоръчан пост

здравейте, можете ли да ми помогнете. Имам рутер в който влиза Лан кабел ,настолния компютар е свързан с кабел към рутера , а лаптопа го хваща с уайърлес без кабел.Сега на интернета доло в дясно на лаптопа където мигат сините мониторчета има жълт триъгълник и няма интернет. как да го оправя?
Сподели другаде

Въпросът ти е малко в стил "Имам кола, не пали, как да я оправя...".

Какви са настройките на мрежата на лаптопа и на настолния компютър?

Какъв модел е рутера (за да му видим ръководството)? Какви настройки са въведени в него?

По какъв начин (DHCP, PPPoE, статичен адрес, нещо друго...) получаваш връзка от доставчика си?

Сподели другаде

Добро утро, рестартирай рутера, даже пробвах с друг. настройки на настолния компютър не сме правили, включих му кабела и той автоматично се откри интернета. на лаптопа от предложените безжични мрежи избрахме нашата, сложихме кода, но не може да се свърже с нея. изкарва съобщение че е лимитирана. Рутера е модел Sitecom 300N x2, a лаптопа Acer TravelMate2700. не знам по какъв начин получава интернета от доставчика, това не го разбирам. ние живеем в Италия.
Сподели другаде