Bobi Stankov Публикувано Юни 8, 2012 Report Share Публикувано Юни 8, 2012 здравейте имам едно питане тъй като старият ми комп вече не става за нищо,трябва да се преинсталира но не му работи сд-то и аз не мога дефакто сам така,а и не ми се дават пари да го оправям защото и без това вече е на път да си замине.Та искам да знам дали мога да извадя от компа хард диска и някак си да прехвърля поне снимките си за тях ми е проблема,на новият си комп.И ако може как става защото не съм много по тия части ,мерси ако някой знае как да го направя Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
melmak Публикувано Юни 8, 2012 Report Share Публикувано Юни 8, 2012 Никакъв проблем. Обаче или ще трябва да отделиш 2-3 часа да го прочетеш и направиш или да извикаш някой твой познат да ти помогне. По принцип е лесно и самата свръзка става за 10-15 мин. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Bobi Stankov Публикувано Юни 8, 2012 Author Report Share Публикувано Юни 8, 2012 предпочитам да отделя малко време защото няма кой в момента :( да ми помогне Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 8, 2012 Report Share Публикувано Юни 8, 2012 Нямаш ли някой познат с "флашка"? Това ще улесни значително прехвърлянето. Не че не може и да се разкачи твърдия диск от стария компютър, да се закачи на друг и да се прехвърлят файловете, но ако общият размер на важните данни не е голям, би било далеч по-лесно и дори бързо да се прехвърлят с помощта на външна флаш памет. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Юни 8, 2012 Report Share Публикувано Юни 8, 2012 Здравей.Диска само един дял ли има?Колко свободно/заето място има?Колко искаш да прехвърлиш?Ако вече имаш два дяла на харддиска(единият - системен) - не би трябвало да е проблем да преинсталираш. Само трябва да внимаваш къде точно ще избереш да инсталираш. Ако нямаш - мисля че има програми, с които да направиш втори дял и да сведеш задачата до предната. Но тогава трябва да се чете малко повече и затова най-лесно според мен е да извадиш диска, да го закачиш на компютъра на някой приятел и да копираш временно каквото трябва... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Bobi Stankov Публикувано Юни 9, 2012 Author Report Share Публикувано Юни 9, 2012 аз искам да извадя информацията от хард диска защото не мога да го преинсталирам вече и с флашка няма как да стане защото не мога да вляза в компа,тоест то й нещо се развали и трябва да се преинсталира,но на мен ми е развалено сд и не тръгва нищо.Имам уиндоус на диск ама като не работи и не мога нищо да направя затова идеята ми беше да прехвърля казаха ми че ставало ама не знам как точно като извадя хард диска и можело да го свържа с новия комп.А като за размер е някъде към 3-4 гигабайта снимки ,само за тях искам Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
melmak Публикувано Юни 9, 2012 Report Share Публикувано Юни 9, 2012 Здравей.Диска само един дял ли има?Колко свободно/заето място има?Колко искаш да прехвърлиш?Ако вече имаш два дяла на харддиска(единият - системен) - не би трябвало да е проблем да преинсталираш. Само трябва да внимаваш къде точно ще избереш да инсталираш. Ако нямаш - мисля че има програми, с които да направиш втори дял и да сведеш задачата до предната. Но тогава трябва да се чете малко повече и затова най-лесно според мен е да извадиш диска, да го закачиш на компютъра на някой приятел и да копираш временно каквото трябва... Така още повече объркваш човека и го караш да мисли за рискови "маневри", които не са съвсем на място. предпочитам да отделя малко време защото няма кой в момента :( да ми помогне Това не е много добре, просто защото има няколко типа конектори и ще трябва сам да се ориентираш какво точно ти трябва. Зависи какъв е старият диск и какъв е новият компютър. Ето защо може да ти трябва адаптор и/или кутия за дискът. Ако искаш, опитай се внимателно да извадиш старият диск и после дай информация за компютъра с който ще го свръзваш. Първо трябва изключиш компютъра от мрежата, после следвай това видео:http://www.youtube.com/watch?v=5lVnFlFrqhE Внимавай, ако кабелът за данни е лентов (IDE), както горния на видеото, само дърпаш, но крайно внимателно с клатушкане! Ако е SATA има пластинка, която е хубаво да натиснеш. Мисля че долният диск на видеото е със SATA конектор, той изглежда много по-тесен. Кабелите за захранването само се дърпат, обаче внимавай със старите конектори. Те са бели, едри, четвъртити с четири отделни дебели,проводника. Понякога се захващат много плътно и имат склонност да предават напрежението на платката. Тоест искат да си ходят с нея . Разхлаби го с внимателно с клатушкане. Само да добавя още няколко неща.Човекът на видеото не съвсем случайно е по къс ръкав. Когато разглобяваш компютри няма да искаш да е намесено никакво статично електричество. Задължително хвани някой радиатор и после кутията за да го премахнеш от ръцете си. Поради подобни причини разкачи PC-то напълно от всички външни кабели. От долната страна на твърдите дискове няма капак. Там е разпложена електрониката и лентовият кабел за мотора. Избягвай да го хващаш по тези зони. Един статичен разряд лесно ще го трупира. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост