Jump to content

проблемен лаптоп, моля ви помогнете.

Препоръчан пост

Здравейте, имам проблем с лаптоп-а. Клавиатурата не работи, също така не работи и външна клавиатура. Не мога да си напиша паролата за да вляза в уиндоуса ( с ХП ) не мога да боотна си ди за да преинстална, не мога да боотна и вуртуален уиндоус за да опитам да оправя настройките от контрол панела. Моля някой ако има някакви идеи какво мога да направя да сподели с мен. Отворих го за да махна батерийката на биоса за да се нулира, но няма как да се махне. Между две пластинки е, които имам чувството че ако ги махна ще се преебе напълно :( ПОмощщщщ моля ви.
Сподели другаде

Ако е сигурно, че външната клавиатура работи нормално на други системи, то значи за проблемния лаптоп остава единствено варианта да бъде отнесен на сервиз за поправка.
Сподели другаде

Все пак успях да го направя. Инсталирах му уиндоус 7, обаче сега проблема е друг. В официалния сайт на тошиба няма драйвъри за тъчпада, а той не работи. Като въведа точния модел и като избера драйвърите които искам за тъча ми пише че няма за този модел. И пак ви моля за помощ :) Мерси предварително.
Сподели другаде

Странно. Тъчпадът трябва да работи и без драйвери. Досега не съм попадал на лаптоп, чийто тъчпад да не работи дори и без специален драйвер. С оглед на неработещата клавиатура това ми звучи като хардуерен проблем. Предполагам все още не е отнесен на сервиз. Ако е така, не знам как очакваш проблемът магически да се оправи от самосебе си.
Сподели другаде

лаптопа беше още в началото на сервиз, но ми го върнаха и ми казаха, че специална доставка за клавиатура трябва да се направи и некви глупости и ми го върнаха, затова започнах сама да си го правя и както казах и клавиатурата си работи само 4 копчета не бачкат. Това което не мога да донаправя е тъчпада, сензорните бутони не работят и батерията не искаше да се зарежда, но се оправи. Като пусна да сканирам с драйвър макс ми казва, че всички драйвъри са ми наред. Айде за тъч пада може и да се е преебал напълно, но поне сензорните клавиши си бачкаха без никакви ядове.
Сподели другаде

защо тряа да се съгласявам ? Да им давам пари за нещо което и аз мога да направя ли ? Аз не виждам защо все още тряа да го нося в сервиз при положение, че тея дни си чакам клавиатурата. От вас просто исках помощ за тъпите драйвъри защото не ги откривам никъде за сензорните бутони и тъч пада просто ако някой има предположения какво може да е станало с него. Ако съдя по настолния ми компютър в гаранционните сервизи толкова много разбират, че 5 пъти връщах компа с 1 и същи проблем и не ми го оправиха, накрая се ядосах и си го оправих сама. А и мисля че това е форум за помощ, а не всеки пост да бъде "закарай го на сервиз" Почти съм сигурна, че всеки един човек се е сетил за сервиз преди вие да му кажете.
Сподели другаде

Да, сервизите за настолни компютри са обикновено пълни с идиоти. Когато говорим за сервиз за лаптоп, имаме предвид оторизиран сервиз на производителя. Точно там е разликата. Лаптопите са маркова техника и си имат оторизирани сервизи във всяка страна. Настолните системи обаче се сглобяват от магазини/сервизи с поръчани индивидуални компоненти. Разбира се няма гаранция, че в оторизиран сервиз услугата ще е по-качествена, но обикновено е така.

Аз ти казах, че по подразбиране за тъчпада драйвер не е нужен. Той трябва да си работи директно. Т.е. щом не работи, значи може би има хардуерен проблем. Ако е така, тогава е редно да се отнесе на сервиз за поправка. Освен това стана ясно, че и външни клавиатури не функционират, което още повече навява някакъв по-дълбок хардуерен проблем.

Ти обаче си си наумила, че проблемът е някъде си и отказваш да приемеш, че може да е другаде. Затова отхвърляш всичко, което не потвърждава твоята теория, каквато и да е тя. След като си толкова умна, моля, оправяй се сама. Поне ще знам да не се занимавам повече с текущата тема.

Сподели другаде

Човече, аз знам че е хардуерен проблема. Знам, че клавиатурата вградената трябва да се смени и то защото не работят само 2 копчета от нея, а не както каза техника във сервиза "цялата за нищо не става трябва нова" и аз се доверих и изобщо даже не я пуснах да я пробвам, а се оказа, че работи и можех да си въведа паролата както и стана по-късно. Външна клавиатура не работеше просто защото беше барникано във биоса и бяха забранени периферните устройства. Какво вече казах тези неща ги оправих. Както и преинсталче си направих и т.н. Попитах за тъч пада просто за да видя дали трябва явно и той да се сменя или може да е нещо което да съм пропуснала. Примерно да е изкл. от някъде или драйвърите да се сложат, но след като ми каза, че може и без драйвъри да работи - явно е, че и това трябва да се сменя. Остана само факта, че не ми работят сензорните бутони, за които обаче съм сигурна, че не са изгорели, просто в оригиналния сайт няма драйвърите за тях. Не е нужно да се изнервяш и да нареждаш.
Сподели другаде