veronisia Публикувано Юни 7, 2012 Report Share Публикувано Юни 7, 2012 Здравейте.От 2-3 дни рутерът ми прави проблеми, преди това всичко си работеше идеално. Имам нет, но всички страници се зареждат много по-бавно, а често и чак на 2-3 път, като преди това ми изписва, че няма връзка със сървъра... Интернетът ми е от Blizoo, ползвам модем, рутер (за лаптоп-а) и кабелът се включва в настолния компютър. PC-то е с Windows XP. Звънях на доставчика, от там ми казват, че всичко с връзката е ок и най-вероятно рутерът прави проблем.Направих тест, като кабела за нета го измъкнах от рутера и го включих директно в лана на компютъра и проблемът изчезна. Всички страници се отварят бързо, както преди. Но като върна конфигурацията на интернета през рутера и пак същото - ту всичко е ок, ту не е и дори обикновена страница като Google се зарежда едва на втори-трети опит. Някой има ли идея какво може да му е станало на рутера и как може да се оправи?Не знам до колко детайлно обясних проблема, но за съжаление не съм специалист... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Юни 7, 2012 Report Share Публикувано Юни 7, 2012 Пробвай да рестартираш рутера. Ако не знаеш как става, може да видиш в книжката, която идва с него или в интернет. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
veronisia Публикувано Юни 7, 2012 Author Report Share Публикувано Юни 7, 2012 Да рестартирам рутера беше първото нещо, което направих, но не оправи проблема. За съжаление... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Юни 7, 2012 Report Share Публикувано Юни 7, 2012 Опитай да зададеш ръчно DNS сървър в настройките на мрежата на компютъра - адресите на Google или OpenDNS са добро начало. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ba4o_kiro Публикувано Юни 8, 2012 Report Share Публикувано Юни 8, 2012 Може също да направи пинг към адреса на рутера, за да се види дали няма загуба на пакети. Аз имах такъв проблем. При мен се оправи със смяна на Фърмуера. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост