Jump to content

Компютърът ми се рестартира постоянно в точно определен момент.

Препоръчан пост

ПОМОЩ! Много ви моля, помогнете ми спешно. Защото не ми се дават грешни 20 лв. заради бъгнат софтуер, на този момент нямаме пари за това! Ето накратко какво ми се случи:

Едно време RAM паметта не правеше добре контакт в слота. Тия дни пускането на компютъра беше абсурд и се принудихме да я почистим. Принудителното гасене на компютъра беше често явление. Гасехме и от главното копче за захранването на батерията. Въпреки профилактиката, положението остана същото и след няколко отчаяни опита забелязах, че видео картата се бе измъкнала леко от слота и трябваше само да я закопчая от пластмасата, то е само едно ключе. Вмъкнах я и компютъра заспа! Както си и знаех, ще бачка безотказно. Работи, не гасне, хубаво заспал, ама софтуера се омазал! Защото винаги когато дойде време да се покаже работния плот се рестартира. Тъкмо да се покаже и загасва като резетване. Решихме да преинсталираме. Boot на CD с Windows XP зарежда. Дава че се load-ват файловете и накрая стигаме до екранът за избор Setup new Windows или Repair Windows. В следващия момент, когато избрахме инсталиране на уиндоуса, компютъра даде син екран за грешка, на който пишеше най-горе (изглежда ми име на файл от три думи, свързани с долна черта), а по-надолу "Ако виждате тази грешка за първи път, рестартирайте. Ако виждате тази грешка повторно, следвайте някоя от възможностите" и там пишеше да сме опитали disable или remove на хардуерно устройство. Най-долу един дълъг код на грешка, който нищо не ми говори. В следващите опити вече не се появяваше този син екран.

Дефакто - винаги ми се рестартира в момента, в който трябва да се зареди работния плот или в другия случай - в момента, в който след зареждане на конфигуриращите файлове, които уж инспектирали хардуера, се появи екранът за избор на инсталиране, тоест след като вече изберем да започне инсталацията на Windows XP. Решихме да затрием "C" дяла с друг диск, например на Windows 8 x64 върху 32 битовия ни комп. При него обаче ми даде:

Searching for Boot Record from CDROM. . OK

CDBOOT: Cannot boot from CD - Code: 5

Което пак не ми говори нищо!

Остана вариант да вадим харда и да придумвам някой да си разглабя компа, за да си сложа моя хард на неговия, че да инсталирам Windows от неговия, но това е грозно и не желая да ангажирам по никакъв начин хората около мен.

Ако знаете какъв може да е проблемът и как да изляза от този кръг на рестартиране, помогнете. Има една подробност, че в системата ни имаше загнездена една брутална бекъп програма, която на всеки растарт връщаше системата така, както сме я били оставили преди. Тоест "замразили" с Deep Freeze, един вид виртуализация на ставащото. Не знам до колко може да има вина, но ми се струва и съм убеден, че съм виждал този същия проблем и на друг компютър. Рестарт на момента, в който трябва да се появи работния плот или рестарт в момента на започване инсталация на системата. Второто ме подсещаше за моменти, в които компютъра не разпознаваше харда, но нашия хард се разпознава.

Какво трябва да направиме?

Сподели другаде

Опитвал съм под Safe Mode, зарежда файлове един дълъг лист и таман да пусне системата се рестартира. Между другото промененото заглавие подвежда. Защото рестарта ми е точно в определен момент, а не когато му хрумне. :sad:
Сподели другаде

Имах същия случай:

Рестартираи биоса (вадиш батерията за около 15 минути) и провери дали не е изтощена (компютара ако е твои ако е изтощена,губиш датата и чесовника си).

Желая ти успех!

Сподели другаде

Имах същия случай:

Рестартираи биоса (вадиш батерията за около 15 минути)

Е като извадя какво печеля от това, освен връщане на дефолт настройките на биоса? В опциите му има такава функция за настройки по подразбиране. Чак пък да вадя батерията! :shock: Това може да се употребява единствено на премахване на паролата, но аз нямам парола. :)

Сподели другаде

Обърках се. За настолен компютър или лаптоп става въпрос? Информация за хардуера или модел?

По този начин биоса забравя всичко и ще ти разпознае отново хардуера.

Моля? Нещо много си объркал термините и понятията.

Сподели другаде

Ти сериозно ли мислиш, че в изречението "дъното е ASRock" има достатъчно информация (марка и модел) за захранване, дънна платка, процесор, памет, видео карта, твърд диск и оптично устройство? Не се ли досещаш и сам, че предоставената от теб информация крайно недостатъчна?
Сподели другаде

Имах подобен случай със един лаптоп.Изтегли HirenBootCD И пусни HDD regenerator със опция за поправка.Според мене има bad secror харда!!!Колкото до зареждането от CD може и оптичното да се дъни.Ако е възможно пусни един HIren Boot........да видиме какво ще стане.
Сподели другаде

Благодаря на всички! Случи се следното:

1. Опитах да дам настройки на биоса по подразбиране - не помогна.

2. Свалих батерията. В този момент пристигна един опитен в компютрите човек, който даже ми каза, че не е нужно да чакам 15 минути, а ми даде нещо на верига съедини два края, с което резетва биоса или вероятно разрежда. После ме попита дали съм чистил процесора, защото според него греел. Казах му че съм го минавал с прахосмукачка, но той ме попита под вентилатора дали съм минал, а аз му казах ребрата че съм минал. Като свали перката, отдолу извади половината площ памук, наслоено вероятно 7 години. Подобна процедура направихме и на по-чистата видео карта - това не помогна. Температурата на CPU си остава 58 градуса! За мен тя е нормална.

3. Опитахме бут на Win7 - няма промяна.

4. Опитахме бут на CD с XP, има бут, но увисва както си е било и преди. Понеже биоса бе занулен, излезе веднъж съобщението за грешка давам снимката.

5. Той разбута всички видове ленти и връзки. Най накрая ми се видя, че вкарва диск с инструменти, не знам дали не беше HirensBootCD, таман да го попитам и той ме прекъсна. Осъмних се защото беше с много надписи, той изглежда опитваше последно да пробва Windows, обаче неочаквано се появи един друг чер екран, на който намерих думата Repair и успях да забележа нещо за избор да натискаме "L" и другото нямах време да видя и запомня. Давай му Enter казах, защото беше маркиран някакъв надпис, един единствен като избор и излязохме. Мисля че след това имахме два неуспешни опита за работа със CD и един за системата, след което неочаквано компютъра влезе в Уиндоус! После човека рече, че вероятно си е намерило някакви файлове и се е поправило. Мен ми се струва, че не искаше да издаде "професионалната си тайна".

След неочакваната поправка опитвах да пробвам зареждането на Win7 - отново не може да си бутва от такъв диск. Допускам, че за това има роля Deep Freeze, защото ако е активен не дава възможност да сверяваме часовника с бележката, че нямаме привилегията за това. По същата логика е възможно да прави проблем с бутването. :)

Общо взето не разбрах как се е поправило. Единственото което ми остана от тази работа е снимката. Едва ли е пускал HDD регенератор, защото щеше да тече някакво сканиране.

chkdsk от Recovery console на инсталационния диск на Windows не знам как се пуска. Знам че в началото ти дава възможност единствено за нова инсталация на фреш копи на уиндоус и поправка на уиндоус с дискета, дето никой няма! :) http://i46.tinypic.com/1079x0h.jpg

Сподели другаде