Jump to content

Въпрос за Wi-Fi на лаптоп

Препоръчан пост

Преди около седмица ми донесоха лаптоп за преинсталация, а до сега работех само с настолни компютри и от лаптопи не съм се интересувал почти тъй като са доста по - проблемни от настолните компютри. Искам да попитам по - опитните от вас трябва ли да се слагат някакви драйвери за wi fi на лаптопа? И ако да, как да разбера кои точно драйвери да търся?
Сподели другаде

Възможно е да няма нужда от драйвер, но в повечето случаи има. Нужният драйвер можеш да го изтеглиш от сайта на производителя на лаптопа. Ако има повече от един драйвер, т.е. въпросният модел лаптоп се предлага с повече от един вид безжична мрежова карта, можеш да използваш AIDA64 Extreme Edition, за да разбереш точно каква е твоята.
Сподели другаде

Благодаря за отговора. Ще пробвам така, както казахте и се надявам да стане.

П.П. - ако не се лъжа AIDA64 е подобна програма на Everest. Мога ли да използвам Everest или AIDA64 е по - добра?

Сподели другаде

Everest продуктите не се разработват от около година и половина. Компанията собственик на AIDA64 закупи компанията собственик на Everest в края на 2010 година и прекрати разработката й. Казано иначе: Everest е стара програма и няма смисъл да се използва. AIDA64 е нейният наследник.
Сподели другаде

Исках да питам, защото явно не мога или не знам, къде в програмата мога да видя драйверите, които се използват в лаптопа?

Стартирайте AIDA64 Extreme Edition.

• В главния прозорец на програмата изберете Operating System (Операционна система).
  • Структурата в лявата част ще се разклони автоматично.
  • Изберете System Drivers (Системни драйвери).

Забележка: В списъка с драйвери са включени и драйверите, които се инсталират заедно с операционната система.

Сподели другаде

Извинявам се че се намесвам, но си мисля че по лесният начин е този във линка, който съм поставил.Във случая ще е необходимо да е пуснат нета през LAN. То тогава линка срещу мрежовата карта ще бъде активен. След като се кликне върху него, излиза менюто показано със стрелката. Мисля че там вече всеки ще избере / Изтегляне на драйвер /,и ще бъде отведен до сайта на производителя, от където може да се изтегли.Но ако не може да се подкара нета за да се стигне до всичко това, ще трябва да се качи някъде PCI\VEN на Мрежовата карта. И накой от нас да го потърси и да го публикува някъде за да бъде изтеглен.

http://prikachi.com/images/469/4864469z.jpg

Сподели другаде

Ще помоля някой от вас да погледне файла, който съм прикачил (отчет от AIDA64) и да ми помогне. Преди малко започнах да тегля драйверите от официалния сайт на производител на лаптопа и имаше всички драйвери освен за дънната платка. Ако някой може да ми даде линк към тях за да ги издърпам ще съм му много благодарен, че аз нищо не намерих.Report.rar
Сподели другаде

Ще помоля някой от вас да погледне файла, който съм прикачил (отчет от AIDA64) и да ми помогне. Преди малко започнах да тегля драйверите от официалния сайт на производител на лаптопа и имаше всички драйвери освен за дънната платка. Ако някой може да ми даде линк към тях за да ги издърпам ще съм му много благодарен, че аз нищо не намерих.Report.rar

Успях да го разгледам файла. Нама да те питам как си инсталирал без да разделиш диска.А за високите температури няма да кажа нищо. Предполагам че след като не е твой не си му обърнал внимание.

За драйвера: Мисля че когато си правил теста не си включил мрежовият адаптер за WI FI.Имаш ли индикатор където да показва дали е включен.Можеш да погледнеш във Диспечера на устройства, дали имаш този ред:

http://prikachi.com/images/732/4868732c.jpg

Ако го имаш при теб ще е със жълта въпросителна. Не означава че ще пише същото.А ще има във реда Wireless.

Сподели другаде

Така ми го донесаха - с един дял беше и разбира се, че като го преинсталирам ще го цепя на 2 хард диска. И аз за WI FI драйвер намерих, но ми трябва за дънната платка.
Сподели другаде

но ми трябва за дънната платка.

Е ще трябва да изчакаш много години, докато въобще го измислят. Хехехе, щегичка.Значи можеш малко по подроно да обясниш какво искаш да направиш.Във дънната платка е BIOS-а, но той можеш да го обновиш, но драйвер не му трябва. Има и Чипсет на дънната платка. Възможно е за него да питаш. За него ще ти трябва драйвер, но след като обясниш да се разбере, какво ти трябва.

Най лесният начин, пак казвам е да погледнеш във Диспечера на устройствата и ако имаш жълти въпросителни, тогава да търсиш за тези устройства драйвери.

Сподели другаде

Ами аз и за BIOS съм издърпал, и за Chipset. Мислех, че има отделен за самата дънна платка, а пък явно се оказва, че за BIOS и Chipset е достатъчно да ги сложа. Прав ли съм?
Сподели другаде