valyo_93 Публикувано Юни 6, 2012 Report Share Публикувано Юни 6, 2012 Скоро ще заминавам за чужбина,а там интернета е доста по скъп под 40-50 евро не може да се намери а като знам че повече от 2 часа няма да го изплзвам.Въпроса ми е тези антени вършат ли работа да прихващат сигнал поне до 4 реални километри,чувал съм че ти дават софтуер за разбиване на парола,но и да го дадът може ли да разбие наистина парола.И каква антена да си взема.Благодаря ви предварително. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юни 6, 2012 Report Share Публикувано Юни 6, 2012 Наскоро се върнах от Северна Италия, бях там два месеца. В селцето, в което бях, интернета е плачевен, там нямат кабелни доставчици. Изпозват антени като за сателитна телевизия, ако има сигнал на конкретното място обаче или по телефонната линия. С антената видях скорост около 4 Mbps (500 kB/s), по телефонната линия наполовина. Познат плащаше такса за антената-чиния 60 евро, но веднъж на два месеца или по 30 евро на месец. По телефона също е скъп. Въобще там бяха на едно десетилетие по-назад от България в това отношение. Тук-там има свободни Wi-Fi зони със скорости около 50 kB/s.Не можеш да прихванеш сигнал от рутер чак от 4 км. Става до няколко десетки метра. Не съм чувал да дават подобен софтуер за разбиване на пароли и дали има точно такъв, там правилата се спазват доста стриктно. Например достъпът до известните български торент сайтове или някои чужди оттам е забранен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Юни 6, 2012 Report Share Публикувано Юни 6, 2012 По принцип става за разбиване на WEP криптирани мрежи, тъй като са далеч по-слабо защитени от WPA/WPA2. Ако паролата е нещо от сорта на ЕГН, времето е приблизително 30 минути. Друг е въпроса, дали считаш за морално да проникваш в чужди мрежи и да се правиш на "хакер". Отделно от това, на запад е незаконно подобно проникване и ако някой разбере, може да изядеш дървото.Като цяло, на открито с подобна антена, най-далечната точка за достъп, която да "става" е приблизително 100-150 метра. Зависи и от времето, и от антената, и от препятствията по пътя... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
valyo_93 Публикувано Юни 6, 2012 Author Report Share Публикувано Юни 6, 2012 В интернет има антени които имат 10 км. обхват,но дали наистина ще е толкова. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Юни 6, 2012 Report Share Публикувано Юни 6, 2012 С оглед на това, че за разпространението на Wi-Fi сигнали се използват честоти от порядъка на 2,4 GHz, то не е възможно сигналът да се разпространи на 10 км., освен, ако не се използват сравнително мощни предаватели и специални антени. Всъщност китайците правят антени за предаване на цифрови потоци от порядъка на 40 MBps на 40 км., които не струват толкова много, но за непрофесионална употреба е безсмислено. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Юни 6, 2012 Report Share Публикувано Юни 6, 2012 "МОШТНИте антени за БЕЗПЛАТЕН интернет " както неграмотно ги рекламират няма да ти свършат работа. За антени, които имат ефективен обхват от 10км се изисква мощен предавател, чувствителен приемник и стабилна антена. Това и от двете страни, защото иначе може да се получи вариантът в който ти чуваш устройството /сигнала му/ но не можеш да изпратиш сигнал до него успешно или от другата страна чуват твоят сигнал, но предавателят е слаб и не може да изпрати сигнал, който ти да чуеш. Има устройства, които могат да поддържат връзка и на разстояние 40км, но са скъпи, стационарни и не са компактни в комлект с антените си, обикновено се закачат на "мачти"(големи стълбове)Като цяло на запад, както съм чувал, няма особено много свободни точки за интернет, а и интернетът е много зле, ползват се предимно назеимните и безжични телефонните мрежи с услуги от типа ISDN/ADSL/3G или DSL интернет. Като цяло, там скоростта е много по-ниска от тук и по този показател са много назад.За разбиването на мрежите - само WEP криптирането може да бъде разбито от леймър/аматьор/квартален хакер. WPA/WPA2 PSK при достатъчно стабилна парола е почти невъзможно да се разбие от аматьор. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
valyo_93 Публикувано Юни 6, 2012 Author Report Share Публикувано Юни 6, 2012 Колко ще струва с всичко необходимо Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Юни 9, 2012 Report Share Публикувано Юни 9, 2012 Доста пари и няма да е мобилно. Koлко точно - зависи от конкретните изисквания и ситуация. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост