Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте на всички, извинявам се че пускам темата без да съм изчел всичко от форума но вече съм на прага на лудоста от четене по форумите. Та имам следният проблем, купих си въпросният лаптоп HP 630 Notebook PS, CPU Intel P6200 2.13 GHz, 2Gb DDR 3, HDD-320 Gb. Рових на всякъде и не мога да намеря драйвери за SATA точно за този модел. Win 7 си тръгва без проблем и се инсталира, но WIN XP не иска защото няма драйвери за контролера и не ме пуска за по нататашна инсталация, появява се синият екран със съобщението че трябва да сканирам за вируси или да му направя FDISK и т.н. Имам външно флопи и т.н. досега съм интегрирал незнам си колко драйвера и съм опитвал с поне 50 вида теглени от нета след препоръката че това именно е моят драйвер но ядец не става и не става. Имаше и друг начин да се влезне в BIOS да му задам на харда да не го разпознава като SATA а ката ATA обаче и там ударих на камък опцийте на биоса са доста ограничени и липсват или са заключени. Ако някой може да помогне БИРАТА или ТОРТАТА са от МЕН. Благодаря Ви предварително и се Извинявам още веднъж на администраторите ако съм повторил темата.......
Сподели другаде

С колко памет е лаптопът?

Последно кое е: BIOS е заключен или няма опция за смяна на режима на SATA контролера?

Иначе, ако искаш да интегрираш драйвери, би трябвало този пакет да свърши работа.

И за проткола: драйверът не е за твърдия диск, а за SATA контролера.

Сподели другаде

Привет, Лаптопа е с 2GB DDR3 и в BIOS няма опция за смяна на режима на SATA контролера. сега ще опитам да видя дали ще стане. Благодаря предварително.

За съжаление ще мога да разбера чак утре защото от службата не мога да тегля торент файлове. На всяка цена утре ще ти пиша независимо дали е станало или не. Още един път Ти Благодаря. След като изтеглих всичко необходимо от сайта на НР имаше и Intel Rapid Storage Technology Driver 10.0.0.1046 11 Mar 2011 и Intel Rapid Storage Technology Driver 10.0.0.1046 29 Apr 2011 опитах и с двете не иска да ми приеме драйверите..... Дано с твойте стане

Сподели другаде

Здравейте отново след много мъки най накрая успях да си сложа ХР, та как стана за да съм полезен и на другите: с флопи не става не иска от там да си дръпне необходимите драйвери колкото и да ги посочваш. Вграждане на драйверите с Nlite към WIN XP, първо си вземете презаписваем диск или двд за да можете да експириментирате с кои драйвери ще тръгне след което си правите един диск само за вас и сте на 6... Това е което успях да направя в порядака от 3 дни. Благодаря много на всички които се отзоваха и малко или много помогнаха с идейки....... Ако мога да бъда полезен на някой пишете.

С колко памет е лаптопът?

Последно кое е: BIOS е заключен или няма опция за смяна на режима на SATA контролера?

Иначе, ако искаш да интегрираш драйвери, би трябвало този пакет да свърши работа.

И за проткола: драйверът не е за твърдия диск, а за SATA контролера.

Опитах с тези които ми прати и с тях не стана..... но това не отменя бирата ;) :thumbsup:

Сподели другаде

Night_Raven правилно те съветва да не се занимаваш с Windows XP повече конкретно за този лаптоп. Ако изпитваш носталгия по старите опер. с-ми, може да работиш с него на друг компютър, явно на този са взели твърди мерки против инсталирането му. Или да инсталираш XP Mode (виртуален Windows XP, работи като истински), ако се поддържа от конкретната версия Windows 7.
Сподели другаде