Jump to content

Сайт за споделяне на файлове


Препоръчан пост

Четох много за разни сайтове, мнения много, хора с опит и без опит пишат ли пишат. Така и не разбрах към кой сайт да се насоча.

 

Искам сайт, на който да кача файл с големина до 500МБ и да могат хората да го теглят. Но ако файла не се тегли не да стои 1 месец, а поне година. Искам да има поне 5ГБ място и големината на файл, който да се качва, да е поне 300МБ. Също така да мога да качвам файлове с различни разширения.

Link to comment
Сподели другаде

Най-новата услуга от Google : http://drive.google.com :superman: Точно 5ГБ и неограничен размер на файловете ! :) Все пак сме 2012...доживяхме !

 

В Dropbox пък можеш да получиш до 16 GB безплатно ама с много рифъръли... Започва се с 2GB, иначе аз имам 2 акаунта- единият си е 2GB , другият съм го увеличил до 2.75 - по 250 MB на рифъръл ! :D От компите в даскало... Сигурно може още с разни проксита и т.н. ама не ми се занимава :) Органичение за качване от сайта - 300MB,ако изтеглиш това е неограничено.

 

 

Има и http://www.box.net ,което не съм пробвал.

 

 

Иначе сайтове бол - Mediafire -до 200 MB на файл,май са неограничени общо; 4shared - общо 15GB и до 2GB/файл...

Link to comment
Сподели другаде

Това за Google за пръв път го виждам. Не ми е попадало досега. Предполагам, че ще е един от най-сигурните и качествени сайтове. Ще се спра на него. Благодаря!
Link to comment
Сподели другаде

Разбира се - ползва HTTPS ! :)

Ако качиш видео излиза на плеър почти като в YouTube, а за снимките- май няма слайдшоу, но пък ги виждаш на доста големи миниатюри, има и разни приложения : https://chrome.googl...tion/drive_apps за Google Chrome,чрез които май предимно може да се редактират снимки и видео директно от браузъра...(излизат като цъкнеш десен бутон на някоя качена снимка и после Open with > Get more apps)

 

Всъщност на Picassa Уеб Албуми - https://picasaweb.google.com можеш да си позлваш 1GB отделно от Google Диск (Google Drive) за снимки... и там си излизат на цял екран една след друга и със слайдшоу даже.

 

PS: Най-готиното решение за (почти) неограничено качване на видео пък за мен е YouTube - колкото искаш видеа, стига да са до 20GB, и си ги правиш лични да не моат други да ги гледат.

Link to comment
Сподели другаде

Получи се нещо странно и не знам как да го оправя :(. Качих един файл .RAR и когато дам линк към него - може да се свали без проблем. Качих втори файл .RAR, давам линк към него, но когато се отвори линка не може да се свали, а директно показва какво има във файла. Как да го оправя?

 

Това е първият файл, който качих: https://docs.google.com/file/d/0B6tyYaGtkEvjejRDOXNDWm80amM/edit

 

А това става с всички други файлове: https://docs.google.com/file/d/0B6tyYaGtkEvjV242LWNCbllzYWc/edit

Link to comment
Сподели другаде

Има ли голяма разлика в размера им? Ахам- виждам,че вторият файл е с големина само 1 МБ ... всъщност може да се изтегли :) > даваш на файл и после изтегли, на мене ми е на английски : File>Download или направо Ctrl + S ! (ще ти изпише че не може да се сканира за вируси,защото бил много голям и натискаш "Download anyway" или "Изтегли въпреки това" ;) )

 

Всъщност май ако включиш конвертирането от прозорчето долу вдясно или преди качването като те пита и всички архиви ще стават автоматично на отделните файлове в него (ще бъдат разархивирани) ... или май не... те пак са си на архив на вторият ти файл,но само им виждаш имената и размер - точно както в WinRar мисля,че е от размера > и аз качих два малки архива >>> https://docs.google....mRQV21GVUE/edit и https://docs.google....V90SlNoNjQ/edit - та така излизат :)

 

Сигурно си забелязал,че могат да се качват и директно цели папки... и после ще ти ги свали пак на архив.(От режим на списък ///горе вдясно се превключва м/у списък и миниатюри/решетка чрез бутончетата/// ги ибираш всичките чрез тикче в квадратчето над списъка с всичките файлове и натискаш на "More" или "Още" и "Download".)

 

Но май по-бавно се качват така! https://drive.google...WEY3NmdoMEJiazA ... и по някаква причина - като избера да се сортират по Title пак са ми разбъркани :)

 

Извинявам се за дългия и леко объркан пост! ;)

Link to comment
Сподели другаде

Опитах това, което ми писа, но пак не става. Явно проблемът е в големната на файловете. Ако е над 20 МБ може да се сваля директно. Ако е по-малко - го показва разархивиран.

 

Остана да открия как се сваля файл, който го показва разархевиран.

Link to comment
Сподели другаде

Ами аз го свалих ? ;)

Значи той както казах не е разархвиран,защото нито ги виждаш на миниатюри, нито можеш да видиш файловете по отделно.

 

Доколкото разбирам не можеш да свалиш вторият файл ? Ето:http://i.imgur.com/HFeNm.jpg и го сваля мигновено.

 

А когато ги изтегляш наистина разархивирани,като тези : https://drive.google...WEY3NmdoMEJiazA и му дадеш Download ще трябва да изчакаш малко в зависимост от размера - за да ги архивира, ето снимка : http://i.imgur.com/Fwgg7.jpg изтеглянето в този случай започва след като се създаде архивът.

Link to comment
Сподели другаде

В Dropbox имате сериозен лимит на трафика. За 300 MB ще ви блокират акаунта ако за един ден 33 човека дръпнат файла ти! Ако от акаунта ти дърпат и друг такъв файл, делиш на две и така 16 човека могат да ти блокират акаунта. Под "блокиран" имам предвид всички файлове да ти бъдат запорирани за сваляне! Тоест, линковете ти няколко дни няма да бъдат активни, няма да работят.

 

"Links that use up more than 10GB/day for Basic (free) accounts and 250GB/day for Pro (paid) accounts are automatically suspended."

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 months later...
Трябва ми сайт за качване на MP3-ки, но да може директно да ги слушам, без да ги свалям. Google имат ли такава опция из разните неща, които предлагат?
Link to comment
Сподели другаде

Трябва ми сайт за качване на MP3-ки, но да може директно да ги слушам, без да ги свалям.

По-конкретно? Не можеш ли? Искаш място, където да качваш MP3 и някой да слуша, но да не може да го изтегли или условието е само да може да се слуша без значение дали има възможност да се свали?

Link to comment
Сподели другаде

Искам да сложа музикален фон на сайта си. Но за целта трябвало да кача някъде песента и да дам линк към нея. Другото условие е, там където е качена песента, да може да се слуша директно. В Google Disk мога да кача песен, но не ми дава да я слушам, а само да я сваля.

 

 

Този код искам да използвам, но за целта трябвало файла да бъде качен където обясних:

 

<embed src="mymusic.midi" hidden="false" width="200" height="400" loop="true" />

Link to comment
Сподели другаде

Преди това можеше да се прави в DATA.BG, после обаче стана линка да се генерира от брояч, сега нямам идея как е за MP3, но ако го конвертираш във флаш SWF ще решиш проблема си, но не знам дали има видимост в чужбина, говореше се че трябвало да има вече, но не зная дали е вярно. Освен DropBox, но там трафика ти ще падне много бързо и ще те отрежат.
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...