Jump to content

Препоръчан пост

Не чета всичко, защото си продължил да описваш двата модела. Което означава че им обръщаш внимание и ги сверяваш. Бих желал обаче да посочиш един модел по твой избор, от който питащия ще остане доволен. Разбира се по желание може и да посочиш плюсовете. Спор няма че си най-добър в знанието за фотоапарати и аз лично бих се радвал на твоята помощ, защото тя е ценна! :yes:

Извинявай, ако нещо съм подразнил. :yes:

Сподели другаде

Не чета всичко, защото си продължил да описваш двата модела. Което означава че им обръщаш внимание и ги сверяваш.

Не е лошо да започнеш да четеш, защото все пак затова се пишат тия коментари (за да се четат все пак).

Бих желал обаче да посочиш един модел по твой избор, от който питащия ще остане доволен. Разбира се по желание може и да посочиш плюсовете.

Още в първия ми коментар по темата съм написал, че А2200 за парите, за които може да се намери в момента (под 200лв) е един съвсем нелош избор, особено за начинаещ, какъвто е авторът на темата. Последният не е посочил никакви специални изисквания към апарата (като например да иска изрично ръчни настройки), следователно тази сапунерка ще му свърши работа, още повече че се гони и тънък бюджет. Също така това любителско ползване предполага евентуален печат на снимките в стандартни размери (а не плакати) за спомен, при което ниските качества на обектива и матрицата се забелязват още по-трудно (особено шумът, който по принцип се оценява на хартия), а като прибавим и факта, че снимките ще се гледат от непрофесионалисти нещата напълно се нареждат.

Отделно написах изрично, че в този клас под 200лв (който е и таргета на автора да припомня) няма съществена разлика между отделните сапунерки, защото за тия пари е невъзможно да има кой знае какви различия хардуерно, което води и до почти едно и също представяне като качество и приблизително един и същ набор от екстри (затова и написах импровизирания бърз анализ). Също да припомня, че написах и препоръка да се избира измежду сапунерките на Canon.

Ако авторът увеличи бюджета тогава бих могъл да дал конкретни препоръки за модели, защото тогава ще има по-голям избор и повече (и по-съществени) разлики между отделните модели.

Сподели другаде