skeptik Публикувано Май 17, 2012 Report Share Публикувано Май 17, 2012 Здравейте , Не един или два пъти съм получавал помощ от вас ,за което съм много благодарен .Днес като пуснах компютъра установих, че се е скапал драстично. Не може да се прави нищо дава "Not Responding" ,след като се изчака го дава на следващия опит да се отвори интернет или папка и т.н.Сега съм под Safe Mode и отново бави ,но по-малко . На компютъра си имам CCleaner , TuneUp Utilities , KIS 2012 , Malwarebytes Pro . Програмките редовно си ги пускам да чистят .Искам да избегна преинсталация ,защото съм в сесия ,а и на компютъра имам важни неща .Проблемът мисля ,че може да е :-Регистри нещо да съм изтрил при чистенето със ccleaner примерно .-Хардуер проблем ,но не съм много сигурен (Пуснах самия уин да си направи проверка за грешки и не откри нищо). Конфигурацията ми е : Windows 7 x64 Ultimate service pack 1CPU intel Core 2 Duo, 2666 MHz4GB RamVideo - ATI Sapphire 5770 1 GB Опитах да го върна със задна дата чрез System REstore Point ,но не се получи също :( . PS Toку що забелязах ,че за почти всяка програм изписва грешка относно този файл "wbemprox.dll" Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Май 17, 2012 Report Share Публикувано Май 17, 2012 На първо време си мисля, че е добре да копираш важните за теб файлове на външен носител, тъй като не се изключва и повреда в харддиска. След това свали HD tune и следвай инструкциите по-долу:1. Инсталираш2. Отваряш програмата и цъкаш на таба Health3. Цъкаш бутона с дискетата и запазваш картинката. 4. Отиваш на Error Scan, кликаш на Start и изчакваш да свърши проверката.5. Отново запазваш картинката и прикачаш и двете към следващия ти коментар. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост newnickname Публикувано Май 17, 2012 Report Share Публикувано Май 17, 2012 Здравейте ,....На компютъра си имам CCleaner , TuneUp Utilities , KIS 2012 , Malwarebytes Pro . Програмките редовно си ги пускам да чистят . CCleaner го ползвам и го инсталирам на XP-та, Vist-и и 7-ци ...и никой не се е оплакал, нито пък аз имам проблеми или грешки в Event Viewer-a, та силно се съмнявам да е от него.TuneUp Utilities - това е друго нещо, оптимизиращ инструмент и по-скоро той е виновника. По отношение на dll-то, изтегли го оттук (на страницата е download : Down) и се опитай както е описано да го регистрираш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
skeptik Публикувано Май 18, 2012 Author Report Share Публикувано Май 18, 2012 Ето снимките снимка 1 , снимка2 . ИЗглежда има нещо вие ще кажете , но ми се струва ,че имам проблем и с някои .dll файлове . В "command promp" вчера написах "sfc /scannow" и ми даде ,че открива проблем ,но не може да го оправи . Мисля си да не е точно този файл .Изтеглих го от по-горния пост ,но по никакъв начин не мога да го заместя . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TonyWolf Публикувано Май 18, 2012 Report Share Публикувано Май 18, 2012 Намирисва на bad sectors,както,надявам се, си разбрал от снимка2.Може би на това се дължат проблемите с копирането на файлове и скапването на ОС.Не знам как си с гаранцията,но увеличаването на стойността current pending sector само по себе си не е на добре.Да те питам м/у другото какво е захранването?По въпроса относно оптимизаторите-чистачи и прочие подобна гмеж споделям мнението на Night Raven(неведнъж писал),че само проблеми създават,отколкото полза някаква.Ползвам единствено CCleaner. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
skeptik Публикувано Май 18, 2012 Author Report Share Публикувано Май 18, 2012 Сега ще проверя за гаранцията ,а захранването ми е 420W ,ако това е достатъчно .С марката не съм наясно . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 18, 2012 Report Share Публикувано Май 18, 2012 Не, не е. Кажи поне производител и, ако може, модел. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
skeptik Публикувано Май 18, 2012 Author Report Share Публикувано Май 18, 2012 Това ,което намирам е :CASE middle ATX PL05-BK Turbo-X 420W . Това е май ктиия и захранване заедно . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 18, 2012 Report Share Публикувано Май 18, 2012 Да, кутия със захранване изглежда, че е. За жалост обаче захранването е доста калпаво и по всяка вероятност то е причината за бързо скапалия се твърд диск. Ако искаш да си сигурен, че всичко ще е наред занапред, ти препоръчвам да си купиш някакво кадърно захранване. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
skeptik Публикувано Май 18, 2012 Author Report Share Публикувано Май 18, 2012 Сега говорих оказа се ,че имам гаранция на хард диска.Но за смяна на захранването си нямам и идея от тази част нищо не разбирам . Колко вата да се избира ,според кои други части от конфиграцията също иамт значение за захранването ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TonyWolf Публикувано Май 18, 2012 Report Share Публикувано Май 18, 2012 Сега говорих оказа се ,че имам гаранция на хард диска.Но за смяна на захранването си нямам и идея от тази част нищо не разбирам . Колко вата да се избира ,според кои други части от конфиграцията също иамт значение за захранването ?Ей това е що годе читаво PSU(аз съм със същото),но избора зависи от финансовите възможности на автора на темата.По принцип много хвалят марките Seasonic,CoolerMaster,Corsair,но те имат освен по евтини и по скъпи модели. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Май 18, 2012 Report Share Публикувано Май 18, 2012 Действително захранващ блок от посочените марки може да изглежда повече пари, но ако няма някакви дефекти в бройката, едно качествено захранване ще надживее доста от останалите компоненти. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TonyWolf Публикувано Май 18, 2012 Report Share Публикувано Май 18, 2012 1.Corsair . 2. Seasonic -това е много препоръчвано,ама и парите му си ги бива спрямо тия за по 30-40 лв. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
skeptik Публикувано Май 18, 2012 Author Report Share Публикувано Май 18, 2012 Благодаря отново на всички за помоща . Сега съм в сесия и мисля да го оставя така . След това ще мисля възможни варианти за решение . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
andreygg Публикувано Май 19, 2012 Report Share Публикувано Май 19, 2012 Наскоро се натъкнах на подобен проблем с компютъра на един приятел и се оказа дефектирала плочка RAM памет. На компютъра имаше 2 плочки RAM. Махнахме едната, поработи така /с една плочка/ около една седмица, но нямаше промяна. След това махнахме втората плочка и сложихме на нейно място първата и компютъра "литна". Дефектиралата плочка отиде в кофата за боклук. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост