Jump to content

Доста многообразни BSOD's :)

Препоръчан пост

Здравейте!

Надявах се никога да не пусках тема в този раздел, но уви стана.

Ако си спомняте, преди доста време пуснах тема в форума, че browser-а ми се затваря сам. Е сега малко се укроти като преинсталирах FlashPlayer-а. Обаче става нещо по-странно: като тръгна да инсталирам обновяванията на Windows 7, ми дава син екран точно когато почна и с типичната грешка 0x0000008E . Обаче след тоя фатален опит за инсталация, почна да ми дава подобният екран още при включването. След няколко седмици се оправи с времето, направих същият експеримент само че без Интернет и не ми даваше сини екрани. Обаче като го пуснах и няма 1 минута и вече ми показа синия екран. След това като го пусна и след 10 минути ме удари синият екран, син екран, рестарт, пак син екран, пак рестарт. Така си играх доста време и ми излизаха 0x000000a , PAGE_FAULT_IN_NON_PAGED_AREA, IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL и там подобни глупости каквито искаш....

Проблема в момента е, как да пусна нормално компютърът си или да го водя на сервиз?

СИСТЕМА:

Процесор: AMD Athlon ™ 2,29 GHz

RAM:1,00 GB

Видео карта:NVIDA GeForce FX 5500

Хард Диск: 850 GB (не мога да видя модела)

Поздрави!

Сподели другаде

Можете ли да стартирате системата в Safe Mode режим на работа?

Извършвали ли сте действия, които могат да бъдат причинители за това (инсталиране на драйвъри, смяна на хардуер)?

Сподели другаде

Доста интересно, може да се изисква повече играчка за локализиране на проблема. Като начало, препоръчвам всичката периферия на дънната платка - вградената LAN карта, аудио карта и т.н да бъдат изключени, докато остане само видео картата и харддиск свързан.

Ако отново има проблем, то изключваме заподозрени. Ако няма-правим допълнителни действия.

Може проблемът да са драйвери, хардуерен проблем от различен вид, ако можеш да предоставиш дъмповете на паметта, които Windows създава при BSOD, доста ще ни улесниш - ще знаем къде да търсим.

Междувременно опитай да стартираш Windows в SAVE MODE.

Сподели другаде

Можете ли да стартирате системата в Safe Mode режим на работа?

Извършвали ли сте действия, които могат да бъдат причинители за това (инсталиране на драйвъри, смяна на хардуер)?

Доста интересно, може да се изисква повече играчка за локализиране на проблема. Като начало, препоръчвам всичката периферия на дънната платка - вградената LAN карта, аудио карта и т.н да бъдат изключени, докато остане само видео картата и харддиск свързан.

Ако отново има проблем, то изключваме заподозрени. Ако няма-правим допълнителни действия.

Може проблемът да са драйвери, хардуерен проблем от различен вид, ако можеш да предоставиш дъмповете на паметта, които Windows създава при BSOD, доста ще ни улесниш - ще знаем къде да търсим.

Междувременно опитай да стартираш Windows в SAVE MODE.

Пробвах да пусна под Safe Mode, същата работа само че по-бързо ги реди тези сини екрани.

Аз мисля да го водя на сервиз но ако някой има нещо за казване, да споделя.

P.S. Не мога въобще да го пусна, смисъл 5-6 минути и синия екран го праска.

Сподели другаде

Ако и под Safe Mode си забива редовно, значи по всяка вероятност е хардуерен проблем. При това положение наистина е време за сервиз, ако не мислиш, че ще се справиш и сам с диагностиката.
Сподели другаде

• 3 weeks later...

Дадох го на сервиз. Ония пичове ми казаха че проблемът идва от driver използващ USB платката на компютъра. Иначе компа е жив и здрав. А целият проблем идвал от мишката, която не се разчита нормално от Windows-а и почват едни регистри и глупости та пълна каша стана.

Благодаря на всички който се опитаха да ми помогнат!

Ще помоля модератор или администратор да заключат темата.

Сподели другаде

Понякога техниците оправят проблема без да искат и без да знаят как или просто не казват какво са направили реално, за да не изглежда нещо дребно и следователно клиентът да не бъде несъгласен да им плати колкото искат.
Сподели другаде