Гост Zig Zag Публикувано Май 13, 2012 Report Share Публикувано Май 13, 2012 Изтеглих един FLV от RTMP протокол. Става дума за TV JV . Оставих да свали колкото мегдан има, дава ми наличност за почти 2 GB файл, предполагам някакъв лимит за тегленето. Програмата, с която тегля е ускорител, но този път не ускоряваше, а тегли с 250k. Вероятно видео стрийма идва онлайн в реално време. Проблемът обаче е, че всяко изтеглено FLV от даденият адрес цикли при възпроизвеждането. В началото звукът върви без проблем, а картината е черна, тоест отсъства картина и това е 5 секунди. След 5 секунди картината се появява, като видеото потока започва да дропи, звукът също започва да дропи! Помислих си, че може да нямаме дадения кодек, че FLV файла е променен и не е същия. За съжаление с MediaInfo не открих никаква аномалия. До сега който и FLV да сваля, до средата ако щеш, винаги ми се е възпроизвеждал без проблем, до момента на лентата, докъдето сме спряли свалянето. Тоест даунлодера сваля началото на видеото, нищо че сваля на парчета. Ако имам видео с времетраене 10 минути и съм свалил 50% от видеото, тогава сваленото видео ще бъде с продължителност 5 минути, съвсем читаво без никакъв дефект.Искам да помоля @Night_Raven, ако може да ми помогне, как да разбера какво му е на този видео файл, че дропи?Прилагам един откъс от видео (7 MB): http://www.mediafire...7ierp691031g4ti Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 13, 2012 Report Share Публикувано Май 13, 2012 Нямам опит със сваляне на подобни потоци, а и от години не използвам download мениджър. Въпросният сайт просто отказва да зареди напълно, така че не знам и точно за какво иде реч. Мога да ти предложа леко селския метод - да оставиш файла да се зареди нормално в браузъра и след това да го "извадиш" от кеша. Аз така правя понякога. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост Zig Zag Публикувано Май 14, 2012 Report Share Публикувано Май 14, 2012 Зарежда. Няма проблем. Не ти е заредил едни регулатори за плеъра, нещо като контролен панел. При влизането ти трябва да получиш от браузъра питане да разреши ли нещо на Windows Media Player. Даваш Allow и всичко си се зарежда, та то е само един гол плеър и нищо друго. Чудно, че браузъра ти е неспособен да работи с добавките. Интересно кой е този браузър, при положение, че аз използвам IE и няма проблем. За свалянето на видео съм използвал GetFLV, това е най-бруталния даунлодър на защитено видео и лиценза му струва $160. Не е необходимо да чакам браузъра да свали съдържанието, самия даунлодър си го сваля. Пък и то няма файл за сваляне. Internet Download Manager (IDM) също сваля видеото, но не дава наличност за размера на файла. Когато му стартираш свалянето започва да го прехвърля на твърдия диск, но без край! И дефакто не можеш да му спреш свалянето, освен да дадеш "Отказ", с което приключва целия процес.Искам просто, ако някой разбира, да провери дали има нещо необичайно на сваленият видео файл. Защото не мога да си обясня защо дропи, ако параметрите отговарят на стандарта за FLV? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 14, 2012 Report Share Публикувано Май 14, 2012 Браузърът ми е Opera. Нямам представа защо "дропи". И не схванах този файл, който си дал, трябва ли да е проблемен, защото при мен не е. Първите секунди изображението е замръзнало, но в един момент се оправя и докрая на клипа всичко е наред. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост Zig Zag Публикувано Май 14, 2012 Report Share Публикувано Май 14, 2012 Странно. Ползвам VLC. Видеото не е наред, подчертавам!!!! В началото през първите 2-4 секунди свири без грешка, без образ! От момента, в който се появява образът, аудиото спира, а видеото върви на бавен каданс. Звукът едвам се обажда, няма го, пресича веднъж дваж и толкова. Давам забързани обороти, да видя какво ще стане, пак си е така. Видеото върви на забързан каданс, но аудиото не тръгва, засича веднъж дваж. Ауди няма, видео има! Като видеото ми върви на бавни обороти. Не е наред това видео! Имам FLV файлове, никой не се излага така като този. Значи нещо не е нормален и затова търся разликата. Ако мета данните не дават нужната ни информация, за какво са ни тогава? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 15, 2012 Report Share Публикувано Май 15, 2012 Ами, аз опитах да отворя файла с Windows Media Player 12 и Media Player Classic Home Cinema и нямах проблеми. Нямам точна представа защо VLC не се справя с него. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост Zig Zag Публикувано Май 18, 2012 Report Share Публикувано Май 18, 2012 Както си го мислих, така излезе. Простo видео файла не е истински FLV. Но някой би го взел за изправен и такива хора като @Night_Raven няма и да разберат какво имат в ръцете си. Винаги ще ме е страх с мисълта дали дадено видео работи, дали е изправно и въобще - истинско ли е. Щом всички флаш видея ми работят, значи плеъра е ОК. Само едно видео не работи, което е същото като останалите (работещи). Когато сме безсилни да проверим автентичността на дадено видео, това трябва да е сигнал за тревога. Не мисля да влизам във форума на VLC и да ги занимавам със странични проблеми, независещи от тях. Факт е, че VLC плеъра си изпълнява по книга, докато KMPlayer пуска без да му е ясно каква кочина му подаваш. Важното е той да дъвчи. Ако все пак някой му се занимава и иска да провери какъв е проблема на FLV и дали може да се поправя, предлагам FlvTool2 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 18, 2012 Report Share Публикувано Май 18, 2012 Но някой би го взел за изправен и такива хора като @Night_Raven няма и да разберат какво имат в ръцете си.В смисъл? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост Zig Zag Публикувано Май 18, 2012 Report Share Публикувано Май 18, 2012 В смисъл?Ще се наложи да търсиш услугите на видео конвертор, за да преобразиш качеството. Но това вероятно ще се случи в последния момент, когато се оплаче някой като ти сподели, че му даваш повредено видео. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост