Veselushko Публикувано Май 12, 2012 Report Share Публикувано Май 12, 2012 Здравейте, качвам много файлове в YouTube и Mediafire както и на други сайтове - за личен бекъп само музикални архиви, но явно тези хора имат автоматизирани скриптове, които ровят в архивите и като намерят име, видео или референтен аудио файл на някоя защитена рок група ми трият целия файл или санкционират профила ми. Кажете ми как да скрия съдържанието на архива или да направя нов файл, чието съдържание да може да се види само чрез друг по-малък кюч файл... Дайте предложения!... Най-добре ще е да има начин за бързо кодиране на файла, така че да не може да се разкодира без ключ-файл. Иска ми се да мога да го давам на приятели за да гледат клипчетата. Освен това трябва да може да скрие HD-видео (без да нарушава сериозно качеството му) в друго видео. Желателно е да може да се гледа само с няколко прости команди - въвеждане на Playback Password без да изисква инсталирана такава програма на компютъра на който ще се гледа. Пример: Аз скривам някакво видео клипче с HD качество) или филм в друго видео (може и с друг формат - .FLV, .MP4, .WMW, .AVI...??) слагам му парола и го качвам на сайта на YouTube или другаде. Клипчето се приема от системата като обикновено видео, качва се на сайта и остава скрито в другото клипче-придружител. Давам паролата на каченото скрито клипче на мой приятел и единственото което трябва да направи той е да го отвори и да въведе он-лайн паролата за скритото клипче за да може да му се отвори и да го гледа онлайн, без да е нужно да има инсталирана тази програма!... Чувал съм, че има такъв софтуер, при който ако се кликне някъде - например върху изскочил прозорец или символ във видеопрозореца на клипа и се отваря тайния прозорец за въвеждане на паролата за скрития видеоклип ( или информация)... Според мен това може би трябва да е комбинация от криптираща програма с възможност за скриване на файловете (по-специално: видеофайловете) като такива файлови контейнери да могат да се маскират като обикновени видеофайлове .FLV, .MP4, .AVI... Иска ми се да мога да слагам не само скрито видео, но и текст, обаче това е второстепенно и не е с приоритет... Известно ми е zip-кодирането, но не ми върши работа. Моля дайте предложения за други начини и по специални програми. Не е задължително да са безплатни... Просто искам да знам дали въобще е възможно. Благодаря на всички Ви! Изпитвам голям респект и уважение към всички Вас! Поклон! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 12, 2012 Report Share Публикувано Май 12, 2012 А защо не ти върши работа архив с парола? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Veselushko Публикувано Май 20, 2012 Author Report Share Публикувано Май 20, 2012 Здравейте!Благодаря Ви че се отзовавате, макар да съм убеден че едва ли ще ми помогнете... Бързам да Ви отговоря, че макар да го смятам за доста сигурен, такъв тип защита не ми върши работа, защото няма да мога да го кача като файл в позволен за качване на повечето от сайтовете формат. Говоря за публични сайтове или социални мрежи... Там софтуера им веднага ще откаже качването с мотива, че не е в приемлив видео формат... Накратко пак ще повторя: искам да кача мултимедийно съдържание във видео файл и да го скрия в приемния файл, така че да не се вижда (включително и при сканиране на съдържанието). Криптирането да може да скрие както видеопотока така и аудио информацията - т.е. цялостно криптиране! Файла не бива да оставя външни "следи" или да променя разширението на приемния файл-контейнер. При ползване, за отключване на файла да се изисква само парола за стартиране на скритото съдържание - нещо като самоизпълняващ се код, съдържащ цялата необходима информация за скрития файл... Така, след това да не бъде необходимо наличие на инсталирана такава програма, на компютъра отварящ файла. Както ми подхвърли една колежка: " Това не е просто криене на видео във видео. Това е криене на изпълним код във видео и то такъв, който да се изпълнява без значение от плейъра/браузера/операционната система. Нещо като ACTION скрипта на флаш, само че по-универсално..." Тя май ме разбра... Да зная, че това Ви звучи малко шпионски... Но не съм шпионин.Любопитно ми е и е предизвикателство да се създаде такова нещо. Зная че има подобни програми които криптират мултимедиийно съдържание, но това е малко по-различно...Тук не бива да се оставят външни следи от присъствието на другия файл...Ще се радвам ако и други се включат и сега ще пусна темата и в други сайтове... Чел съм много от Вашите мнения Night_Raven и знайте, че изпитвам огромно уважение и приятелски чувства към Вас! Подозирах, че ще бъдете първият, който ще ми отговори... Така и стана... БЛАГОДАРЯ!Няма да се сърдя, ако не продължите темата... Тя е доста трудна и май няма да намеря отговор...А ето и някои от програмите които само частично покриват търсенето ми:1. Pos Multimedia Privacy Keeper2. Right-Click Encrypter3. Golden Shield Video Encryptor4. Hurricane Video Encryption Tool5. Invisible Secrets Encryption Software6. Wise Folder Hiderи други.... Аз не влизам често тук. Но ще се радвам да видя повече постове по темата следващия път... До скоро! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Veselushko Публикувано Май 20, 2012 Author Report Share Публикувано Май 20, 2012 Ето ви още нещо по темата: http://arxiv.org/ftp/arxiv/papers/1003/1003.4084.pdf Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост Zig Zag Публикувано Май 21, 2012 Report Share Публикувано Май 21, 2012 @Veselushko, сам казваш, че искаш файлът да бъде изпълним. За да е такъв, разширението на файла трябва да е EXE. А това не е приемлив формат по твоето изискване. Твоя формат е видео формат и при неговото стартиране няма как да очакваш да се случи нещо! Спри да се мъчиш и да търсиш, защото няма такъв закон в компютрите. Може да скриеш файл в друг, но ти трябва програма, която да разархивира. Такова EXE във формат на видео не може да се стартира като EXE. Защото ти активираш видеото, а не EXE-то. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост