delata Публикувано Май 10, 2012 Report Share Публикувано Май 10, 2012 Здравеите ами значи инсталнах си CCleaner 2.09.600 и отидох да почися във Регистър и ми излезнаха над 200 проблема изчистих всичко нали но ми останаха 147 проблема пробвах да ги изчися но не става ActiveX/COM проблем се казват всичките... Бихте ли ми обеснили защо не се маха ActiveX/COM проблем и какво изобщо е ActiveX/COM ? П.П. Със windows7 съм ... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 10, 2012 Report Share Публикувано Май 10, 2012 ActiveX/COM проблемите в CCleaner са общо взето липсващи in-process server-и, т.е. различни библиотеки, стартирани в същото адресно пространство на даден процес. Това може да са ActiveX добавки за Internet Explorer (откъдето идва и част от наименованието в CCleaner), но може да са и други елементи.Това, че CCleaner ги засича като липсващи, не гарантира, че са наистина липсващи. А дори и да са наистина липсващи, не значи, че няма да са възобновяващи. А дори и да не са възобновяващи се (т.е. да бъдат създавани при нужда), наличието на тези ключове в регистъра въобще не значи, че наистина има някакви проблеми.Лично аз бих ти препоръчал да не се занимаваш както със CCleaner, така и с други подобни чистачки на системния регистър. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост newnickname Публикувано Май 11, 2012 Report Share Публикувано Май 11, 2012 Здравеите ами значи инсталнах си CCleaner 2.09.600 и отидох да почися във Регистър и ми излезнаха над 200 проблема изчистих всичко нали но ми останаха 147 проблема пробвах да ги изчися но не става ActiveX/COM проблем се казват всичките... Бихте ли ми обеснили защо не се маха ActiveX/COM проблем и какво изобщо е ActiveX/COM ? П.П. Със windows7 съм ... CCleaner е една от програмите, които сравнително безопасно премахва излишните ключове и остарели ActiveX-контроли и компоненти. Когато се чистят регистри, след изтриване на резултатите, сканирането трябва да се повтори, докато не намери нищо. Тоест, нормално е при първоначално сканиране да намери 147 проблема и след изтриване и повторно сканиране да намери още ...примерно 56. Това се повтаря, потретва докато резултата стане нула. Друг е въпроса, че използваш супер-остаряла версия на CCleaner, която има своите бъгове и е възможно да създаде проблем. Неслучайно, в този форум препоръчваме да се използват последните стабилни версии на програми/приложения, с цел по-висока ефективност и по-малко проблеми, възникнали от недобре написан/създаден софтуер. Затова почти всички програми се актуализират и имат нови версии, а също така и дневник на промените/подобренията, които са извършени във всяка една нова версия, наречен Change Log, като за CCleaner информация може да се намери тук. Ако ще използваш занапред CCleaner, изтегли го оттук или оттук.А ако някой счита, че CCleaner е опасен, да докаже кои точно ключове, библиотеки /файлове премахва, а по принцип не трябва ...и със сигурност може да се докладва във форума на Piriform(CCleaner) за отстраняване на проблема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Май 11, 2012 Report Share Публикувано Май 11, 2012 Като цяло CCleaner е безопасна програма. Въпреки това винаги има вероятност за грешка от страна на програмата. Тази вероятност може да бъде сведена до нула, ако бъдат прегледани внимателно всички ключове от регистратурата, които за били отчетени. За неопитен потребител обаче, това надали ще е толкова лесно. Освен това, няма никакъв смисъл от чистенето на регистратурата. Въпросът е бил дискутиран многократно. Относно премахването на временните файлове - да, приемам CCleaner за достатъчно безопасна, ако софтуерът се използва правилно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост newnickname Публикувано Май 11, 2012 Report Share Публикувано Май 11, 2012 Като цяло CCleaner е безопасна програма. Въпреки това винаги има вероятност за грешка от страна на програмата. Тази вероятност може да бъде сведена до нула, ако бъдат прегледани внимателно всички ключове от регистратурата, които за били отчетени. За неопитен потребител обаче, това надали ще е толкова лесно. ......... Не е необходимо да се изследват резултатите ключ по ключ, нито да бъдеш опитен потребител, програмата си има опция за запазване на регистрите, които следват да бъдат изтрити, така щото при грешка от нея да се възстановят отново.Следващите снимки са за пояснения на потребителя стартиращ темата, не са за теб, знам че си наясно. При следните настройки когато се почистват регистри, могат да се направи копие което се стартира при нужда. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Май 11, 2012 Report Share Публикувано Май 11, 2012 Добре, но по този начин всички ключове в регистратурата се възстановяват до предходното им състояние. Ако даден ключ, който бива неправилно засичан от програмата, не бъде демаркиран, този проблем ще се появява отново и отново. Поради тази причина се налага допълнителен преглед на засечените резултати. Като цяло, всички тези действия до голяма степен се обезсмислят след като полза от чистенето на регистратурата има в много малко случаи. Нека все пак не излизаме извън рамките основната тема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост newnickname Публикувано Май 11, 2012 Report Share Публикувано Май 11, 2012 По темата сме, проблем няма с използването на CCleaner, като изключим сектанските убеждения на някои хора, че почистващите програми са излишни, дори опасни, естествено с липса на всякаква разумна аргументация (липсват доказателства, кои точно ключове са премахнали, а не е трябвало) и при положение, че сме решавали проблеми именно с тях и то в този форум, това е несериозно.И друго.Ако знаете които точно ключове неправомерно премахва програмата, то можете да ги докладвате и да ги изключат от сканиране и почистване. Обаче, важното е да се плюе по почистващите програми, без да ми изкарате нещо черно на бяло, без да покажете кои точно процеси са прецакали и аджеба колко хора са преинсталирали компютъра си след използване на CCleaner? Ами с ръка на сърцето ще ти отговоря - нито един път. И тъй спирам.... да си пишем глупости, че ви липсват доказателства ...и занапред един съвет, като твърдите че нещо е вредно и опасно изкарайте съответните материали. Иначе програмката е невинна до доказване на противното. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
B-boy/StyLe/ Публикувано Май 11, 2012 Report Share Публикувано Май 11, 2012 Какви материали ти трябват ? Може би вярваш на Марк Русинович (Sysinternals) ? Не ? http://blogs.technet...ct-of-life.aspx Може би на Miekiemoes ? http://miekiemoes.bl...weaking_13.html Истината е, че подобни програми (изключват CCleaner) трябва да се ползват от опитни потребители и най-вече само при нужда (например, когато се появи съобщение при стартиране, че Windows не може да намери даден dll файл и т.н)...Да, истината е обаче, че повече вредят отколкото, че помагат тези програми.И да...има наистина тонове подобни теми с проблеми след използването на подобни програми, но няма да се занимавам да ги търся в момента. Не е задължително проблемите да се забележат веднага ! Дори един System Mechanic с опцията си (която уж подобрява защитата като сменя файловите асоциации на по-опасните файлови формати да се отварят с notepad) може да шашне един обикновен потребител, който после ще се чуди аджаба, защо не може да стартира един обикновен reg, bat или vbs файл. Истината винаги ще има няколко страни и това е един вечен спор...но е факт, че тези които използват tweak-ващ софтуер без да си имат хал хабер от него преинсталират в пъти по-често (или поне връщат image). Не ми трябва да убеждавам някого. В практиката ми от това, че помагам по форумите съм се убедил лично в това. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 11, 2012 Report Share Публикувано Май 11, 2012 Хайде стига глупави драматизации!Вече беше казано, че CCleaner се счита за доста безопасен продукт, така че възраженията спрямо почистване на системния регистър се отнасят програмите от този род като цяло, а не конкретно за CCleaner. Макар че все пак рискове има абсолютно винаги, независимо за кое приложение става въпрос. Въпросът е колко са големи рисковете. При използване на CCleaner рискове има, просто са значително по-малки спрямо други приложения от този вид. В този мой коментар (някъде в средата) съм описал защо използването на чистачки на регистъра са безполезни. Не знам какви други аргументи искаш.Всъщност, тези, които трябва да предоставят някакви доказателства, са точно авторите на подобни програми и всичките им фенове. Реално погледнато те са тези, които (така да се каже) обвиняват Windows, че се затлачва и че има нужда от специални инструменти, за да се поддържа в добра форма. Тяхно е задължението да предоставят доказателства, че продуктите им са необходими. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост newnickname Публикувано Май 11, 2012 Report Share Публикувано Май 11, 2012 @B-boy И ти ползваш CCleaner. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
B-boy/StyLe/ Публикувано Май 11, 2012 Report Share Публикувано Май 11, 2012 Аз не отричам този факт...но сигурен ли си, че ползвам Registry cleaner-а вграден в програмата ?А и все пак CCleaner не е от типичните оптимизиращи програми... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост newnickname Публикувано Май 11, 2012 Report Share Публикувано Май 11, 2012 Аз не отричам този факт...но сигурен ли си, че ползвам Registry cleaner-а вграден в програмата ?А и все пак CCleaner не е от типичните оптимизиращи програми... Именно, темата касае CCleaner, а не оптимизиращите програми, каквато не е. Отговарям ти само за да отбележа, че прочетох статиите и в тях, според оплакванията визиращи авторите се касае за оптимизиращи програми, които спират-пускат услуги, освобождават РАМ, имат Turbo-Boost и дълбоко сканиращи регистрите опции, за разлика от CCleaner. Последната, в повечето случаи ще ти покаже, че нямаш нищо, докато другите винаги намират, за да оправдаят някаква "ефективност".CCleaner е безопасна програма, която се усъвършенства във времето и е тествана и се използва от огромен брой потребители из цял Свят, които са на различни операционни системи и използват голямо разнообразие от приложения. Аз ще продължавам да я препоръчвам, като универсално почистваща програма, която ми спестява време да търся и премахвам временни файлове, папки и по отделно на всеки браузер да чистя кеш, бисквитки, хронология, остатъци от деинсталиран и остарял софтуер/приложения, дневници на windows и ключове в регистратурата. От години я ползвам, инсталирал съм я на толкова много компютри, че вече не помня бройката им. Никой не се оплаквал от проблеми след почистване. Затова отново ще напиша, ако има някакви ключове, библиотеки, файлове, които не трябва да бъдат премахвани от CCleaner, то досега да са репортнати в Piriform за пропускане /като изключения/. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост