Jump to content

Компютъра ми стана много бавен.

Препоръчан пост

Много ми стана бавен компютъра, ще питате как точно е бавен еми значи, включвам го и трябва да изчакам 5 минути за да си работи добре, но след 15-20 минути пак става бавен оправя се с рестартиране. Чистен, вчера ram- 1GB, 1,60- Гхц. видео карта- 128 MB.
Сподели другаде

Системата сканирана ли е за зловреден код? Ако да, то с какъв софтуер?

Какво имате предвид под "чистен"? Почистване на компонентите или използване на определен софтуер?

Изтеглете Autoruns

• Запазете файла на Вашия десктоп и го разархивирайте в директория по Ваше желание.
  • Стартирайте програмата.
  • Меню Options -> Filter Options... -> поставете отметка пред Hide Microsoft Entries.
  • Запазете промените.
  • Mеню File -> Refresh.
  • Mеню File -> Save...

Запазете файла, архивирайте го чрез софтуер по желание и го прикачете към следващия Ви коментар.

Сподели другаде

Никога, повтарям никога, член на екипа на Softvisia не би изисквал информация с цел извършването на подобни дейности. Тук сме за да помагаме на останалите потребители.

Повече информация за Autoruns може да намерите тук.

Сподели другаде

Ще попитам последно, но все пак разберете ме, че много пъти са ме лъгали из други форуми и затова. "Ако ви дам тази информация в ФОРУМА, някои потребител (не модератор или администратор) може ли да ми направи нещо на компютъра ?
Сподели другаде

Видях, че имаш Avast! и някакъв инструмент на AVG; желателно е да ползваш само едно от двете, въпреки, че това на AVG е някаква търсачка явно.

Имаш една купчина софтуер, който се обновява автоматично - на Adobe, на Google - добре е да си прегледаш инсталираните програми и да забраниш автоматичните актуализации, ако не ги ползваш.

FlexType няма да го коментирам, той си е отделен проблем.

Видах, че имаш някакви "хакерски" програми... направи една проверка с MBAM и кажи какъв е резултата.

Сподели другаде

Просто трябва да си прочистиш системата от излишния софтуер...

Имаш няколко милиона кодека. Ако използваш GOM Player, значи общо взето нямаш нужда от допълнителен пакет с кодеци и можеш да премахнеш K-Lite Codec Pack.

Ако не използваш активно SpeedFan, я деинсталирай.

Имаш и цели 3 приложения за виртуални оптични устройства - DAEMON Tools, Virtual CloneDrive и PowerISO. Едно такова приложение е напълно достатъчно. Избери си едно такова и разкарай другите.

Актуализирай си и avast!, защото ти е доста стара версия.

Спокойно можеш да разкараш всички излишни toolbar-и: AVG Secure Search, Google Toolbar, YouTube Downloader Toolbar и всякакви други, ако имаш.

Намирам и за странно, че поддържаш FTP сървър. Не знам каква е целта на това, но ако случайно не ти трябва или си го забравил, деинсталирай FileZilla Server.

Освен това можеш да премахнеш някои процеси да не се стартират с операционната система, като например SwitchBoard, IMMON, HotKeysCmds, Persistence и евентуално други.

Отделно не се знае какви други излишни приложения имаш и/или ползваш, които евентуално могат да бъдат заменени с по-леки и малки. Nero е чудесен пример такъв софтуер.

И за финал разбира се е нужно да кажа, че имаш FlexType, която е бъгава, некадърна, нестабилна и 100% излишна.

Сподели другаде

Видях, че имаш Avast! и някакъв инструмент на AVG; желателно е да ползваш само едно от двете, въпреки, че това на AVG е някаква търсачка явно.

Имаш една купчина софтуер, който се обновява автоматично - на Adobe, на Google - добре е да си прегледаш инсталираните програми и да забраниш автоматичните актуализации, ако не ги ползваш.

FlexType няма да го коментирам, той си е отделен проблем.

Видах, че имаш някакви "хакерски" програми... направи една проверка с MBAM и кажи какъв е резултата.

С програмата дето ми дадохте резултата е, Открити заплахи:14. Нo avast не намери нищо.

Просто трябва да си прочистиш системата от излишния софтуер...

Имаш няколко милиона кодека. Ако използваш GOM Player, значи общо взето нямаш нужда от допълнителен пакет с кодеци и можеш да премахнеш K-Lite Codec Pack.

Ако не използваш активно SpeedFan, я деинсталирай.

Имаш и цели 3 приложения за виртуални оптични устройства - DAEMON Tools, Virtual CloneDrive и PowerISO. Едно такова приложение е напълно достатъчно. Избери си едно такова и разкарай другите.

Актуализирай си и avast!, защото ти е доста стара версия.

Спокойно можеш да разкараш всички излишни toolbar-и: AVG Secure Search, Google Toolbar, YouTube Downloader Toolbar и всякакви други, ако имаш.

Намирам и за странно, че поддържаш FTP сървър. Не знам каква е целта на това, но ако случайно не ти трябва или си го забравил, деинсталирай FileZilla Server.

Освен това можеш да премахнеш някои процеси да не се стартират с операционната система, като например SwitchBoard, IMMON, HotKeysCmds, Persistence и евентуално други.

Отделно не се знае какви други излишни приложения имаш и/или ползваш, които евентуално могат да бъдат заменени с по-леки и малки. Nero е чудесен пример такъв софтуер.

И за финал разбира се е нужно да кажа, че имаш FlexType, която е бъгава, некадърна, нестабилна и 100% излишна.

Ще махна това което не ми трябва и ще пиша.

Сподели другаде

Тук имаш тема, в която те посъветвах някои неща. Ето, ти вече изпълняваш дори някои от тях. Вместо да пускаш теми за като цяло, един и същи сърбеж, вземи да изпълниш това, за което беше вече посъветван в не една тема до момента.
Сподели другаде