Jump to content

Demux-Mux Video

Гост Zig Zag

Препоръчан пост

Търся програма, която да отделя и съединява видео и аудио потоците. Обаче не намерих такава програма. Възможно ли е това? В момента, в конкретния случай ми трябва за FLV (H.264). Понеже имам асинхрон и искам да го поправя. Толкова ли много искам? Да се отделят потоците без прекодиране. И да ги събера.
Сподели другаде

Отделянето на потоците от FLV можеш да го направиш с FLV Extract. За обединяването им после обаче обратно в FLV не мога да предложа приложение, защото не съм попадал на такова.

По принцип обаче, ако просто има разминаване между видео и аудио, можеш да пробваш Avidemux. С нея трябва да можеш да си наместиш потоците лесно и удобно, без да ги извличаш и обединяваш поотделно.

Сподели другаде

Погледнах ръководството тук: http://www.ehow.com/...d-avidemux.html

За съжаление нищо от казаното не беше вярно. Нямам такава опция "Shift" под "Audio". A "Custom" не ми се отваря. Там не знам какво има. FLV файла всъщност ми произлиза от един XviD. Докато се измъчвах да намеря някакъв номер за наместване на потоците изпитах програмата VirtualDub... Честно - много е зле тази програма! Уж е на светлинни години напред, не знам от коя ера съществува, но не са я направили още. Аудиото трябва да изостане назад. Дефакто трябва да отрежа малко от началото на видео потока и всичко ще се намести. Опитах се да коригирам AVI-то чрез VirtualDub. Аудио потока ми е с константен битрейт и е отделен и го добавям. Никога обаче не получих синхрона и вечно виждах едно и също разминаване. За целта даже скъсих отзад аудиото, за да е по-малък и да не би да е проблем. Не! След 15-30 опита констатирах, че VirtualDub всъщност никога не ми е подрязвал видео потока, което не проумявах защо се случва. Теста беше правен до максимум 3 секунди рязане на началото на видеото. Виж, за 10 минутно отрязване го режи и аудиото се запазва на мястото си. Но тези 3 секунди в началото просто не знае да ги режи! Сега не знам как ще се оправя с този AviDemux. Ако може някаква помощ?

Сподели другаде

Странно, на мен ми се струват точни инструкциите. Сигурен ли си, че гледаш на правилното място за въпросната отметка. При мен я има:

http://i.imgur.com/8kGNn.png

Не разбирам за какво "Custom" нещо говориш.

VirtualDub и VirtualDubMod са доказани приложения. Това, че ти не можеш да се оправиш с тях, не значи, че са "зле". Сигурно над 90% от всички AVI файлове по торент тракери и прочее сайтове се създават точно с някой вариант на VirtualDub, така че изказването ти е безпочвено.

Рязането на видео поток се извършва по т.нар. ключови кадри. Когато маркираш дадена позиция за рязане, VirtualDub ще използва най-близкия ключов кадър и ще отреже оттам. Такива кадри има обикновено при смяна на сцена.

Сподели другаде

Благодаря Night_Raven, с AviDemux се получи! :thumbsup: Наистина не съм погледнал където трябва. Единственото място, което ми обягваше от очите. FLV H264 не се поддържа от AviDemux. А VirtualDub в случая е с много слаба функция за рязане, щом трябва да режиш през 5 и повече секунди на дадена сцена. Ще трябва да наблягаме на MPEG2 и QuickTime MOV, ако искаме прецизност без загуби. И въпреки всичко, относно темата, явно в света още никой не е създал програма за Remux.
Сподели другаде