papadok Публикувано Май 3, 2012 Report Share Публикувано Май 3, 2012 И така, захванал съм се да си оправям сам компа. Не съм от категорията на напредналите юзъри но обичам да си поправям сам нещата. Твърде вероятно е да пусна и друга тема(теми) с конкретния проблем, но за сега се опитвам да премина през първото препятствие.Та въпроса ми е следния: как да стигна до папката Temporary Internet Files. Виждам как антивирусната ми се рови при всяко сканиране в тази папка. Знам, че трябва да е в Local Settings, обаче не я виждам. Там са само Application Data и Temp. Взех да си мисля, че temp и Temporary Internet Files са една и съща папка но различно именувана. Това предположение го отхвърлям, защото срещам и друг проблем, който се опитвам да разреша, а именно:Цялото съдържание на Local Settings e около 4,7ГБ. Там обаче виждам само посочените по-горе папки с обща големина 1,8ГБ. Моите предположения са, че папката Temporary Internet Files е невидима за мен и там се крият липсващите ГБайти!? Погледнах Folder Options но всичко е чекнато както трябва. Съзнавам елементарноста на въпроса и се надявам да не събуждам само насмешка а да получа адекватен отговор Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Май 3, 2012 Report Share Публикувано Май 3, 2012 За каква операционна система става въпрос? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
papadok Публикувано Май 3, 2012 Author Report Share Публикувано Май 3, 2012 Windows XP Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Май 3, 2012 Report Share Публикувано Май 3, 2012 Коя версия на Internet Explorer използвате? Направете следното:Меню Start -> Run -> Въведете control folders -> Натиснете Enter.В новопоявилия се прозорец изберете таб View.Уверете се, че е маркиран радио-бутонът, намиращ се пред Show hidden files and folders.Уверете се, че не е маркиран checkbox-а, намиращ се пред Hide protected operating system files (Recommended).Запазете промените.Опитайте отново да достигнете до желаната директория. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
papadok Публикувано Май 3, 2012 Author Report Share Публикувано Май 3, 2012 Супер! Благодаря, това беше. Hide protected operating system files (Recommended)беше чекнато. Преди това неисках да го пипам защото нали не се препоръчваше. И дори втори прозорец се отваряше при опит да се махне маркирането.Сега ми се появиха още три папки. Меду тях и въпросната Temporary Internet Files, наистина голяма Какво би се случило ако се опитам да изтрия всичко в Local Settings . На принципа: няма папки, няма проблеми Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Май 3, 2012 Report Share Публикувано Май 3, 2012 В Local Settings можеш безопасно да изтриеш съдържанието на папката Temp (не самата папка!).За Temporary Internet Files - по-добре я "почисти" през Control Panel -> Internet Options -> Browsing history. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост