Jump to content

новата услуга на Google-Drive

Препоръчан пост

Google Drive или Гуугъл Диск - нещо като Dropbox и MediaFire, съхраняваш файлове и можеш да ги изтеглиш отвсякъде, стига да имаш нет.

Засега нищо ново под Слънцето, поне за мен. Ще видим с какво се отличава спрямо другите онлайн Файл-мениджъри

Сподели другаде

Всичко е много хубаво, но според лицензионното споразумение, Google имат пълен достъп и права (вкл. модифициране, създаване на производни произведения, съобщаване, публикуване и разпространение) до файловете качени на сървърите им. Практически казано, Google и партньорите им могат да правят каквото си поискат с файловете. Всичко това е под предлога за подобряване на предоставяните услуги. Спрямо Dropbox, Skydrive и подобните, това са си неприятни рестрикции и ограничаване на свободата. Да видим, дали Stallman ще коментира...
Сподели другаде

Пуснах заявка преди 2 дни ...и днес добавиха Гуугъл Диск към Гуугъл Акаунта ми. Нищо ново, просто замести Гуугъл Документи, само дето кутията ми нарасна от 1024 на 5120 MB и вместо Документи се нарича Диск. Има опция за изтегляне на приложение за инсталиране и свързване на компютъра с Гуугъл Диск, предполагам е като 4shared Desktop или Dropbox, с цел да качваш директно от компа през приложението файлове в тази виртуална кутия. Засега ще се въздържа от инсталирането й.
Сподели другаде

Значи от гугъла може да ползват данните качени от нас.

Ми не, предоставят хостинг за файлове, защото са добри самаряни. Докато има овце - ще има и стригачи.

Сподели другаде

Пуснах заявка преди 2 дни ...и днес добавиха Гуугъл Диск към Гуугъл Акаунта ми. Нищо ново, просто замести Гуугъл Документи, само дето кутията ми нарасна от 1024 на 5120 MB и вместо Документи се нарича Диск. Има опция за изтегляне на приложение за инсталиране и свързване на компютъра с Гуугъл Диск, предполагам е като 4shared Desktop или Dropbox, с цел да качваш директно от компа през приложението файлове в тази виртуална кутия. Засега ще се въздържа от инсталирането й.

Може ли да ме насочите къде е тази опция,за инсталиране на това приложение?Че не се ориентирам нещо,а вече имам активен Google Drive.

Сподели другаде

Може ли да ме насочите къде е тази опция,за инсталиране на това приложение?Че не се ориентирам нещо,а вече имам активен Google Drive.

Ако преди това си бил на новият облик за приложението Документи, при преминаване към Диск, ще си останеш на същия облик и менюто за сваляне ще се намира в ляво, най-отдолу -

Изтегляне на Google Диск

post-16842-0-60344500-1335651430_thumb.png

Ако това меню липсва, означава че си на старият интерфейс (класически облик), останал от Документи и тогава менюто в ляво е друго

post-16842-0-80613700-1335651566_thumb.png

Друг вариант да преминеш към старият интерфейс, ако си на новият, е от зъбното колело в дясно да избереш Временно използване на класическия облик

post-16842-0-22983000-1335651773_thumb.png

при което пак няма да имаш опция за изтегляне на Диск, но пък можеш да се върнеш обратно към новият интерфейс, пак оттам - от зъбното колело с опция - Назад към Диск

post-16842-0-34009900-1335651957_thumb.png

А за по-директно, можеш от този линк да го изтеглиш.

Значи от гугъла може да ползват данните качени от нас.

То няма гаранция и за 4shared, MediaFire, DOX и т.н. да не ги изброявам всичките. Дори и във Facebook има опция прикачи за файлове на лични. Разбира се, че трябва да се внимава!

Разумно е, да не се качват лични неща, защото не се знае кой има достъп до тях, както уж всичко е Private. ;)

Редактиран от mazarin
Сподели другаде

Оправих се мерси,лично за мене функцията е добра,няма грижи с преинсталациите,а пък флашките често се развалят и каквото се пази на тях сe губи,а така има достъп до файловете от който и да е комп. Мисля че се прекалява с параноята относно следенето на Google.
Сподели другаде

И аз за файлове ги използвам "виртуалните хранилища". Ако ми се наложи нещо мое да си дръпна отнякъде, където имам достъп до интернет. Не смятам да качвам снимки или документи с лични данни и информация. Спокоен съм, дори и да ми "източат" акаунта - все ми е тая.
Сподели другаде

Ами по принцип няма нормален човек, който да качва конфиденциална информация нейде из интернет. Въпреки това въпроса е принципен и всичко е в нашите ръце. Днес ще имат достъп до документите ни, утре ще имат информация за целия ни живот. Мрежата навлиза все повече в ежедневието ни и ще ставаме все по-зависими от нея. Въпреки, че говоря в бъдеще време, може и да звучи пресилено, но сега и тук, интернет гигантите знаят за нашия живот и нашите навици, повече отколкото предполагаме. Нека не си затваряме очите за такива работи.
Сподели другаде

Абсолютно съм съгласен с горното мнение. Нима има нужда да напомням за съществуването на друга "услуга", която знае повече за нас, отколкото самите ние - Facebook?
Сподели другаде

Ами по принцип няма нормален човек, който да качва конфиденциална информация нейде из интернет. Въпреки това въпроса е принципен и всичко е в нашите ръце. Днес ще имат достъп до документите ни, утре ще имат информация за целия ни живот. Мрежата навлиза все повече в ежедневието ни и ще ставаме все по-зависими от нея. Въпреки, че говоря в бъдеще време, може и да звучи пресилено, но сега и тук, интернет гигантите знаят за нашия живот и нашите навици, повече отколкото предполагаме. Нека не си затваряме очите за такива работи.

Добре де, какво толкова станало, ако си качил свои снимки с Пенка на морето, примерно... и Facebook, Google или които и да е бил интернет гигант я види или покаже? И като говориш за конфиденциална информация... едвали някои ще използва точно Google или пък интернет - има си флашки за тази работа. Напоследък чувам много такива мнение "Не качвайте снимки и лична информация във фейсбук, защото той ги използва за това или онова". Мисля, че прекалено се вкарвате във филма... За какво му е на Facebook информацията че Пешо написал на Вуна, че я обича, а ходи с Пенка... и други такива глупости!

Сподели другаде

Я пак си помисли за какво му е... Информацията е сила. Ти ако се радваш на това всеки втори ненормалник да ти гледа снимките, да ти пише, да ти праща покани за приятелство... То си е твоя работа. ОК, аз примерно съм решил да не се регвам във Facebook, но има толкова много други хора които го "ползват" (в кавички е, защото за мен е малко спорен въпроса, те ли ползват Facebook или той тях...). Стига се, обаче, до един хубав момент, в който чета обяви за работа, където изрично, като изискване е писано да имаш регистрация и профил там... Това е толкова хубав пример за това как напливът на масите принуждава да се съобразяваш с нещо, за което вече си имаш становище. Едно становище по въпроса, с което съм доста съгласен.
Сподели другаде