Vladiko Публикувано Април 25, 2012 Report Share Публикувано Април 25, 2012 Здравейте, бих искал да ви споделя какво ми се случи наскоро. Имам 2 хард диска които са на SATA конектори, обаче изведнъж компютъра спря да ги открива и 2та наведнъж. Имам само 2 САТА конектора на дъното и по отделно и 2та харда си работят добре, както и 2та конектора, но когато ги включа едновременно компютъра не може да ги детектне. Опитах да инсталирам САТА драйвери като направих дискета от диска който върви с дънната платка, но не се получи. Моля ви за някакви съвети или препоръки/забележки някой ако е имал същия проблем преди да сподели. Благодаря предварително. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
megatone Публикувано Април 25, 2012 Report Share Публикувано Април 25, 2012 Ресетни биоса като начало и виж как е. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vladiko Публикувано Април 25, 2012 Author Report Share Публикувано Април 25, 2012 Когато свържа и двата хард диска не ме допуска до биоса. Излиза ми единствено екрана който отчита детектването на устройствата и неможе да ги открие, да има опция да избера F2 за биос , или F11 за буут но при натискането им започва постоянно рестартиране след рестартиране. Когато свържа само един от двата хард диска намира много бързо устройствата и ме допуска до биос ( иначе съм рестартирал биоса по optimal default настройки ). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tihichko Публикувано Април 26, 2012 Report Share Публикувано Април 26, 2012 Привет, допуска те до биоса, а допуска ли те до Windows! Ако не те допуска до Windows - смени захранването. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 26, 2012 Report Share Публикувано Април 26, 2012 Какви са твърдите дискове и каква е дънната платка? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vladiko Публикувано Април 26, 2012 Author Report Share Публикувано Април 26, 2012 Така, и двата конектора работят , както и двата хард диска работят по отделно. На единият имам инсталиран Windows, и който съм прикачил в момента той е Seagate ST3160813AS модел , а на другият просто нямам инсталиран Windows, но когато го свържа отделно ми го разчита, той е по-стар модел Maxtor 6Y120M0. Дъното ми е ASRock модел K8UPGRADE-NF3/A/ASR със сериен номер: 5AM4X84853. И с двата хард диска по отделно си ме допуска до BIOS или съдържанието на хард диска, но и с двата едновременно не мога да вляза и в BIOS преди да е открило устройствата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 29, 2012 Report Share Публикувано Април 29, 2012 Огледай дънната платка за подути и/или разтекли кондензатори. Ето някои снимки:http://blog.savel.org/stuff/20050712a.jpg http://ww2.justanswer.com/uploads/infotech/2011-06-21_004115_bad_caps.jpg http://i.imgur.com/pdnis.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост