Jump to content

Търся Daemon tools Lite Portable?

Препоръчан пост

Здравейте,

Молбата ми се съдържа в темата, но да повторя - трябва ми Daemon tools Lite Portable. Търсачката в сайта не ми помогна, а и Google не ме насочи към нищо полезно. По принцип държа на Daemon tools Lite , но не съм сигурен, че има portable версия. Ако някой е ползвал нещо подобно, но в portable вариант, също може да пише.

Поздрави

Сподели другаде

Според този източник -

Portable version of DAEMON Tools Lite

Портативна версия на програмата се прави по "бабешката", тоест инсталираш я нормално и после копираш папката. Оттам нататък можеш да архивираш и да я пренесеш чрез USB или по Skype на друг компютър. Ако операционната система е windows vista/7 на компютъра, на който смяташ да я използваш, възможно е да работи само ако стартираш DTLite.exe като администратор.

DAEMON Tools Lite Install

Сподели другаде

Вие въобще наясно ли сте какво точно представлява портативна версия на дадена програма? Осъзнавате ли, че този метод само изглежда да я прави портативна, но всъщност разликите са почти никакви?

За да е портативно, приложението не трябва да оставя никакви следи след себе си. Дадено приложение трябва да е проектирано да работи по този начин. Това, че дадено приложение успява да стартира и работи, ако папката му бъде копирана на друг компютър, не доказва нищо. Много приложения могат да работят, ако бъдат пренесени по този начин. Това не ги прави портативни. В случая с DAEMON Tools, приложението при стартиране трябва да се активира отново и си създава нужните му ключове и стойности в регистъра. Също така си създава и нужните папки и файлове в AppData. Освен това ще се инсталира и нужния драйвер за виртуалните устройства. Какво мислите ще се случи, когато въпросната копирана папка на някоя "флашка" изчезне (т.е. флаш паметта бъде извадена)? Всички тези редове в регистъра, файловете и папките в AppData и драйверът си остават на системата и трябва да се премахват ръчно. Къде е портативността в това?

Ако е нужна портативна програма за виртуални оптични устройства, WinCDEmu (спомената по-нагоре) е много по-добър избор, защото не оставя подобни следи. Т.е. пак си инсталира драйвер (няма как иначе), но има бутон Uninstall driver, който маркира въпросния драйвер за премахване при следващия рестарт на системата.

Сподели другаде

Напълно съм наясно с това, че не трябва да остават следи след използване на портативна версия на програма. Например PortableApps.com се занимават с изработката на такива, но за Daemon Tools, четох във форумът им, че се прави по по-горния начин. Затова я предложих.
Сподели другаде

Ами, за жалост не всичко, което го пише из Интернет, е вярно. Псевдо-специалисти има бол. Както става ясно, такива има и в официалния форум на приложението и дори са на отговорни постове. Явно стандартите им са ниски и всеки може да е администратор.
Сподели другаде