Night_Raven Публикувано Април 29, 2012 Report Share Публикувано Април 29, 2012 Е, тогава как очакваш да зареди такава, след като няма? Инсталиай си операционна система. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
semkajiqta Публикувано Април 30, 2012 Author Report Share Публикувано Април 30, 2012 Аа ок аз си мислех, че трябва барво да барам в биоса да настройвам. Извинявам се за втория коментар, но се оказа, че проблема не е в хард диска. Пак за да скърца и да забива!Не знам от какво е. Или е захранването, или процессора. За щастие магазина от който купих хард диска предлага да се върне стоката, ако сме преразмислили(и аз ще направя точно това). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
semkajiqta Публикувано Май 3, 2012 Author Report Share Публикувано Май 3, 2012 Устанивих че проблема не е в харда. ОК. Мисля освен това, че "скръцването"всъщност може и да е искра. В к'во друго може да е проблема освен в хард диска? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Май 3, 2012 Report Share Публикувано Май 3, 2012 Запиши го това "скърцане" с микрофона да го чуем.Какви за напреженията и температурите на компонентите?Направи по един тест на паметта (с GoldMemory, например) и на твърдия диск (с MHDD) - това, че е нов, не означава непременно, че е здрав, а може и кабелите или буксите да са повредени или износени. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
semkajiqta Публикувано Май 6, 2012 Author Report Share Публикувано Май 6, 2012 Не. 1-Дадох и на баща ми да чуе така нарвчвното скърцане и той каза, че това са искри(а той е електротехник)2-поразрових се малко и намерих дискета с ms DOS на нея, махнах хард диска от кабелите и боотнах дискетата. Включи се доса и работи работи, "скръцна"и заби. 3-вие ми казахте да запиша на диктофон звуците. Аз записах няколко оудио файла, но понеже имам айпад и го държах пт едната страна, с другата страна без да изках леко чукнах захранването и то скръцна. После с пръста си го чукнах пак и то пак скръцна. За аудио файловете-чрез айпада не мога да ги кача, а компа не изкам да го включвам, защото и баща ми е имал един път проблеми с захранването и му е гръмнал компа. Проблема е в захранването. Искам да попитам, има ли значение какво захранване си купувам(освен ватовете). Смисъл има ли шанс да си купя захранване и и компа ми да му изгорят компонентите?За ватовете ще си взема 460w. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 7, 2012 Report Share Публикувано Май 7, 2012 Да, доста други неща имат значение. Най-добре е просто да кажеш с какъв бюджет разполагаш и какви марки са налични при теб.Не става въпрос за "изгаряне", но некачественото захранване все пак може да се отрази доста негативно върху останалите компоненти и особено твърдите дискове. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
semkajiqta Публикувано Май 7, 2012 Author Report Share Публикувано Май 7, 2012 Ами то захранващите блокове не са скъпи, така че нямам проблеми с бюджета. Този захранващ блок добър ли е:http://rikcomp.ru/shop/catalog/tovar_detail.php?code=66136 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
melmak Публикувано Май 7, 2012 Report Share Публикувано Май 7, 2012 Не.1-Дадох и на баща ми да чуе така нарвчвното скърцане и той каза, че това са искри(а той е електротехник)2-поразрових се малко и намерих дискета с ms DOS на нея, махнах хард диска от кабелите и боотнах дискетата. Включи се доса и работи работи, "скръцна"и заби.3-вие ми казахте да запиша на диктофон звуците. Аз записах няколко оудио файла, но понеже имам айпад и го държах пт едната страна, с другата страна без да изках леко чукнах захранването и то скръцна. После с пръста си го чукнах пак и то пак скръцна. За аудио файловете-чрез айпада не мога да ги кача, а компа не изкам да го включвам, защото и баща ми е имал един път проблеми с захранването и му е гръмнал компа. Проблема е в захранването.Искам да попитам, има ли значение какво захранване си купувам(освен ватовете).Смисъл има ли шанс да си купя захранване и и компа ми да му изгорят компонентите?За ватовете ще си взема 460w. Здравей, По първия ти въпрос за хард дисковете правилно са те ориентирали да не си вземаш Green серията на WD. По въпросът със захранването - да отново има голямо значение какво ще използваш, както и за твърдия диск. Щом ще работят непрекъснато и то много време е важно да са правени за тази идея. Не желая да се впускам в подробности, кое отличава доброто захранване от не дотам доброто. По-важното е че щом захранвеното издава тези звуци, това най-вероятно се получава от високоволтовата верига. Провери си буксата на кабела за 220В, дали не е разхлабена. Ако не е от това, сигурно лесно може да се оправи, но не го прави сам, не е безопасно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
semkajiqta Публикувано Май 7, 2012 Author Report Share Публикувано Май 7, 2012 За безопастност-безопасно е. Изключвам го от контакта и отово. А този 220в. Кабел-дОбре е наврян.(имам предвид кабела, който се включва в контакта). 2-добро ли е онова захранване в миналото ми мнение? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 7, 2012 Report Share Публикувано Май 7, 2012 Какви са останалите компоненти? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
melmak Публикувано Май 8, 2012 Report Share Публикувано Май 8, 2012 За безопастност-безопасно е. Изключвам го от контакта и отово. А този 220в. Кабел-дОбре е наврян.(имам предвид кабела, който се включва в контакта). Съвсем погрешно си ме разбрал. Опасно е и освен това изключването от контакта не ти гарантира много. Вътре има кондензатори, които може и да не се разредят скоро, след като си го изключил. Затова ти го казах, да не го разглабяш сам. По втората точка, не е толкова важно как е наврян, а дали прави добър контакт. Това можеш да разбереш само ако захранването е включено и то под товар. За да го постигнеш разкачи твърдите дискове и включи компютъра. След това размърдай леко кабела и виж дали няма да се появи проблемът. Ако се появи, бъди готов да спреш машината, издърпвайки щепселът от контакта за 220В. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
semkajiqta Публикувано Май 9, 2012 Author Report Share Публикувано Май 9, 2012 Какви са останалите компоненти?дъно:ASROCK m3a770deпроцесор:AMD athlon 2 x3 450/box 3.20ghvideo card:Nvidia gts 450 1gb 128bithard disk:SATA2 1000gb HITACHI 7200/32mbRAM memory:2x2gb DDR III 1333mh A-DATAСъдейки за тези компоненти добро ли е това захранване:http://rikcomp.ru/shop/catalog/tovar_detail.php?code=66136? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 9, 2012 Report Share Публикувано Май 9, 2012 До около 2000 по-скоро бих препоръчал това, това или това. Ако скоро няма да сменяш други части или ще сменяш, но няма да сглобяваш особено мощна система, то 430-ватовият модел на Corsair трябва да е достатъчен. В противен случай можеш се насочиш към някой от 500-ватовите модели, от които този на Corsair е по-добър. Разбира се ако можеш да отделиш още повече пари, ще има и още по-добри предложения. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
semkajiqta Публикувано Май 9, 2012 Author Report Share Публикувано Май 9, 2012 А този в горното ми мнение защо не е добър? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 10, 2012 Report Share Публикувано Май 10, 2012 Просто по-калпаво изпълнение като цяло: по-лош дизайн, повече спестени компоненти, по-нискокачествени компоненти, които водят до по-лоши показатели като цяло. Доста обширна тема е защо дадено захранване е по-добро от друго. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост