Jump to content

Проблем с svchost.exe

bojoviki

Препоръчан пост

Малко се бавя,но направо не мога да пиша,ще спирам клиента,че..........

HITACHI Deskstar 7K1000.C 500GB 7200rpm 16MB cache SATA II

E не знам вече,дали да изтрия тази версия на уторент-а и да потърся друга.Пусна ли го спича всичко,когато го спра натоварването стига до 20-30%.Пак е много,но поносимо.Преди не се качвало от 15% нагоре

E това чудо се появява когато не е svchost.exe

post-26645-0-13823500-1334526823_thumb.png

Сподели другаде

• Отговори 31
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Гледах за нещо нередно там,но дано ти да можеш

Виж какво открих,дали се отнася за мен?

След неколкократно спиране и подновяване на работата на компютъра е възможно производителността на твърдия диск да се намали. Ако използвате Device Manager (Диспечер на устройствата) за разглеждане на свойствата на IDE канала, към който е включен дискът, разделът
Advanced Settings
("Разширени настройки") може да покаже, че текущият режим на трансфер за диска е "PIO Mode" ("PIO режим").

Когато драйверът на Windows IDE/ATAPI Port (Atapi.sys) получи общо шест CRC грешки или грешки, предизвикани от изтекло време за изчакване, той постепенно намалява скоростта на комуникациите (режимът за трансфер), преминавайки от най-бързия режим за директен достъп до паметта (Direct Memory Access; DMA) към по-бавни DMA режими. Ако тези грешки продължат да възникват, накрая драйверът ще намали режима на трансфер до най-бавния режим (PIO режим).

За да възвърнете обичайния или по-бърз режим на трансфер на засегнатото устройство, е необходимо да:

• щракнете двукратно върху Administrative Tools ("Административни инструменти"), след което върху Computer Management ("Управление на компютъра").
  • Щракнете върху System Tools ("Системни инструменти") и натиснете Device Manager ("Диспечер на устройствата").
  • Разгънете възела IDE ATA/ATAPI Controllers ("IDE ATA/ATAPI контролери").
  • Щракнете двукратно върху контролера, за който искате да възстановите нормалния режим за DMA трансфер.
  • Щракнете върху раздела Driver ("Драйвер").
  • Щракнете върху Uninstall ("Деинсталирай").
  • Рестартирайте компютъра, когато процесът завърши. След рестартирането на Windows контролерът на твърдия диск ще бъде наново номериран и режимът на трансфер ще бъде инициализиран до значението по подразбиране за всяко устройство, свързано към контролера

• Щракнете върху Start (Старт), изберете Run (Изпълни), въведете regedit и натиснете OK.
  • Намерете и след това щракнете върху следния ключ в системния регистър:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0001
  • В менюто Edit ("Редактиране") насочете мишката към New ("Нова") и щракнете върху DWORD Value ("DWORD стойност").
  • Въведете ResetErrorCountersOnSuccess и натиснете ENTER.
  • В менюто Edit ("Редактиране") щракнете върху Modify ("Модифицирай").
  • Въведете 1 и натиснете OK.

Изпълнете тези стъпки и излезте от редактора на системния регистър.

• Щракнете върху Start (Старт), изберете Run (Изпълни), въведете regedit и натиснете OK.
  • Намерете и след това щракнете върху следния ключ в системния регистър:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0002
  • В менюто Edit ("Редактиране") насочете мишката към New ("Нова") и щракнете върху DWORD Value ("DWORD стойност").
  • Въведете ResetErrorCountersOnSuccess и натиснете ENTER.
  • В менюто Edit ("Редактиране") щракнете върху Modify ("Модифицирай").
  • Въведете 1 и натиснете OK.

Дали да го пробвам?Лека за тази вечер.Ако ти се занимава утре да продължим.Мерси

post-26645-0-40864900-1334527201_thumb.png

Сподели другаде

Само да вметна за диска,както споменах разпитвам и на други места.Казват,че няма как да е от диска.Трябвало да се забавя работата на пц-то постоянно.А не само когато пускам клиента.Естествено това са само предположения.А оттук накъде?

П.П.Предложиха да опитам с този драйвер via_falcon ide.Някой да знае нещо повече?Мерси

Сподели другаде

Аз исках да ти предложа да деинсталираш всички контролер (десен клик -> Uninstall) и да рестартираш. Т.е. малко по-директен вариант на по-горния метод.

Да,това го четох из нета.Лошото в моя случай,че е непостоянен процес. До сега ползвах нета единствено,ако спра торент клиента.А ето тази вечер докато си работи аз ви пиша.Не е вдигало CPU натоварване повече от 25% .Само да вметна пц-то е на 6 месеца.Къде да търся проблема,не знам.

П.П.Мерси на всички за мненията ви.Ако разбера от какво е ще пиша.

Сподели другаде

• 4 weeks later...

post-26645-0-34832100-1336674726_thumb.pngpost-26645-0-26793800-1336674740_thumb.png

Имам някои предположения, но ще е добре да е сигурно: изтегли Process Explorer, разархивирай го на удобно място, стартирай го като администратор, кликни два пъти върху svchost процеса, който натоварва системата, иди на подпрозорец Threads, направи снимка и я публикувай.

.

Здравейте отново,пак трябва да ви занимавам с моите глупости,за което се извинявам.Последния път не разбрах от какво беше натоварването на CPU-то.Беше се спряло за известно време и сега пак се появи.Не знам дали има връзка с настройването на мрежата.Но този път успях да хвана процеса,който товари.Дано да ви говори нещо,мисля че е свързано с кеша,но........

Сподели другаде

В случая някоя от въпросните услуги консумира процесорното време. Не е напълно сигурно точно коя го консумира обаче. Можеш да забраниш услугите SSDP Discovery и UPnP Device Host и да видиш дали ще се появи подобно натоварване отново.
Сподели другаде

В случая някоя от въпросните услуги консумира процесорното време. Не е напълно сигурно точно коя го консумира обаче. Можеш да забраниш услугите SSDP Discovery и UPnP Device Host и да видиш дали ще се появи подобно натоварване отново.

Здравей,мерси че си ми обърнал внимание.Не си споменал откъде мога да ги забраня.Пробвах да ги спра през програмата,но ми дава грешка,тоест не ми разрешава.

Сподели другаде

Меню Start -> в полето за търсене пишеш services.msc -> стартираш открития файл -> двоен клик върху услугите -> Stop -> от падащото меню избираш Disabled.

Не е от тях,тоест той е един процес.Когато спрях първия,автоматично се спря и другия.Но не оправиха нещата.CPU-то заби на 100%

Сподели другаде

Същият svchost процес ли товари или друг?

Момент

П.П.Сега го няма,явно сме го спрели.Странното е, че уторента сега товари до 50%.Връщам се от преди време(бях писал тук)със същия проблем.Но тогава излезе от доставчика на нета.Понеже се изрязаха хвърчащите кабели и имах голям лаг.И отново беше торент клиента,смених същата работа.Когато стабилизираха връзката всичко си заспа.Предположих,че може да е нещо от рода на връщане на сигнал,който да товари процесора,нещо като окъсяване,неправилно връзване и т.н.Но не разбирам много от пренос на нет и това е само разсъждение.

Сподели другаде

Не би трябвало Интернет връзката да води до по-голямо натоварване на процесора от страна на торент клиента. uTorrent последна версия ли е? Тествано ли е с други клиенти?
Сподели другаде

Не би трябвало Интернет връзката да води до по-голямо натоварване на процесора от страна на торент клиента. uTorrent последна версия ли е? Тествано ли е с други клиенти?

Да,сменях с по стара,с най-новата,с Битторент/торнадо.Но ми беше чудно как без никакви операции по компютъра натоварването ту се оправяше ту скачаше до 70-90%.А изключа ли кабела от лана всичко заспива.Писах до съпорта и дали е съвпадение,днес всичко отново е ОК.Без да пипам при мен каквото и да е било.

Сподели другаде