Jump to content

Проблем с svchost.exe

bojoviki

Препоръчан пост

Здравейте,отдавна следя форума Ви и страшно много ми беше от полза.Но ето,че се наложи вече и да пиша.Този процес товари страшно много машината(Уиндоус 7,двуядрен 3600,1гб видео,6гб рам),доколкото знам не може да се спира току тъй.Но без да има нещо пуснато натоварва процесора от 70% до 90%.А пусне ли се нещо направо зацикля.Сканирах за вируси,коне,червеи и т.н.,без резултат.Някакви идеи?Мерси

П.П.Много забива,не мога да приложа снимка на таск менаджера.Понеже може да видите нещо нередно,което аз не разбирам

Получило се е.Ето още една снимка

post-26645-0-65631800-1334415186_thumb.png

post-26645-0-55562900-1334416091_thumb.png

Сподели другаде

• Отговори 31
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Има развитие по моя проблем.Направих си експеримент:влязох като администратор и всичко си беше наред.Значи нещо от моя профил се включва и бърка процесите,но кое и как да го открия?

П.П.Оффф,не е от акаунта,нещо пак се обърка и хукна на 90%.

post-26645-0-27775700-1334420298_thumb.png

Сподели другаде

Имам някои предположения, но ще е добре да е сигурно: изтегли Process Explorer, разархивирай го на удобно място, стартирай го като администратор, кликни два пъти върху svchost процеса, който натоварва системата, иди на подпрозорец Threads, направи снимка и я публикувай.
Сподели другаде

Мерси за вниманието.Пуснах програмата,но понеже имаше много процеси с име svchost.exe,потърсих най-натоварващия процес от тях.И този път ми излезе System Idle Process,който товари най-много.И когато се опитах на него да цъкна за Threads,ми изписаInstall Debugging Tools for Windows as part of the WDK или Install Debugging Tools for Windows as part of the SDK.Препрати ме на http://msdn.microsof...e/gg463009.aspx.

П.П.Нямам идея как се смени процеса,сега споменатия процес(svchost.exe) нищо не товари.

П.П.2.Какъв е този Interrupts?

post-26645-0-37375000-1334433452_thumb.png

Сподели другаде

Идеята беше да направиш снимката, когато въпросният svchost.exe процес товари. Т.е. да изчакаш. Не е нужно да инсталираш Debugging Tools for Windows.

Добре,мерси пак.Ще чакам да видим дали ще го хвана скоро.И ще потърся инфо за този interrupts,че той товари CPU-то на 50%.

Просто в момента тези двата процеса ми товарят,но те ще доведат до крашване на системата ако ги спра. System Idle Process и interrupts.

П.П.Незнам дали е се отнася до моя случай,но ето какво намерих:http://robotics-bg.c...4eb9cf5dac5d8aa

и

http://hardwarebg.com/forum/showthread.php/105232-%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC-%D0%BF%D1%80%D0%B8-%D1%81%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D1%8F%D0%BD%D0%B5-%D1%81-%D0%91%D0%B8%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D1%82?p=1203563&viewfull=1#post1203563

Сподели другаде

Здравей отново Night_Raven.Както ми каза следях процесите,но вече не товари системата svchost а System Idle Process и то на почти 100%(от 60-100).Възможно ли е да е от харда или какво може да е?Мерси

П.П.Само да вметна,че след рестарт на пц всичко си работи нормално.В момента така и пиша тук иначе не ми е възможно.

Сподели другаде

Стойността на System Idle Process е напълно нормална. Процесът отразява свободната част от процесорните ресурси и поради тази причина стойността в графата CPU е висока.

Спрете BitSpirit и изчакайте една, две минути.

• Направете снимка на активните процеси, като за техния преглед използвате Process Explorer.
  • Рестартирайте системата.
  • Веднага след стартирането на операционната система, направете снимка на активните процеси, като за техния преглед използвате Process Explorer.

Прикачете двете изображения към следващия Ви коментар.

Сподели другаде

Стойността на System Idle Process е напълно нормална. Процесът отразява свободната част от процесорните ресурси и поради тази причина стойността в графата CPU е висока.

Спрете BitSpirit и изчакайте една, две минути.

• Направете снимка на активните процеси, като за техния преглед използвате Process Explorer.
  • Рестартирайте системата.
  • Веднага след стартирането на операционната система, направете снимка на активните процеси, като за техния преглед използвате Process Explorer.

Прикачете двете изображения към следващия Ви коментар.

Но не знам как може с 22% да товари толкова много.Само да отбележа,че преди време още със слагане на 7цата започнаха подобни проблеми.Но тогава излезе неразбирателство с АВП -то и после с уторента.Сега правя снимки.

П.П.1 е преди рестарта,2 след.Но пак има едно засичане от време на време.Имам включен аваст и докато писах тук.

П.П.2.И още нещо странно,сега нещо ми рефрешва страницата постоянно и оттам отново сече.

post-26645-0-81611200-1334485114_thumb.png

post-26645-0-12053200-1334485128_thumb.png

Сподели другаде

Е, на снимката не се вижда кой точно елемент от svchost товари. Защо не си сортирал обектите както трябва?

Ами съжалявам,но параметрите бягат постоянно.Дано този път да съм го снимал правилно

post-26645-0-61086000-1334509019_thumb.png

Сподели другаде

Това е снимка, докато точно този процес товари системата? Ако да, направи и снимка на подпрозорец Services.

Ами не намирам този под прозорец.А сега точно не товари толкова,че да забива.Както ме посъветва s.fedarov,спрях Битторента и се стабилизираха нещата.Просто засега ще го сменя.Мерси за вниманието.

П.П.Добре де,пробвам с уторент.И същата работа,докато го включа започна да бави системата.Защо толкова слаб откъм ресурси клиент ще товари толкова много?Тоест торент клиент

А този торент клиент е от другия компютър,който е по слаб.Там си работи перфектно.Освен параметрите старото ми пц е с XP,а проблемния компютър е на Уин7.Как може тук да заема толкова много ресурси един торент клиент.

Сподели другаде