plamen74.72 Публикувано Април 23, 2012 Author Report Share Публикувано Април 23, 2012 Преди малко пробвах в настройките на биоса Primary Master VGA да е onboard, но пак излиза съобщението, че "Режима не се поддържа" - H:92,7KHz V:58,3Hz То всъщност липсват зареждащия екран и този приизключване/рестартиране (които ги има и при Уиндоус)?! Единствената разлика е, че сега компютъра работи много по-бързо, и картината е много по-добра (ясна)! Ще карам така за сега, нали поне ми зарежда до десктоп и работя с компютъра! Благодаря все пак за съвета! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 24, 2012 Report Share Публикувано Април 24, 2012 Момент, не ми стана ясно дали въпросните екрани се появяват под Windows или не. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Април 24, 2012 Author Report Share Публикувано Април 24, 2012 Не, не се показват с този монитор LCD Maxdata Belinea, а и странното е, че с CRT LG монитор се показват?!Със старото дъно ги имаше, а с новото ги няма?! Сега пробвах с един жив диск с линукс и ги има от LiveCD-то! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 25, 2012 Report Share Публикувано Април 25, 2012 Не съм наясно с Linux дистрибуциите, но обикновено такива надписи на монитора се появяват, когато видео картата подаде сигнал, с който мониторът не може да се справи. Може би по някакъв начин въпросният лоудър принуждава видео картата да подаде на монитора подобен сигнал. И все пак не мога да кажа, мога само да предполагам/гадая. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Април 25, 2012 Author Report Share Публикувано Април 25, 2012 И съвсем правилно си предположил! Открих, че е зададена резолюция за тези екрани 640х480 от където идва и проблема защото те работят минимално с 800х600 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
abracadabra Публикувано Април 25, 2012 Report Share Публикувано Април 25, 2012 Здравейте, има ли вероятност да излъжат човек в сервиз и да го накарат да си купи част без да е повредена или да е възможно да се ремонтира старата. Само изказвам предположение. Помня преди как беше с телевизионните техници. А сега е така и по авто сервизите. Та защо да не е и при компютърните сервизи. На мен преди ми бяха продали една неработеща звукова карта и ми се разказа играта-(сигурно още някъде неволите ми са записани тук във форума, зашото предположих че ако аз продам нещо то задължително ще съм го пробвал и гарантирам че работи). Та човек трябва да е нащрек. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Април 25, 2012 Author Report Share Публикувано Април 25, 2012 При мен тази вероятност е 100% изключена защото дънната платка си я поръчах по интернет от сайта на Ardes.bgЗанесох я лично в сервиза и пред мен я монтираха - така, че такъв филм при мен няма!Явно нещо не е настроено както трябва защото не съм преинсталирал след смяната на дънната платка! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост