Deo Публикувано Април 9, 2012 Report Share Публикувано Април 9, 2012 Здравейте, имам следния проблем: както си сърфирам с гугъл хром, ми товари при всяко зареждане на нова страница по диспечера показва че се качва на 100% процесора, а долу виртуалната памет я държи постоянно 600-700 МБ, ако съм отворил и някоя папка - отива на над 1 ГБ понякога. Като вляза в мозилата пак качва процесора, но не чак на 100 - някой път на 50, 60, 80%. Според вас мога ли да направя нещо - може би в настройките на гугъла??Пробвах и на safe mode, там пак товари така процесора, пак на гугъла прави проблем и забавя процесите като качи на 100%, но пък виртуалната памет е само 78?? А като мина на нормален режим я държи от 400-500 нагоре - това нормално ли е според вас?!Ето за какво става дума при отваряне в интернет само на една-две страници, отгоре съм снимал. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Април 10, 2012 Report Share Публикувано Април 10, 2012 Сканирано ли е за зловреден код. Ако да, то с какъв софтуер? Почистете cache-а както на Google Chrome, така и на Mozilla Firefox. Проблемът се проявява при точно определени сайтове или при произволно избрани такива? Също така, когато системата се натовари, извършете следните стъпки:Меню Start -> Run -> Въведете taskmgr -> Натиснете Enter.В новопоявилия се прозорец изберете таб Processes (Процеси).Направете снимка на всички активни процеси и я прикачете към следващия Ви коментар. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Deo Публикувано Април 10, 2012 Author Report Share Публикувано Април 10, 2012 Ето тук отгоре са процесите, моля кажете ми ако някой може да прави проблемът. В момента на снимката се вижда един процес setup.exe, обаче той мисля че не е винаги там, и се вижда че при него е на 100% горе товаренето. Иначе обикновено проблемът става независимо кой сайт отварям, ако да речем отворя две-три страници и сърфирам, почва да забива, да бави и т. н. - дава покачване на процентите на chrome.exe програмите в диспечера като сърфирам, а не беше така преди няколко дни като че ли - не би забавяше така компютъра.Изчистих cache-то, но няма резултат, същата работа... Проверявам за зловреден код, с програмите за които се пише в другите теми, но не намира нищо или трие само някакви tracking файлове мисля че бяха. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Deo Публикувано Април 10, 2012 Author Report Share Публикувано Април 10, 2012 Не мога да редактирам предния пост, но искам да добавя, че като влизам в мозилата не ми товари толкова, не стига до 100% (или стига рядко само за кратко), и не се чува стържене, а като влизам с гугъл хрома - товари на 100 процента даже като отварям или просто рефрешвам една страница - и се чува леко стържене от компютъра, понякога задържа за по 2-3 секунди на 100% и затова предполагам почва да бави и т. н., дали не трябва да изтрия гугъла и да я преинсталирам наново, как мислите?? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 10, 2012 Report Share Публикувано Април 10, 2012 Моля, направи снимка на процесите от Process Explorer. Кликни и два пъти върху въпросния setup.exe дай снимка и от него прозорец. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Deo Публикувано Април 10, 2012 Author Report Share Публикувано Април 10, 2012 Мисля че разбрах от какво е проблема - дръпнах Опера и последните няколко часа съм с нея, съвсем друго нещо е - при сърфиране качва до 40-50 % натоварването, много рядко повече, а не като гугъла при всеки клик на 100%, така че явно в гугъла е проблемът, въпросът е дали защото ми е по-стар модел компютъра - как мислите??AMD Athlon ™ 64 processor 3200+1.99 GHZ 960 RAM...Дали нещо гугъла не товари прекалено много в сравнение с операта, ако има някой с него...??...setup.exe го няма постоянно, мисля че е свързан с гугъла, преди малко го пуснах, но не се появи този път. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 14, 2012 Report Share Публикувано Април 14, 2012 По принцип е възможно даден браузър да е по-лаком за процесорно време от други, но наистина ми се струва странно да е чак толкова голяма разликата. Версията на Google Chrome актуална ли е? Използваш ли някакви добавки към браузъра? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Deo Публикувано Април 15, 2012 Author Report Share Публикувано Април 15, 2012 Не, нищо не съм ползвал, аз и не му разбирам - да не би да има нещо което мога "да махна" от гугъла и да стане по-лек? При инсталацията ми сложиха гугъл, аз него ползвах на стария компютър, след това го махнах и го дръпнах на ново от нета (гугъл хрома), но пак товари по същия начин.С операта работи много по-леко, но пък тя не ми запаметява имената с които се логвам по сайтовете и пиша на ръка всичко. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 17, 2012 Report Share Публикувано Април 17, 2012 Намирам за странно, че Google Chrome изисква чак толкова повече процесорна мощ. За жалост обаче нямам наблюдения на този браузър на подобна система, за да кажа дали наистина е така.Колкото до Opera, разбира се, че може да запомня използваната логин информация. При влизане в даден сайт Opera трябва да си попита дали да запомни информацията. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Deo Публикувано Април 17, 2012 Author Report Share Публикувано Април 17, 2012 Днес и на другия комп ми товареше процесора много с гугъла, той е интел, съвсем друг е.А за операта, нищо не ме пита, аз нямам впредвид паролата при логването, а като тръгна да пиша нещо в някой сайт, примерно там където се пише никнейма, да ми изреди това което преди съм писал там, а паролата сам да си я напиша. Това бисквитки ли са, етикети ли, и дали има такава опция някъде в настройките? Те са ми на български. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 18, 2012 Report Share Публикувано Април 18, 2012 Има разширение за Opera - AutoComplete. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Февруари 9, 2013 Report Share Публикувано Февруари 9, 2013 Ами аз съм с 1.66 мхц, 1 гб рам и всеки път ми товари на 100 % Гугъл Хром-а. Мисля да опитам Опера и аз. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ba4o_kiro Публикувано Февруари 9, 2013 Report Share Публикувано Февруари 9, 2013 Ами аз съм с 1.66 мхц, 1 гб рам и всеки път ми товари на 100 % Гугъл Хром-а. Мисля да опитам Опера и аз.Ще обясниш ли кога точно товари. Винаги ли или при определени действия.А нямаш ли друг браузър за да пробваш със него. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост