gibson58 Публикувано Април 9, 2012 Report Share Публикувано Април 9, 2012 Вчера пробвах за сефте програмата и всичко си стана от раз.Обаче реших да си сменя имената на двата компютъра и на акаунтите(само имената без паролите).След това обаче,вече не могат да се свързват един с друг.Пробвах много пъти и от ПЦ1 към ПЦ2 ,както и обратното,но не става.Въвеждам новите имена правилно написани,свързва се към компютъра ,но като въведа име на акaунта и паролата не се свързва а ми дава да ги пиша отново и отгоре пише"Тhe credentials that were used to connect to PC-2 did not work.Pleace enter new credentials".Пробвах и от трети компютър който имам в другата стая и не съм го бъзикал,но и с него нищо не става.Рестартирах всички машини и рутера и пак същото.И трите са с еднакъв windows 7 x64 SP1.Прави ми впечатление,че като стартирам r.desktop в полето за писане на името на компютъра,стои старото име (при това не цялото изписано,например името е така "EmoComputer-1" ,то стои в полето написано така : ЕmoComputer-,единицата липсва),аз естествено го трия и пиша новото,но при всяко ново пускане на програмата пак се изписва старото име!?!Дайте съвет какво да го правя,аз лично мисля,че щом проблема е и в трите машини,значи нещо в рутера...но не разбирам много от мрежи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Април 9, 2012 Author Report Share Публикувано Април 9, 2012 До сега се рових из нета и попаднах на тази тема. В нея се описва подобен (или май същият ) проблем и се казва ,че след смяна на име на акаунт в C:/Users си остава старото име,което е така и при мен.Английският не ми е перфектен и не разбрах точно какво трябва да се направи.Казват ,че трябва да се изтрие старият акаунт и да се направи нов с новото име като се запазят настройките.Дали може да се оправи това без нов акаунт,че не знам как са запазват тези настройки и какво няма да се запази в старият?А пък и нали си смених имената и на компютрите... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Април 9, 2012 Author Report Share Публикувано Април 9, 2012 До момента разбрах,че трябва да се смени ИСТИНСКОТО име на акаунта,но като пробвам от properties на computer>в ляво advanced system settings >бутона settings на user profiles (по средата) и копиране данните от стария акаунт в новия не може.Защото като маркирам старият акаунт(с промененото име) или който и да било друг,бутонът "copy to" става неактивен.Активен е само на "Defaut profile".Kaк да копирам при това положение? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Април 9, 2012 Report Share Публикувано Април 9, 2012 Какво задаваш в началото на връзката - име на компютър или IP адрес? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Април 9, 2012 Author Report Share Публикувано Април 9, 2012 Какво задаваш в началото на връзката - име на компютър или IP адрес?Име на компютър. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Април 10, 2012 Author Report Share Публикувано Април 10, 2012 Междувременно си направих нов акаунт и копирах съдържанието на старият в новият по ,направих всичко както е показано с изключение на това ,че в ми се показва само първият акаунт и нищо друго.Нито default,нито новият акаунт.За това го направих през computer>right button>properties>change settings>advanced>поле user profiles>settings ,но накрая като пробвам да вляза в новият акаунт,ми изписва welcome после logging off и ме връща на екрана с акаунтите.Влизам само под сейв мод.Защо става така?Забелязвам и ,че в C:\Users новият акаунт е без катинарче на папката,а има парола... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Април 10, 2012 Report Share Публикувано Април 10, 2012 Опитай да си направиш по един чисто нов профил, който да използваш само за Remote Desktop свързването (без да копираш в него нещата от предишните профили); задай и някаква парола. Така ще можеш и да ограничиш правата на съответния потребител, без да засягаш другите профили.Опитай да се свързваш по IP адрес, така поне избягваш проблемите с имената на компютрите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Април 10, 2012 Author Report Share Публикувано Април 10, 2012 Опитай да си направиш по един чисто нов профил, който да използваш само за Remote Desktop свързването (без да копираш в него нещата от предишните профили); задай и някаква парола. Така ще можеш и да ограничиш правата на съответния потребител, без да засягаш другите профили.Опитай да се свързваш по IP адрес, така поне избягваш проблемите с имената на компютрите.Ако не намеря начин да оправя кашата това ще е начина.А да питам, имало някакъв пач с който можело да се влиза с r.desktop в един акаунт ,по същото време докато се ползва друг акаунт,без това да дава отражение(log of) на работещият акаунт.Има ли такова нещо и къде може да види как става.Ако не е опасно за ОС ,или пък програма за тази цел.Radmin дали може това? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Април 10, 2012 Report Share Публикувано Април 10, 2012 По принцип това е възможност на сървърните версии на Windows - concurrent remote desktop sessions. Не съм проверявал в Windows 7 дали е възможно по подразбиране. Под Windows XP може да се направи, но това нарушава EULA споразумението и не ти го препоръчвам.Radmin не съм ползвал и не мога да кажа нищо за нея... разгледай безплатните версии на TightVNC (тя си е безплатна) и RealVNC - ползвах ги преди време. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост