Jump to content

Лъжата

Препоръчан пост

Сега стоя тук потресена и си задавам един въпорос. Абе хора, само аз ли останах да не лъжа за каквото и да е... Не мога да ги разбера хората, веднъж пред едни казват едно нещо, а пред други съвсем различно нещо. Аз това го казвам за огромното лецемерието. Явно съм прекалено наивна и не се научих да не се доверявам на хората.

Ми темата, ако ви се стори прекалено тъпа (сигурно е така) я махнете, ама искам да ви попитам дали все още има хора, които могат да се доверят на други хора на 100%. Защото аз от днес наистина вече не мога да вярвам на някого на 100%.

Сподели другаде

Сега стоя тук потресена и си задавам един въпорос. Абе хора, само аз ли останах да не лъжа за каквото и да е... Не мога да ги разбера хората, веднъж пред едни казват едно нещо, а пред други съвсем различно нещо. Аз това го казвам за егати огромното лецемерието. Явно съм прекалено наивна и не се научих да не се доверявам на хората.

Ми темата, ако ви се стори прекалено тъпа (сигурно е така) я махнете, ама искам да ви попитам дали все още има хора, които могат да се доверят на други хора на 100%. Защото аз от днес наистина вече не мога да вярвам на някого на 100%.

Хората вече гонят свой собствени интереси, а приятелите вече са начин хората да стигнат по бързо до целите си и да усъществят интересите си ;) Т.е. всеки те изпозва вече ;) И ако си "овца" както ти пише тогава много ще си патиш ;) Затова оглеждай се по често вече за такива "приятели" и "приятелки" :devil:

Сподели другаде

Хората вече гонят свой собствени интереси, а приятелите вече са начин хората да стигнат по бързо до целите си и да усъществят интересите си ;) Т.е. всеки те изпозва вече ;) И ако си "овца" както ти пише тогава много ще си патиш ;) Затова оглеждай се по често вече за такива "приятели" и "приятелки" :devil:

Хахах...аз съм овца....щото съм зодия овца. По принцип не лъжа и очаквам да не ме лъжат и мен. Понякога, очаквайки повече от хората, с еразочаровам от техните действия. Но какво да се прави...нали все още има хора, на които мога да вярвам на 99%:) Иначе да....май в днешно време всеки гони интересите си. Не трябва да е така...трябва взаимно хората да си помагат, а защо се случва все по-рядко това.

Хахах...аз съм овца....щото съм зодия овца. По принцип не лъжа и очаквам да не ме лъжат и мен. Понякога, очаквайки повече от хората, с еразочаровам от техните действия. Но какво да се прави...нали все още има хора, на които мога да вярвам на 99%:) Иначе да....май в днешно време всеки гони интересите си. Не трябва да е така...трябва взаимно хората да си помагат, а защо се случва все по-рядко това.
Малко са...

Да, така е, ама все пак ги има. Абе като ги иам...все пак доверяваш ли им се на 100% или си имаш 1% несигурност?

Сподели другаде

Аз не лъжа.Не обичам и не искам.

Не се даверявам на 100 % никога и за нищо.

А защо хората лъжат ? - различно.Едни от грандомания ,да се фукат за някви си материални глупости; други от простотия ; трети за лична изгода;четвърти от злоба и т.н и т.н.

За съжаление няма хора ,за които да кажеш, че са здраво стъпили на земята и не са им необходими лъжи,измами,интриги и злоба ,за да постигнат нещо смислено и достойно в живота си.

А, да не пропусна в тази си лекция да спомена и комплексарите -- оооооо, те много лъжат

Сподели другаде

ЦЕНАТА НА ДОВЕРИЕТО

Така съм създадена,

Че предпочитам

Да се усмихна, вместо да се намръщя,

Да погаля – вместо да ударя,

Да повярвам – щом ме погледнат в очите.

Много пъти са ме лъгали.

Дори най-скъпите, най-близките.

Обичта ми са тъпкали

С думи са ме оплитали -

И пак ме гледаха в очите.

Може още сто пъти да ме излъжат.

Нека.

Едно не искам: заради стоте измами

Веднъж да не повярвам само

На очите, които наистина

Са били искрени.

СТАНКА ПЕНЧЕВА

Аз съм открит човек. Поезията е велика!Има за всеки го по нещо,ето го настолното ми стихотворение.Тъжен урок съм научила.И все си задавам въпроса,искат ли хората да видят и чуят истината?Обичам родители те си с брат ми сме много близки,но като се замисля..Не им доверям всичко,неща за който знам че ще изживеят.Неща от който ще ги заболи за мен.Това означава ли,че им нямам доверие?Премълчаното лъжа ли е? :no:

Сподели другаде

Аз също много мразя лъжата. Не мога категорично да кажа, че не я използвам никога, но винаги е било, за да не нараня близки. Мисля и че премълчаното не е лъжа. Лъжа е умишлено и грозно преиначаване на истината с цел егоистична облага или вреда на другия. И аз правя грубата грешка да си мисля, че всички хора мислят и разсъждават като мен, и се отнасят с хората, както и аз се отнасям с тях. Т.е. не наранявам (или поне се старая) хората умишлено, защото си мисля, че и те не биха го направили...........слабо казано - наивно. :blush:
Сподели другаде

ама искам да ви попитам дали все още има хора, които могат да се доверят на други хора на 100%.

100% гарантирам че има такива хора на които Човек може да се довери на 100%

а дали все още има хора, които могат да се доверят на други хора на 100% ... незнам.

Сподели другаде

И аз не обичам лъжата, затова не лъжа.. А хората, които ме познават, знаят и че тях не бих ги лъгала. Може би защото просто не мога, не съм усвоила изкуството на лъжата :) Понякога ми се налага да крия от родителите, но само защото така трябва /според мен/, но не ги лъжа..
Сподели другаде

И аз не обичам лъжата, затова не лъжа.. А хората, които ме познават, знаят и че тях не бих ги лъгала. Може би защото просто не мога, не съм усвоила изкуството на лъжата :) Понякога ми се налага да крия от родителите, но само защото така трябва /според мен/, но не ги лъжа..

Да така е..съгласна съм, че когато скрием нещо дребно не е лъжене ... няма нищо лошо....например глупсотите които сме правили...;)

Сподели другаде

Аз попринцип много си обичам такива интелектуални въпроси, така че мисля да се включа в доскусията ви. Според мен има нещо, което си е наречено "благородна лъжа" и мога да кажа, че аз лично го използвам когато ми се налага. Но в днешния свят има много хора, на които наистина не можеш да се довериш. И понеже съм си идеалист, се опитвам всеки път, когато реша да скрия нещо от някой или да излъжа, се поставям на неговото място и се замислям, как бих реагирала, ако разбера, че мен са ме лъгали така. Защото в даден момент всичко излиза наяве, особено ако знаят много хора. Може да скриеш нещо за един определен кратък период от време, през който да решиш как е най-подходящо да кажеш на някой човек това, което си крил. Но и аз скоро научих, че от месец близо една моя приятелка, на която се доверявах 100%, споделях и всичко, бяхме почти винаги заедно и въпреки че сме имали разногласия, сме запазили приятелството си 7 години пак е скрила нещо от мен и то нещо важно, което определено ме интересува. И понеже девиза ми е прави каквото трябва, пък да става каквото ще, мисля, че особено след като се замислих върху това, не бих крила нищо, а пък дори и няма смисъл да лъжеш близки, защото те те обичат и биха ти простили всичко!

Иначе Dark`Elf винаги поздравявам хора, който са се замислили върху такива теми! БРАВО

Сподели другаде

Брей Dark`Elf, страхотна тема! Как не съм я видяла досега? :blush:

Аз не лъжа и мразя да ме лъжат. В повечето случаи разбирам, че се опитват да ме излъжат още при изричането на лъжата. Не се доверявам на никого на 100%. Винаги имам едно наум и това ме спасява от разочарования.

Истината за мен е болезнено понятие. От това, че не я спестявам на никого, само си патя. Оказва се, че не са много хората, които могат да възприемат голата истина, особено когато е непрлиятна. А аз много държа на истината- уважавам/ и истинските ми приятели са такива/ да ми се казва всичко в лицето, колкото и да е неприятно понякога, а не да ми се шушука зад гърба. Смятам, че затова са приятелите- чрез споделяне на истината да си помагат да се развиват. Няма безгрешни хора.Малко хора обаче са готови да чуят истината. Такива са наблюденията ми. Аз все търся справедливост. Една приятелка казва, че сигурно в предишния си живот съм била Жана Дарк. Все се боря с вятърните мелници търсейки истината.

Склонна съм да разбера единствено " благородната лъжа" и то само в случаите, когато спестяването на истината е в полза на лъгания.

Сподели другаде