tdf81bg Публикувано Март 29, 2012 Report Share Публикувано Март 29, 2012 Здравехте, взех си лаптоп IBM T42, втора употреба, в много добро състояние. Видеокартата му е ATI MOBILITY RADEON 7500, има s-video изход, на който съм сложим кабел, с който съм го свързал с телевизор. От настройките на картата ми е активно менюто за тв. Виждат се десктопа и действията, които правя, както на екрана на лаптопа, така и на тв-то един вид режим "clone".Въпроса/проблема ми се състои в това, че при пускане на видео файл на лаптопа, той не се вижда на телевизора, екрана на плеъра седи черен на window mode, както и на fullscreen. Пробвах с KMPayer, PotPlayer и с media player classic.Възможно ли е да не може?.Ос: WinXP SP2. ПС: На този телевизор гледам от стационарен с нвидиа видео без проблем. Благодаря предварително на отзовалите се, ако трябва друга информация кажете.Поздрави! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Март 29, 2012 Report Share Публикувано Март 29, 2012 Опитай от настройките на драйвера да настроиш кой екран да е активен. Имаше и клавишна комбинация за превключване между екраните, обикновено Fn+F7Имай предвид, че при превключването между екраните, този на лаптопа може да остане черен, а телевизорът да бъде единствен екран. За да се върнеш, пак натискаш Fn+F7 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Myself Публикувано Март 29, 2012 Report Share Публикувано Март 29, 2012 Комбинацията е Win+P,но на питащия,екрана на плеара е черен,т.е. няма картина.Поне аз това разбрах.Преди малко опитах същото-при мен се получи от раз,без никакви предварителни настройки.Лаптоп с S-video към TV.Пробвах със Pot Player. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Март 29, 2012 Report Share Публикувано Март 29, 2012 Комбинацията е Win+P,но на питащия,екрана на плеара е черен,т.е. няма картина.Поне аз това разбрах.Преди малко опитах същото-при мен се получи от раз,без никакви предварителни настройки.Лаптоп с S-video към TV.Пробвах със Pot Player.IBM-мите нямат Win клавиш. Да, разбирам, но ако изключим единият екран за сметка на другият предположих, че може всичко да е ОК.Виждаше ми се като проблем с конфигурацията на екраните. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tdf81bg Публикувано Март 29, 2012 Author Report Share Публикувано Март 29, 2012 Съжалявам за късният отговор. Да няма клавиш Win. При натискане на Fn+F7 се превключва само на телевизора. Вижда си се десктопа, може да си го ползваш като монитор, но при стартиране на филм примерно той не се вижда. На екрана се виждат само субтитрите без картина. ПС: За да не пускам нова тема, ще попитам тук:Всъщност в момента обмислям дали да не върна лаптопа понеже е с шест месечна гаранция. Ползвам го втори ден и принципно не виждам да загрява много, за разлика от служебният hp 6735s, който като се пусне започва от 50градуса и след час ако го натовариш достига 70-80 и клавиатурата е чувствително топла, явно трябва да се носи за почистване, а и до колкото знам понеже е с AMD процесор, те са по-големи "печки". Та мисълта ми беше, че този който взех уж бил в перфектно състояние, имаха 10-тина бройки и си избрах един произволен понеже нямаше инсталирана ОС за да го пробвам по-обстойно. Понеже не ми прави впечатление, да грее свикнал съм с онзи и този ми е направо студен.Все пак реших да го пробвам, тъй като не играя някакви игри прехвърлих по мрежата някаква игра mu online, която я играят тук в къщи и влязох с един акаунт в нея, разглеждах играта малко над половин час. Вентилатора се включи по едно време и започна да духа топъл въздух. От долу лаптопа не беше кой знае колко топъл нито отгоре малко около самият изход за вентилатора беше леко загряло и реших, че не е много, но все пак бях свалих програма за да проверя. Излязох от играта и пуснах CPUID HWMonitor, който отчете 75градуса, които започнаха да падат до 40-45, сложих му един cputemp да следя температурата в момента в който пиша отчита 38 като е отворен само chrome и аваст, сложил съм го на докинг станцията и е повдигнат може и това да си дава влияние. Пробвах го преди това като му пуснах блурей рип 720p филм 4гб температурата беше от порядъка на 48-61. На пипане не е кой знае колко топъл. Чудя се понеже фирмата е в другият край на града, дали да ходя да им го нося или да изчакам няколко седмици или месец. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
miazmatik Публикувано Март 29, 2012 Report Share Публикувано Март 29, 2012 Чакай, не се разбра какво имаш предвид? Искаш да го връщаш понеже дига температури на игри и блу-рей рипове?Е ти ако си мислиш, че може да си играеш игри и да си пускаш HD видео без да се натовари и загрee грам,много се лъжеш,моя дето е с двуядрен процесор от края на 2010 и си се усеща при подобни натоварвания,та този няма..?Ако е за нет,skype и разни ненатоварващи филмчета от по 700 МБ, ще върти машинката и ще си пee,за повече- по-скъп лаптоп,особено пък за игри нещо от 1500лв нагоре...така че... Обобщено- този лаптоп не е за игри,нито за 720 или 1080p филми,може, но ако искаш да го имаш дълго се въздържай... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tdf81bg Публикувано Март 29, 2012 Author Report Share Публикувано Март 29, 2012 (Редактиран) Не съм се изразил правилно явно, пробвах с някаква игра просто за да го натоваря да видя какво ще е загряването, далече съм от игрите въобще. Да лаптопа е взет с цел интернет, чат пат лазарус и php, някое dvdrip филмче чат пат. Без нещо особено натоварващо, просто се опитах да го натоваря на макс да видя какви температури ще вдигне. Нямам особени наблюдения относно температурите на лаптопите особено спрямо този модел. Прави ми впечатление, че въобще не загрява всмисъл по клавиатурата, дори и когато отчете над 70 за разлика от други на които съм попадал. Колкото до блу-рей риповете, просто за проба понеже търсих нещо натоварващо, за да видя колко и каква температура ще изкара, а 720 и 1080 мисля, а и както ти спомена трябва да натоварят машинката. Не възнамерявам да го мъча, чат пат някой dvdrip. Просто натоварвам за да видя какво е при "най-лошият" вариант, който едва ли ще се постигне впредвид на това, че игри не играя от доста години. Понеже нямам наблюдения специално към този вид и модел латопи исках да видя всички стойности. Машината варира от 37-8 до 59-60 в зависимост от това което е пуснато като програми. При филм както споменах 720p примерно макс 61-2, дори и при обикновен двдрип, правен "1900 и големия сняг". При играта, която пуснах и вече отдавна изтрих достигна макс 75. Просто питах дали това са температури в що-годе нормални стойности?Пуснах мейл и на фирмата от където го купих, написах им това което съм установил в къщи и дали тези температури са нормални спрямо другите, които имат в наличност от този моделПисах, че обмислям да го връщам с оглед на това ако температурите са високи. Далеч съм от мисълта нито ми се занимава да им го нося, да го поправят или да ми го сменят, ако не е наложително. ПС: Извинявам се за всякакви правописни,пунктуационни и грешки от всякакво естество, но вече спя с едното око Поздрави! Редактиран Март 29, 2012 от tdf81bg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Март 29, 2012 Report Share Публикувано Март 29, 2012 Не съм се изразил правилно явно, пробвах с някаква игра просто за да го натоваря да видя какво ще е загряването, далече съм от игрите въобще. Да лаптопа е взет с цел интернет, чат пат лазарус и php, някое dvdrip филмче чат пат. Без нещо особено натоварващо, просто се опитах да го натоваря на макс да видя какви температури ще вдигне. Нямам особени наблюдения относно температурите на лаптопите особено спрямо този модел. Прави ми впечатление, че въобще не загрява всмисъл по клавиатурата, дори и когато отчете над 70 за разлика от други на които съм попадал. Колкото до блу-рей риповете, просто за проба понеже търсих нещо натоварващо, за да видя колко и каква температура ще изкара, а 720 и 1080 мисля, а и както ти спомена трябва да натоварят машинката. Не възнамерявам да го мъча, чат пат някой dvdrip. Просто натоварвам за да видя какво е при "най-лошият" вариант, който едва ли ще се постигне впредвид на това, че игри не играя от доста години. Понеже нямам наблюдения специално към този вид и модел латопи исках да видя всички стойности. Машината варира от 37-8 до 59-60 в зависимост от това което е пуснато като програми. При филм както споменах 720p примерно макс 61-2, дори и при обикновен двдрип, правен "1900 и големия сняг". При играта, която пуснах и вече отдавна изтрих достигна макс 75. Просто питах дали това са температури в що-годе нормални стойности?Пуснах мейл и на фирмата от където го купих, написах им това което съм установил в къщи и дали тези температури са нормални спрямо другите, които имат в наличност от този моделПисах, че обмислям да го връщам с оглед на това ако температурите са високи. Далеч съм от мисълта нито ми се занимава да им го нося, да го поправят или да ми го сменят, ако не е наложително. ПС: Извинявам се за всякакви правописни,пунктуационни и грешки от всякакво естество, но вече спя с едното око Поздрави!Имам IBM T41. Тези лаптопчета са с доста хладни PentiumM процесори и обикновено се държат в рамките на до 50градуса, ако не играеш игри.Относно проблемът ти-за съжаление няма как да пробвам, нямам телевизор с svideo и кабел за svideo, но проблемът ти сигурно е чисто софтуерен и/или е някоя незнайна настройка някъде.Твоят лаптоп обаче е с ATi MobilityRadeon 7500, моят е с ATi MobilityRadeon 9000, имай предид че 7500 са чувствителни към прегряване.Имах и IBM T30, който го продадох на части именно защото видеокартата му, ATi MobilityRadeon 7500 дефектира. Kaто цяло, за който и да е лаптоп е вредно и дори пагубно трайно прегряване и най-разпространеният дефект е свързан с видеочипсета и се дължи именно на подобно третиране. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
miazmatik Публикувано Март 29, 2012 Report Share Публикувано Март 29, 2012 Не знам...за обикновен двдрип от големия сняг,61-62 градуса са си височки,то хубаво си го взел в перфектно състояние,ама знае ли се как е охлаждането,кога е почистван за последно и кога му е сменявана термопастата? Не е лошо да мине през една подобна процедура, за да си върви безпроблемно,както се каза загряването е пагубно за всеки лаптоп,най-добре им кажи че искаш сервизно обслужване, под формата на почистване и смяна на термопаста,ясно че не ти се занимава, но и нов лаптоп да си купиш, без сервизи няма да минеш, аз докато беше в гаранция съм ходил 7 пъти поне затова ако искаш да си го ползваш го занеси за почистване и после пак теставй температури. И казваш че си с XP SP2 което ме учуди доста! Задължително мини на SP3, иначе си като разграден двор за вируси,кел файда от антивирусна и Chrome ми се струва натоварващ за този лаптоп,що не пробваш нещо по-леко? Пък си мисля, че и антивирусната си товари,особено новия аваст,що не си сложиш един Sandboxie да се отваря браузера през него и щом не теглиш игри,кракове и подобни,компа ще си лети? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tdf81bg Публикувано Март 30, 2012 Author Report Share Публикувано Март 30, 2012 Благодаря на всички който са писали по темата.Ползвам SP2 понеже поне за мен на моите стационарни машини се държи по-добре от SP3, само и единствено поради тази причина.Не съм ползвал до сега Sandboxiе ще го погледна да видя за какво става въпрос.За възпроизвеждането на филм или друго видео на ТВ-то и аз нямам обяснение и трябва да е софтуерно понеже ако е хардуерен проблем въобще няма да може да изкара картина, ще продължавам да търся и да чета понеже не намирам някаква настройка свързана с това.От фирмата, от която го взех не предлагат "профилактика" на лаптопи до колкото знам. Ако отида другаде ще ми отпадне гаранцията.Аз описах всичко на колегите от които го купих и отговора беше: Можете да бъдете спокоен и на 85С. Това е маркова машина, правена за САЩ и Европа (не влизат България,Румъния,Албания,Сомалия и т.н.).Ще си го ползвам нормално, в момента в който изтече гаранцията ще го занеса да ми го изчистят и т.н.Обмислям, дали да не му сложа Ubuntu 10.04 LTS или някое от по-новите което не е с Unity, но още се колебая понеже на всичките машини съм с Nvidia видео карти, а знам от колеги, че имат проблеми с ATi под линукс. Благодаря още веднъж на всички отзовали се!Поздрави! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Март 30, 2012 Report Share Публикувано Март 30, 2012 Благодаря на всички който са писали по темата.Ползвам SP2 понеже поне за мен на моите стационарни машини се държи по-добре от SP3, само и единствено поради тази причина.Не съм ползвал до сега Sandboxiе ще го погледна да видя за какво става въпрос.За възпроизвеждането на филм или друго видео на ТВ-то и аз нямам обяснение и трябва да е софтуерно понеже ако е хардуерен проблем въобще няма да може да изкара картина, ще продължавам да търся и да чета понеже не намирам някаква настройка свързана с това.От фирмата, от която го взех не предлагат "профилактика" на лаптопи до колкото знам. Ако отида другаде ще ми отпадне гаранцията.Аз описах всичко на колегите от които го купих и отговора беше: Можете да бъдете спокоен и на 85С. Това е маркова машина, правена за САЩ и Европа (не влизат България,Румъния,Албания,Сомалия и т.н.).Ще си го ползвам нормално, в момента в който изтече гаранцията ще го занеса да ми го изчистят и т.н.Обмислям, дали да не му сложа Ubuntu 10.04 LTS или някое от по-новите което не е с Unity, но още се колебая понеже на всичките машини съм с Nvidia видео карти, а знам от колеги, че имат проблеми с ATi под линукс. Благодаря още веднъж на всички отзовали се!Поздрави!Видео картата ти е стара, ако ползваш KDE например, ще бъде много лагаво и ще натоварва машината. Ако ползваш Linux, търси LXDE графична среда, тя е най-леката, за по-стари машинки, с по-слаби видео карти. Или си го ползвай с WindowsXP и си свиркай. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост