Deo Публикувано Март 28, 2012 Report Share Публикувано Март 28, 2012 Здравейте на всички - искам да питам дали ще ми отнеме много време добавянето на драйвери понеже не съм много на ясно как става, а видях на едно място в интернет как се разбира че няма драйвери - на other devices ми излизат 5-6 неща с жълти въпросителни, лан-карта, видео карта и още 2-3 неща мисля. Дали според вас има вероятност проблемът да не е само в драйверите защото току що взех компютъра за работещ, как да разбера дали не е повредено нещо от тези неща?? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Март 28, 2012 Report Share Публикувано Март 28, 2012 искам да питам дали ще ми отнеме много време добавянето на драйвери понеже не съм много на ясно как става От официалния сайт на производителя се изтеглят се драйвърите за конкретния модел на компонента, след което се инсталират на системата. По-голямата част от инсталациите представляват изпълнителни файлове и се инсталират както всеки друг софтуер. Дали според вас има вероятност проблемът да не е само в драйверите защото току що взех компютъра за работещ, Въпросните компоненти имат жълт удивителен знак точно поради липсата на инсталирани драйвъри. Драйвърът е софтуерът отговарящ за кореспонденцията между хардуера и операционната система. как да разбера дали не е повредено нещо от тези неща?? Това става след наблюдение на стабилността и работата на системата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Deo Публикувано Март 28, 2012 Author Report Share Публикувано Март 28, 2012 Мерси, а какви програми трябва да кача на компютъра за да мога да инсталирам тези драйвери - в момента няма никакви програми качени... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 28, 2012 Report Share Публикувано Март 28, 2012 Ако даденият драйвер е в архив, ще ти е нужен архиватор, за да разархивираш архива. В противен случай не са ти нужни никакви допълнителни програми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Deo Публикувано Март 28, 2012 Author Report Share Публикувано Март 28, 2012 На първата картинка съм писал с еверест как ми показва компютъра, а на втората на кои неща ми дава въпросителни. Бихте ли ми казали къде да ги търся в таблицата на еверест, и кой архиватор да дръпна, той автоматично ли се инсталира като го сложа в новия компютър? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
valyo_93 Публикувано Март 28, 2012 Report Share Публикувано Март 28, 2012 изтегли тази програма и я инсталираи на компютъра на които искаш да инсталираш драиверите,отвори я изчакаи да зареди и направи снимка. http://softvisia.com/search.php?t=all&r=0&q=Speccy&s.x=45&s.y=8&s=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5После изтегли и тази и я инсталираи,това е архиватораhttp://softvisia.com/search.php?t=all&r=0&q=winrar&s.x=0&s.y=0&s=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 28, 2012 Report Share Публикувано Март 28, 2012 На първата картинка съм писал с еверест как ми показва компютъра, а на втората на кои неща ми дава въпросителни. Бихте ли ми казали къде да ги търся в таблицата на еверест, и кой архиватор да дръпна, той автоматично ли се инсталира като го сложа в новия компютър?Ако не знаеш как се инсталира приложение, значи си много начинаещ. В такъв случай ти препоръчвам да помолиш приятел/познат да ти обясни основните неща и да ти помогне с инсталацията на драйверите и приложенията. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Deo Публикувано Март 28, 2012 Author Report Share Публикувано Март 28, 2012 Май нямам време да се уча такива неща, затова го занесох днес и ми преинсталираха всичко на ново. Компютърът работи нормално, обаче като тествах температурите изглежда процесорът да е доста горещ - 61-62 градуса?!Бихте ли ме посъветвали какво да правя, понеже току що взех компютърчето втора ръка с гаранция, и май не трябва да го отварям, а с тази температура и то без да е натоварен не знам как да постъпя. Проверих я с две програми. А иначе компютърът е доста по-тих от другия ми, дали е слабо охлаждането?? Отстрани се вижда един хоризонтален вентилатор който духа топло. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
valyo_93 Публикувано Март 28, 2012 Report Share Публикувано Март 28, 2012 щом е гаранционен закараи го пак в сервиза можеби охлаждането е остаряло и не може да охлажда а може и да има доста прах в него Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Deo Публикувано Март 29, 2012 Author Report Share Публикувано Март 29, 2012 Имам само един въпрос още - като включа компютъра сутрин, и веднага пусна програмата за температура, показва 42 градуса за процесора, възможно ли е за десетина секунди да качи толкова или може би датчика не е верен нещо? Според вас. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
valyo_93 Публикувано Март 29, 2012 Report Share Публикувано Март 29, 2012 На снимките видях че вентилатора прави 1400 уборота това ми показва че е възможно да е за смяна но незнам какъв ти е вентилатора на практика има и вентилатори които правят такива обороти по подразбиране.Пак ти казвам щом е в гаранция го закараи Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Deo Публикувано Март 29, 2012 Author Report Share Публикувано Март 29, 2012 Днес говорих с тях по телефона, обясниха ми че за този тип процесори е нормална температура 55-60 градуса (Athlon 64 3200+), и наистина като прегледах доста теми в интернет май е така. Според вас може ли да се приеме че е нормална тази температура, днес ми държи около 57 градуса? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
miazmatik Публикувано Март 29, 2012 Report Share Публикувано Март 29, 2012 Аз със Athlon, макар че е в лаптоп под 60 градуса не пада,а при пускане си е толкова 40-45 градуса,ни почистване,ни термопаста,ни нищо не помага,така че това са си нормални температури. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 29, 2012 Report Share Публикувано Март 29, 2012 Около 40-45 градуса са нормални, но около 55-60 не са. Ако държи толкова висока температура дори и в режим на бездействие (idle), значи най-вероятно има проблем с охлаждането - замърсен радиатор, невъртящ се вентилатор, засъхнала паста и т.н. В такъв случай би било добра идея да се провери охладителя, дали всичко е наред с него. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Deo Публикувано Март 30, 2012 Author Report Share Публикувано Март 30, 2012 Мерси за отговорите, засега така оставам щом от сервиза казват че е нормално, той е в гаранция.Но излезе нов проблем! Вчера малко след като го включих се рестартира сам един път, а сега преди малко - пак! Както си работя се рестартирва, започвам сега да чета от какво може да е. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост