valyo_93 Публикувано Март 19, 2012 Report Share Публикувано Март 19, 2012 здравейте,един приятел се фали че е намерил из интернета family keylogger и се фали че може да види паролите които се въвеждат от неговия PC,но аз му казах че наи-вероятно сам си е инсталирал вирус на компютъра и наи-много да разберът неговите пароли,но тои спори че това не е вирус и може да се каже че стигнахме до караница.И затова реших да попитам тук по компетентните потребители как да му докажа че това е вирус.Благодаря ви предварително Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
valyo_93 Публикувано Март 19, 2012 Author Report Share Публикувано Март 19, 2012 Всъшност като се замисля компютърните зали как оспяват да разберат къде влизат в интернета дали не се използва някакъв кейлогер.Нямам лоши намерения просто ми го набиха в главата не мисля да следя никого небих искал да се задръстя с вируси Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Март 19, 2012 Report Share Публикувано Март 19, 2012 Keylogger по принцип е програма, която може да следи извършените действия на даден компютър - отворени папки и файлове, посетени страници в Интрнет, въведени пароли и т. н. т. Наблюдението може да се извършва както на локалния компютър, така и на друг компютър при съответните настройки.Следователно:... може да види паролите които се въвеждат от неговия PC...Да, може да ги види. Пример: кани те на гости у тях, ти работиш на неговия компютър, стартираш Skype и си въвеждаш твоята парола. След като си тръгнеш, приятелят ти може да провери keylogger-а и да научи паролата ти.... сам си е инсталирал вирус на компютъра и наи-много да разберът неговите пароли...Това също е възможно - повечето keylogger-и имат възможост да изпращат (например по e-mail) събраната информация. Друг е въпроса, дали тази настройка е включена при твоят приятел.И затова реших да попитам тук по компетентните потребители как да му докажа че това е вирус.Не е задължително да е вирус. Има си съвсем легални keylogger-и (доколкото виждам, Family Keylogger си е съвсем редовна програма), с които можеш да си наблюдаваш компютъра - в случай, че го ползват няколко души, например. Друг е въпроса, че повечето антивирусни програми ще изведат предупреждение за потенциално опасна програма - на тях това им е работата.Всъшност като се замисля компютърните зали как оспяват да разберат къде влизат в интернета дали не се използва някакъв кейлогер.Напълно е възможно; точно затова (почти) всички сериозни сайтове, които предоставят персонални услуги (например банкиране) изискват инсталация на сертификат, шифроване на връзката, "виртуална" клавиатура и т. н. т. и препоръчват съответната услуга да не се ползва от публични места. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
valyo_93 Публикувано Март 19, 2012 Author Report Share Публикувано Март 19, 2012 пробвах и аз да го инсталирам но антивирусната веднага го засече но все пак ако го инсталирам той ще се размножи или не.Как мога да проверя дали е включена опцията за пращане информация на имейла и аз мога ли да го направя да се праща към моя имейл Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Март 19, 2012 Report Share Публикувано Март 19, 2012 Нали уж нямаше да го ползваш за дейности по "подслушване" на чужди данни? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
valyo_93 Публикувано Март 19, 2012 Author Report Share Публикувано Март 19, 2012 Просто ми стана люгопитно и искам да съм по запознат от него защото утре най вероятно ще се видим и ще продължим да спори с мен той просто спора е хоби за него няма значение кои печели но той трябва да спори но както изглежда май аз ще загубя спора,немога да ти го докажа обаче компютъра го използвам само аз така че няма смисъл ако го инсталирам ще го разгледам и ще изтрия кейлогера Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Март 19, 2012 Report Share Публикувано Март 19, 2012 Няма да се размножи, не се тревожи.Относно опцията за изпращане на информация - във Family keylogger не видях такава опция, но все пак разгледай настройките... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
valyo_93 Публикувано Март 19, 2012 Author Report Share Публикувано Март 19, 2012 Благодаря ти за информацията Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост