valyo_93 Публикувано Март 19, 2012 Report Share Публикувано Март 19, 2012 здравейте искам да се науча да ъпдейтвам бйос но знам че е опасно и моя няма смисъл да го ъпдейтвам,че въпроса ми е има ли някоя програма да се ъпдейтва виртуално нещо като виртуална машина и дали с нея може да стане. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barca_b0y Публикувано Март 19, 2012 Report Share Публикувано Март 19, 2012 Какво точно искаш да научиш? Ако има ъпдейт за BIOS, той ще е в сайта на производителя, а там ще има и инструкции (понякога са предложени доста начини и имаш право на избор). Ако не прекъснеш процеса на обновяване и следваш инструкциите, не би трябвало да има проблеми. Ъпдейтът на BIOS се прави с цел поддържане на повече/по-нови компоненти. Да, опасно е и няма програма, която да го направи безопасно.P.S. Много ми е странен начина ти на писане. Когато трябва да се пише "и", ти пишеш "й" и обратното. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Март 19, 2012 Report Share Публикувано Март 19, 2012 здравейте искам да се науча да ъпдейтвам бйос но знам че е опасно и моя няма смисъл да го ъпдейтвам,че въпроса ми е има ли някоя програма да се ъпдейтва виртуално нещо като виртуална машина и дали с нея може да стане.Не можеш да правиш ъпдейт на BIOS на виртуална машина. При ъпдейта се презаписва информацията на BIOS FLASH/EEPROM чипа, като се използва софтуер на производителя. При провал на презаписването-грешен подбор на ъпдейта, използването на BIOS непредназначен за системата, спиране на тока може да се стигне до непоправими от потребителя последици, от които може да се излезе с презаписването на чипа на програматор, ако той е на цокъл или ако има Recovery програма. Recovery програма - това е малък отрязък от BIOS, който е само за четене, там се намира сервизна програма, с която може да се извърши recovery и излизане от ситуацията, като се изисква флопи или какъвто там носител може с bios файла. Не всички BIOS имат Recovery програма, както и не всички BIOS могат са на цокъл, това особено важи за лаптопите, което прави операцията крайно рискова и нежелателна, освен ако не сме се подсигурили и само ако се проявяват някакви сериозни проблеми, свързвани с грешки в програмният код на BIOS или за поддръжка на хардуер-основно процесори, които не се поддържат от текущата версия на BIOS-а, ако има по-нова версия, която ги поддържа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
valyo_93 Публикувано Март 19, 2012 Author Report Share Публикувано Март 19, 2012 Благодаря ти за информацията Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост