stihia Публикувано Март 18, 2012 Report Share Публикувано Март 18, 2012 Здравейте,имам следния проблем.След преинсталация на winxp ,с разделен хард на две ми липсва втория дял,тоест D:моля за помощ как да го направя видим.Общо целия хард е 200 GB,като в момента C: е 50 GB Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
valyo_93 Публикувано Март 18, 2012 Report Share Публикувано Март 18, 2012 влез в start>control panel>Administrative tools>Computer Management>в появилия се прозорец в лявата част избери disk Management>направи снимка и я качи в следващия си коментар Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stihia Публикувано Март 21, 2012 Author Report Share Публикувано Март 21, 2012 ето снимка Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Март 21, 2012 Report Share Публикувано Март 21, 2012 Дисковият дял по някаква причина е бил изтрит или повреден, както всички можем да видим, Windows докладва, че е unallocated.Aко дялът просто е "изтрит", то има инструмент на EASUS, който може да го възстанови. ЛИНК- http://www.easeus.co...ition-recovery/При условие, че дялът е бил в NTFS файлова система и по-горната програма не може да се справи, файловата система е повредена, ще ти трябва софтуер от типа на Stellar Phoenix NTFS Data Recovery или друга, аз ползвах подобна преди време, но всички програми от подобен тип са изключително платени, не мога да дам линк към пиратски софтуер тук и ще се наложи да впрегнеш изобретателността си. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stihia Публикувано Март 21, 2012 Author Report Share Публикувано Март 21, 2012 а ако дам на unallocated да направи нов дял и да се форматира ще стане ли?Така или иначе този комп е на доизживяване,опитвам се да мога да го направя поне нет да се ползва на него.иначе благодаря за инфото! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
pcko Публикувано Март 21, 2012 Report Share Публикувано Март 21, 2012 (Редактиран) Инсталирай програмата,която ти даде TechMaster.Като я пуснеш маркирай този дял и му задай Криейт.После потвърди с Apply и в новия прозорец пак потвърждаваш.Изчакваш програмата да си свърши работата и ако не е повреден ще ти излезе в КОМПЮТЪР.Успех ти желая и дано не е по-сериозен проблема!Забравих да ти кажа също и ако е в друг формат да го направиш NFTS. Редактиран Март 21, 2012 от pcko Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
NetZombie Публикувано Март 21, 2012 Report Share Публикувано Март 21, 2012 Аз този проблем го имам всеки път щом си преинсталирам Уин ХР-то!Проблема си го оправям като инсталирам СП3 и го ъпдейтна до дупка, след това рестартирам и си го форматирам...тогава ми се появява. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
veniotr Публикувано Март 21, 2012 Report Share Публикувано Март 21, 2012 може да пробаш и с PartitionMagic 8.0 това също е добра програма Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Март 21, 2012 Report Share Публикувано Март 21, 2012 а ако дам на unallocated да направи нов дял и да се форматира ще стане ли?Така или иначе този комп е на доизживяване,опитвам се да мога да го направя поне нет да се ползва на него.иначе благодаря за инфото!Става, но мислех че целта е да се извади информацията от дял D или да се върне непокътнат. Ако не държиш на информацията, там където си влязъл, през disk management си създаваш нов дял, задаваш му буква и го форматираш.Обикновено хората държат на диск D потребителска информация, снимки и т.н, която не искат да губят. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stihia Публикувано Март 22, 2012 Author Report Share Публикувано Март 22, 2012 Благодаря,бяхте ми от голяма помощ!направих го по по-лесния начин,защото информацията на D: беше прехвърлена на външен хард преди преинсталацията.Никога не бях виждала така да се губи дял...но пък и не бях попадала на толкова "труден" комп.Изкарва ме тотално от нерви,но няма да му се дам Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост newnickname Публикувано Март 22, 2012 Report Share Публикувано Март 22, 2012 1. Влизаш в Disk Management (Start - Run - diskmgmt.msc), както е на снимката ти.2. Маркираш с ляв бутон CD-ROM, което е с буква D: и му даваш десен бутон -Change Drive Letter and Paths..., оттам Change и избираш буква E:, запазваш промените - рестарт на компа.3. Отново влзиаш в Disk Management (Start - Run - diskmgmt.msc), маркираш с ляв бутон дяла, който е Unallocated, после десен бутон -Change Drive Letter and Paths..., оттам Change и избираш буква D:, запазваш промените - рестарт на компа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stihia Публикувано Март 22, 2012 Author Report Share Публикувано Март 22, 2012 дотук добре,сега имам проблем със USB- тата.Иска 2.0 и става конфликт между мишка и клавиатура. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Март 24, 2012 Report Share Публикувано Март 24, 2012 Дори при USB 1.1 няма проблеми със съжителството между USB мишка и USB клавиатура. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост newnickname Публикувано Март 24, 2012 Report Share Публикувано Март 24, 2012 дотук добре,сега имам проблем със USB- тата.Иска 2.0 и става конфликт между мишка и клавиатура. Какво е положението в Device Manager? Има ли въпросителни, удивителни? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
B-boy/StyLe/ Публикувано Март 24, 2012 Report Share Публикувано Март 24, 2012 За да допълня колегата: *Какво е положението в Device Manager-a (Десен бутон на My Computer => Properties => Hardware => Device Manager) Има ли индикации за проблем с хардуера - удивителни в жълти триъгълници и т.н. *Пак оттам само че отиваш на колонката VIEW => Resources by type => Interrupt Request (IRQ) дали има някакви конфликти! http://img220.imageshack.us/img220/3210/45732535hq1.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост