Jump to content

изчезнал дял на харда след преинсталация

stihia

Препоръчан пост

Здравейте,имам следния проблем.След преинсталация на winxp ,с разделен хард на две ми липсва втория дял,тоест D:

моля за помощ как да го направя видим.Общо целия хард е 200 GB,като в момента C: е 50 GB

Сподели другаде

Дисковият дял по някаква причина е бил изтрит или повреден, както всички можем да видим, Windows докладва, че е unallocated.

Aко дялът просто е "изтрит", то има инструмент на EASUS, който може да го възстанови. ЛИНК- http://www.easeus.co...ition-recovery/

При условие, че дялът е бил в NTFS файлова система и по-горната програма не може да се справи, файловата система е повредена, ще ти трябва софтуер от типа на Stellar Phoenix NTFS Data Recovery или друга, аз ползвах подобна преди време, но всички програми от подобен тип са изключително платени, не мога да дам линк към пиратски софтуер тук и ще се наложи да впрегнеш изобретателността си.

Сподели другаде

а ако дам на unallocated да направи нов дял и да се форматира ще стане ли?Така или иначе този комп е на доизживяване,опитвам се да мога да го направя поне нет да се ползва на него.иначе благодаря за инфото!
Сподели другаде

Инсталирай програмата,която ти даде TechMaster.Като я пуснеш маркирай този дял и му задай Криейт.После потвърди с Apply и в новия прозорец пак потвърждаваш.Изчакваш програмата да си свърши работата и ако не е повреден ще ти излезе в КОМПЮТЪР.Успех ти желая и дано не е по-сериозен проблема!Забравих да ти кажа също и ако е в друг формат да го направиш NFTS. Редактиран от pcko
Сподели другаде

Аз този проблем го имам всеки път щом си преинсталирам Уин ХР-то!

Проблема си го оправям като инсталирам СП3 и го ъпдейтна до дупка, след това рестартирам и си го форматирам...тогава ми се появява.

Сподели другаде

а ако дам на unallocated да направи нов дял и да се форматира ще стане ли?Така или иначе този комп е на доизживяване,опитвам се да мога да го направя поне нет да се ползва на него.иначе благодаря за инфото!

Става, но мислех че целта е да се извади информацията от дял D или да се върне непокътнат. Ако не държиш на информацията, там където си влязъл, през disk management си създаваш нов дял, задаваш му буква и го форматираш.

Обикновено хората държат на диск D потребителска информация, снимки и т.н, която не искат да губят.

Сподели другаде

Благодаря,бяхте ми от голяма помощ!направих го по по-лесния начин,защото информацията на D: беше прехвърлена на външен хард преди преинсталацията.Никога не бях виждала така да се губи дял...но пък и не бях попадала на толкова "труден" комп.Изкарва ме тотално от нерви,но няма да му се дам :crazygirl2:
Сподели другаде

1. Влизаш в Disk Management (Start - Run - diskmgmt.msc), както е на снимката ти.

2. Маркираш с ляв бутон CD-ROM, което е с буква D: и му даваш десен бутон -

Change Drive Letter and Paths..., оттам Change и избираш буква E:, запазваш промените - рестарт на компа.

3. Отново влзиаш в Disk Management (Start - Run - diskmgmt.msc), маркираш с ляв бутон дяла, който е Unallocated, после десен бутон -

Change Drive Letter and Paths..., оттам Change и избираш буква D:, запазваш промените - рестарт на компа.

Сподели другаде

дотук добре,сега имам проблем със USB- тата.Иска 2.0 и става конфликт между мишка и клавиатура.

Какво е положението в Device Manager? Има ли въпросителни, удивителни?

Сподели другаде

За да допълня колегата:

*Какво е положението в Device Manager-a (Десен бутон на My Computer => Properties => Hardware => Device Manager) Има ли индикации за проблем с хардуера - удивителни в жълти триъгълници и т.н.

*Пак оттам само че отиваш на колонката VIEW => Resources by type => Interrupt Request (IRQ) дали има някакви конфликти!

http://img220.imageshack.us/img220/3210/45732535hq1.jpg

Сподели другаде