Jump to content

Разделяне на екрана

Препоръчан пост

Дали съществува плеър (или програма), който да има възможност за възпроизвеждане на две видеа едновременно, т.е. на половината от екрана да върви едното видео, на другата половина другото.

Трябва ми за сравнение на качеството.

Сподели другаде

Би ли ме улеснил как се разделя?

Успях да стартирам плеъра два пъти (два отделни прозореца). Това ли имаше в предвид? За съжаление на второто видео се чува само звука - картината е черна.

Сподели другаде

Ами, можеш да стартираш два пъти MPC-HC, като оставиш само нейните прозорци, след което десен клик върху лентата за задачи -> Tile Windows Vertically / Show windows side by side (съответно за XP и 7). Увери се, че не е избран Overlay mixer като renderer.
Сподели другаде

Ок. До тук добре. Остана да наглася да вървят едновременно, но не чрез плъзгача, а ако може чрез задаване на стойност.

Дори да е чрез плъзгача, как да стартирам едновременно двата плеъра, за да не изостават един от друг.

Сподели другаде

@stanilabg,

Да, точно това имах предвид. За разделянето Night_Raven ти обясни. Не знам защо отсъства картината при второто видео. Възможно е да ти липсва някакъв кодек, но лично на мен никога не са ми трябвали кодеци за възпроизвеждане на каквото и да било с MPC - HC (естествено изключвам клипчетата, създадени с Fraps). От последния ти коментар да разбирам ли, че си се справил? Какъв е проблемът да ги нагласиш по нормалния начин? Не е чак толкова трудно. И под "двата плеъра" двата прозореца на MPC - HC ли имаш предвид?

Сподели другаде

Относно черния екран, да повторя да провериш кой renderer е избран. Под Windows 7 избери EVR Custom, а под Windows XP избери някой VMR. Лоша идея е да оставиш VMR по принцип, имам предвид само за теста.

Колкото до синхронизацията, можеш да използваш функцията Go To... от меню Play, ако искаш да е по-прецизно. Например настройваш плеър А да е 1 секунда след плеър Б, след което първо пускаш плеър Б и после плеър А. Секундата сигурно ще е достатъчна, за да се изравнят.

Сподели другаде

@stanilabg,

Не знам защо отсъства картината при второто видео.

Оправих се. Направих както каза Night_Raven - разкарах Overlay mixer.

От последния ти коментар да разбирам ли, че си се справил? Какъв е проблемът да ги нагласиш по нормалния начин? Не е чак толкова трудно. И под "двата плеъра" двата прозореца на MPC - HC ли имаш предвид?

Да, двата прозореца на MPC - HC.

Не е проблем с нагласянето. Успявам да ги наглася чрез преместване на кадър по кадър, но не мога да стартирам едновременно двата прозореца.

Колкото до синхронизацията, можеш да използваш функцията Go To... от меню Play, ако искаш да е по-прецизно. Например настройваш плеър А да е 1 секунда след плеър Б, след което първо пускаш плеър Б и после плеър А. Секундата сигурно ще е достатъчна, за да се изравнят.

За съжаление, не се получава. Не е фатално лекото разминаване, но все пак.

Сподели другаде

Не те разбирам. Нали още в първия си коментар казваш, че си се справил с пускането на двата прозореца?

Пускане да, но не и едновременно. Искам с едно кликане, да се стартират и двете видеа. Остана само това да решим. Всичко друго е Ок.

Сподели другаде

Защо ти трябва да е едновременно стартирането? Видеото ли е прекалено кратко?

Не е кратко. Трябва ми да видя в един и същ момент, какво е качеството на двата филма, за да мога да ги сравня. Пак казвам, не че е фатално да се разминават с 1 секунда, но ми се щеше да вървяха едновременно. Пък и ако можеше да премествам с единия плъзгач, двете видеа едновременно, нямаше да има грешка.

То и затова търсех плеър с възможност за разделяне на екрана, а не стартирането на няколко плеъра (дори и един и същ) едновременно. Т.е. надявах се да може с един бутон/плъзгач/стоп/пауза да управлявам две видеа.

П.П. Малко дразни да се чува звука на второто видео, като ехо на първото.

Сподели другаде

Аз бях останал с впечатлението, че това не ти е проблем. В такъв случай се сещам само за едно: спри на пауза в една и съща секунда, и двете клипчета, и сравнявай. Относно ехото: нали изобщо не ти трябва звук за сравнението?
Сподели другаде

В такъв случай се сещам само за едно: спри на пауза в една и съща секунда, и двете клипчета, и сравнявай.

О, в такъв случай не е нужно да използвам плеър. Имам програма, която извлича снимки от видео, но за съжаление, снимката не предоставя пълна представа за качеството на видеото. Да, остротата на картината (пикселизацията) може да се определи, но що се отнася до цветове, дълбочина и др., трудно се забелязват при неподвижна картина.

Oтносно ехото: нали изобщо не ти трябва звук за сравнението?

Да, така е.

Сподели другаде