kenshiro Публикувано Март 12, 2012 Report Share Публикувано Март 12, 2012 Здравейте! Имам въпрос, относно динамичните IP адреси. При рестарртирване на модема, цялото IP ли се променя или само част от него? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Март 12, 2012 Report Share Публикувано Март 12, 2012 Всяка промяна в което и да е число от IP адреса води до създаване на нов IP адрес.Ако питаш дали при рестартиране на модема (каквото и да означава това) ще получиш адрес от друга мрежа (различна от тази, към която си бил свързан досега), отговорът е - зависи от настройките на сървъра, който "раздава" адресите.Обикновено се "раздават" адреси от една и съща мрежа, но и обратното е възможно.Какъв по-точно ти е проблема с адресите? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kenshiro Публикувано Март 12, 2012 Author Report Share Публикувано Март 12, 2012 Отнякъде бях чул, че при динамичните IP-та винаги се запазвала пъравта част от адреса, а в моя случай не е така - сменя се цялото с генерално ново. Просто ме интересува дали това е в реда на нещата. Това е всичко. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 13, 2012 Report Share Публикувано Март 13, 2012 Да, обикновено при динамичните IP адреси се "сменя само втората половина", така да се каже, защото става въпрос за мрежата на един и същ доставчик. Силно необичайно е да се сменя целия IP адрес. Да не би да ползваш програма за прокси сървъри от рода на Hide IP? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kenshiro Публикувано Март 13, 2012 Author Report Share Публикувано Март 13, 2012 Аз не бях доразбрал. Всичко си е било наред. Благодаря. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tokera Публикувано Март 13, 2012 Report Share Публикувано Март 13, 2012 Да, обикновено при динамичните IP адреси се "сменя само втората половина", така да се каже, защото става въпрос за мрежата на един и същ доставчик. Силно необичайно е да се сменя целия IP адрес. Да не би да ползваш програма за прокси сървъри от рода на Hide IP? При мен се сменят целите адреси ( не винаги обаче), зависи явно как е настроен сървърът, който раздава адреси. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kenshiro Публикувано Март 14, 2012 Author Report Share Публикувано Март 14, 2012 Не използвам такива програми. Всичко си е наред Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост