Jump to content

DVD-то не реагира/чете дискове

Препоръчан пост

Здравейте,

Не бях ползвал двд-то на компютъра си от няколко месеца и вчера ми се наложи да кача снимки от диск на харда,при което се оказа,че нещо не е наред.

След като поставя диск в двд-то за момент изглежда,че всичко ще тръгне както трябва - курсора на мишката се променя и показва иконка на въртящо се дискче,диодът на устройството светва после угасва,пак светва и накрая угасва,курсорът се връща в нормално състояние,но... нито се отваря експлорър с файловете на диска,нито като отида ръчно на устройството и кликна се виждат файловете(т.е няма нищо,все едно не е вкаран диск).

Пробвах и с други дискове,които съм сигурен,че са наред - пак нищо.Само веднъж,за кратко време сработи и прочете един стар диск,но след това нещо стана - извадих диска за да сложа отново този,който ме интересува,при което ми излезе съобщение за грешка,че не бил поставен правилния диск и не успях да го махна докато не рестартирах.После пак старото положение - не отчита да има диск изобщо.

Въпросът ми е дали мога да направя нещо,някаква диагностика през уиндоуса и т.н. или да го нося за смяна направо?

Между другото преди около месец компютъра падна от около 50 сантиметра височина,но тогава само проверих дали си работи нормално без да тествам двд-то.

Процесор DualCore Intel Pentium D 915, 2800 MHz ,2GB RAM,windows XP Professional,service pack 3

Оптично устройство - Optiarc DVD RW AD-7170A (DVD+R9:8x, DVD-R9:8x, DVD+RW:18x/8x, DVD-RW:18x/6x, DVD-RAM:12x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)

Сподели другаде

Прилича на умираща записвачка, имах една и тя като и вкараш диск помига малко и дотам, отваряше чат-пат някой диск и после спря напълно. Може да пробваш да ъпнеш firmware, ако не си го ъпнал вече...
Сподели другаде