Jump to content

Проблем с достъп от XP към win7 с парола

karretto

Препоръчан пост

Проблема е следният направил съм мрежа между 2 комп xp-7 за споделяне на интернет и папки с пароли и еднакви акаунди през 2 лан карти,които са на машината със 7,която е конфигурирана за споделяне с парола и с други комп.няма проблеми.

Отначало връзката си работеше добре,но сега не ме пуска да вляза от 7 към XP,като въведа паролата ми дава,че се едно е грешна и я маркира сменях пароли правих еднакви акаунди с еднакви пароли,но не ме пуска.Иначе пинг си има,но гледам,че стана TTL=32,а преди беше TTL=128.

Пробвах от виртуална машина и няма проблем да вляза,като администратор обаче само между XP-XP,a между 7-и въпросното XP не става.

От преди пак го имаше същия проблем и се оправи със system restore на 7-мицата,но сега неще.Иначе се виждат в еднаквата мрежа и,като направя просто споделяне може да се влиза в XP-то,но аз искам да влизам в цялата директория.

От xp към 7 няма проблем.

post-8140-0-68295100-1331101324_thumb.jpg

Сподели другаде

Искаш да кажеш, че двата компютъра са в една и съща работна група ( Workgroup ), че съществуват едни и същи потребителски акаунти с едни и същи пароли на двете машини ( изключително силно препоръчително в твоя случай ) , че на XP машината си изключил опростеното файлово споделяне и си разрешил споделянето на точно определени потребители, че в настройките на LAN адаптера си разрешил NetBIOS over TCP/IP ? Така ли е ?

Също там ( LAN - Properties - Networking ) трябва да имаш отметки само на Client for Microsoft Networks, QoS Packet Sheduler, File and Printer Sharing for Microsoft Networks и Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) - това последното нямаше нужда да го споменавам :wink1: . Ще има и отметка на приложението на защитната стена - ако ползваш външна такава. Всичко останало ( освен ако не е нещо точно определено от теб ) трябва да няма отметка, т.е. празно квадратче !

После проверяваш на машината със 7 в Control Panel\All Control Panel Items\Network and Sharing Center\Advanced sharing settings дали си включил за Home or Work на "ON": Network discovery; File and printer sharing; Public folder sharing и Password protected sharing, а под HomeGroup Connections дали си отметнал да се използват потребителски акаунти и пароли. Същите настройки използвай и в Public folder sharing.

После отваряш Help ( натискаш F1 ) и в търсачката пишеш Networking home computers running different versions of Windows - в отворилия се прозорец по-надолу намираш портовете TCP/UDP които трябва да отвориш в защитната стена, че да се виждат двете ОС. Хубаво е да прочетеш и самата помощна тема.

Ами обхванахме доста бързо почти всичко . Провери настройките и след рестарт на машините ( неприятно, но винаги и двете ) пак пробвай.

Друго, което също трябва да се провери, но за десерт, е дали в седмицата е активна HomeGroup, независимо, че по-горе пипахме и по нейните настройки, както и ( защото много обича да го променя ) дали мрежата в седмицата е в категория Public, а не Work.

И като омажеш по гореописания начин всичко :wink1: след рестарта не бързай да се отчайваш - на седмицата и трябва време ( поне 2-3 ) минутки за да засече машините в мрежата !

ПП Забравих - пробвай да видим дали чрез вградената търсачка, в RUN или адресната лента на уиндоус експлорър като напишеш \\Име_на _компютър\име_на_файл ще получиш достъп до споделените папки на XP !

Сподели другаде

Всичко от гореописаното беше направено,само бях на домашна група и го направих на публична,no пак не ме пуска в XP-то.

Иначе от този комп.с WIN7 си влиза в други комп.с XP и WIN7.По начина \\Име_на _компютър\име_на_файл пак е същото все едно въвеждам грешна парола.

Гледам че втората лан карта ми е към неразпознатите,но иначе на XP-то си има интернет и си влиза в 7-мицата административно без проблем.

post-8140-0-44758300-1331222067_thumb.jpg

Сподели другаде

Съжалявам, сигурно си се оправил вече, но не мога да пиша всеки ден...

По-трудно ще ти е с публична група - лесно е да стане Public, но да я върнеш на Work може да имаш проблеми, дори да ти е невъзможно. ( Преди година и половина имах голям проблем с домашната мрежа и от много ровене във майкрософтските съпорт форуми разбрах, че някои смятат, че има бъг в споделянето при машини с Уиндоус 7 - става въпрос точно за нетбиос настройките - машините се разпознават по \\Име_на _компютър\име_на_файл, но не се показват в Network прозореца и обратно. На директен въпрос с доказателства към хората от подръжката на Уиндоус 7 отговор така и не се получи... Това не означава, че самата ОС е лоша, а и сигурно са отстранили проблема. )

ПФУ ! - Щом ти иска парола, значи трябва да изключим password protected sharing, ама всеки пост трябва да се чете по 5 пъти! Я пробвай !

Сподели другаде

Като отметна "Изключи споделянето,защитено с парола" за домашната и публичната мрежа и след това натискам "записване на промените".После,като вляза пак в центъра за мрежи и споделяне гледам,че си стои отметнато "Включи споделянето,защитено с парола" Реално не го сменя,но с други комп.няма проблем само с въпросното XP

post-8140-0-52464300-1331546743_thumb.jpg

Сподели другаде

Ей, не ме слушаш ! Като не си разбрал - питай бе, човек ?!

Казах ти да включиш "...а под HomeGroup Connections дали си отметнал да се използват потребителски акаунти и пароли". Сега виждам от приложения шот, че " Използвайте потребителски акаунти и пароли за свързване с други компютри " не е отметнато !!! ( Бутончетата на които като цъкнеш и се появява точка, а на друго бутонче изчезва се нарича радио бутон - както можеш да слушаш една станция само по радиото, така и тук избора може да е само един.) Та отметни радио бутона срещу въпросната настройка и пак опитай, а после активирай "Изключи споделянето, защитено с парола" . Напиши да разберем какво е станало !

Сподели другаде

На шота само за момента бях ги разменил иначе съм пробвал всички варианти,но тук става въпрос за някакъв бъг между 2-та комп,защото свързването на кой и да е от 2-та комп с,някой друг комп. няма проблем
Сподели другаде