Jump to content

Q: Asus K70 AB и гледане на Blue-Ray

Препоръчан пост

Процесор AMD Athlon X2 Dual-Core Processor QL-64 (2.1Ghz, 512KB Cache)  

Памет 2GB (2x1024MB) DDR 2 800Mhz  

Видео карта ATI Mobility Radeon HD 4570 с 512 MB DDR3 собствена памет  

Здравейте, искам да попитам лаптоп с такива характерситики,слаб ли е за да подкара Blue Ray филм,не оргинален диск, а свален от тракер,40 ГБ размер,може би това си е оргинален Blu-Ray ,не разбирам,гледам го с Total Media Theatre5.01. и има едно леко насичане,не е много, може да се гледа филма,но все пак,иначе с други релийзи HDTV 720p, 1080p от тези по 6-8,12 ГБ си върви перфектно...та мисълта ми е дали видеокартата е слаба или нещо друго...а и също пробвах 3 Blue-Ray-а различни, едно и също е положението...P.S.Windows XP SP3 лицензиран всички ъпдейти.PotPlayer последна версия не го подкара въобще, картината премигва и ту се появява, то екрана става черен??

Сподели другаде

Компютъра ти изобщо не е слаб.Аз съм с по-слаба карта 384 МВ.,но на Nvidia,процесора ми е с подобни характеристики,само паметта ми 3ГБ и гледам точно с Pot Player.Подобни филми вървят без грам насичане.Имам и лаптоп ASUS,пак с подобни на твоите характиристики и при него нямам проблеми,дори с филми от порядъка на около 30ГБ.Обновил ли си драйверите на видеото и как са ти температурите?Да не би от там да е проблема?
Сподели другаде

По принцип трябва да се знае, че това че дадена видео карта има много рам памет не означава, че е достатъчно производителна за даденото нещо. Според мен конфигурацията не е слаба и би трябвало да вървят без насичане. Както е споменато, може да се види евентуално дали кодеците са наред, видео драйверите актуални ли са, може да се опита с друг плеър, освен изброените.
Сподели другаде