plamen74.72 Публикувано Март 2, 2012 Report Share Публикувано Март 2, 2012 Та въпроса е следния: В магазин за компютри видях въпросния компютър (от така наречените легнали PC-та) със стикер на Windows Vista Business OEM! При въпрос към продавачката дали наистина е с Виста, отговора беше, че е минал през ремонт и е със сменен хард диск, а и нямали право да инсталират Уиндоус, защото не можели да го лицензират! И сега въпроса е ако бъде закупен този компютър каква е процедурата за да бъде отново с Виста-та според както пише на стикера? п.с.Компютъра не е за мен, но човека който иска да го купи няма регистрация във форума и за това пуснах темата от негово име! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Март 2, 2012 Report Share Публикувано Март 2, 2012 Стикерът не означава автоматично, че компютърът ще бъде с легален Windows. Препродажбата прави лиценза невалиден, за това има програми като Widows for refurbished PC's, където с помощта на старият стикер се получава нов стикер и лицензионен номер, за да бъде всичко 100% легално. Това е политика на Майкрософт и не мисля да я засягам повече.За да ползвате този лицензионен номер ви трябва OEM версия на Windows VIsta, която да инсталирате, която не е лесно да се намери. Retail версията НЯМА да свърши работа, лицензионният код е само за OEM версията. След това ще се наложи да активирате копието, като евентуално дори може да се наложи да се обадите на Microsoft България.Самият стикер сам по себе си не прави Windows-сът напълно легален, трябва да се има предвид. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Март 2, 2012 Author Report Share Публикувано Март 2, 2012 Благодаря за отговора! Горе-долу и аз така му го обясних, но той държи да си е с Виста-та! Ако успея да го убедя, че може с този компютър да ползва Линукс, ще го купи, защото все пак параметрите му са добри, а и за 236лв. си е доста евтин! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост