Jump to content

Препоръчан пост

Опитайте следното:

• Стартирайте Oracle VirtualBox.
  • Маркирайте въпросната виртуална система и натиснете бутона Settings.
  • Меню System -> таб Acceleration.
  • Сложете отметка в checkbox-а пред опцията Enable VT-x/AMD-V.
  • Запазете промените.

Ако имате проблеми с изпълнението на инструкциите или въпросната опция не е активна, то моля, споменете това в следващия Ви коментар.

Сподели другаде

Опитайте следното:

• Стартирайте Oracle VirtualBox.
  • Маркирайте въпросната виртуална система и натиснете бутона Settings.
  • Меню System -> таб Acceleration.
  • Сложете отметка в checkbox-а пред опцията Enable VT-x/AMD-V.
  • Запазете промените.

Ако имате проблеми с изпълнението на инструкциите или въпросната опция не е активна, то моля, споменете това в следващия Ви коментар.

Въпросната опция не е активна. post-1630-0-52764100-1330716290_thumb.jpg

Сподели другаде

Предлагам да кажеш с какъв процесор разполагаш и каква дънна платка. Грешката е очевидна по смисъл.Не всички процесори и дънни платки поддържат функцията VT-X/AMD-V. Също така, често тези функции трябва да бъдат и пуснати в BIOS-а.

В момента прегледах форумите на Virtual box и според информацията без поддръжка на VT-X/AMD-V към момента Windows8 не може да бъде подкаран на Virtual Box.

Лично аз не бих се наел да давам инструкции, преди да се събере достатъчно информация за системата.

Инструменти с които можеш да откриеш детайлите, които ме интересуват-CPU-Z, SIW, HW32

Сподели другаде

Процесорът не поддържа възможността за виртуализация VT-x. Към момента мисля, че няма как да подкараш Windows8 под Virtual box.

Oстава възможността да го инсталираш на друг дял на харддиска, който си заделил, за да го пробваш.

Intel® Celeron® D Processor 356 (512K Cache, 3.33 GHz, 533 MHz FSB)

Сподели другаде

При мен преди беше същото.Компа ми не поддържа хардуерно ускорение и с Виртуал бокса не станаха нещата.С тази http://softvisia.com...ad.php?view.797 програма обаче се получиха нещата.Имаше няква специфика обаче.Мисля че трябваше за ОС да зададеш Other.И най важното качи си 32-битов,защото 64-ката под виртуалка няма да тръгне.А инак аз го инсталирах като втора ОС и за сега съм доволен,макар все още да ми е малко криво с това метро.
Сподели другаде

При мен преди беше същото.Компа ми не поддържа хардуерно ускорение и с Виртуал бокса не станаха нещата.С тази http://softvisia.com...ad.php?view.797 програма обаче се получиха нещата.Имаше няква специфика обаче.Мисля че трябваше за ОС да зададеш Other.И най важното качи си 32-битов,защото 64-ката под виртуалка няма да тръгне.А инак аз го инсталирах като втора ОС и за сега съм доволен,макар все още да ми е малко криво с това метро.

Инсталирах 8-цата така както си написал и всичко стана,но има проблем, Няма интернет връзка и липсва звук.

Това може ли да се оправи?

post-1630-0-49382200-1330787552_thumb.jpg

Сподели другаде

Отговорът е VMWare tools(eквивалентът на guest aditions for Virtual box) и някои настройки във виртуалната машина. Разбира се, официална поддържка за Windows8 същите те вероятно нямат, но можеш да пробваш с такива за другите версии на Windows(7 конкретно)
Сподели другаде

Отговорът е VMWare tools(eквивалентът на guest aditions for Virtual box) и някои настройки във виртуалната машина. Разбира се, официална поддържка за Windows8 същите те вероятно нямат, но можеш да пробваш с такива за другите версии на Windows(7 конкретно)

Не мога да се справя с проблема за интернета и звука и се отказах да инсталирам на виртуална машина.

Понеже много ми се иска да пробвам 8-цата имам следния въпрос:

Ако инсталирам от файла на Microsoft за директна инсталация така, както се инсталира програма после как ще деинсталирам 8-цата?

Трябва ли да се прави преинсталация или може и чрез деинсталатор? Сега съм с Windows 7.

Сподели другаде