mavro Публикувано Март 2, 2012 Report Share Публикувано Март 2, 2012 Опитвам се да инсталирам Windows 8 Consumer Preview на виртуалната машина,но излиза следното съобщение Моля за компетентна помощ ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Март 2, 2012 Report Share Публикувано Март 2, 2012 Опитайте следното:Стартирайте Oracle VirtualBox.Маркирайте въпросната виртуална система и натиснете бутона Settings.Меню System -> таб Acceleration.Сложете отметка в checkbox-а пред опцията Enable VT-x/AMD-V.Запазете промените.Ако имате проблеми с изпълнението на инструкциите или въпросната опция не е активна, то моля, споменете това в следващия Ви коментар. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mavro Публикувано Март 2, 2012 Author Report Share Публикувано Март 2, 2012 Опитайте следното:Стартирайте Oracle VirtualBox.Маркирайте въпросната виртуална система и натиснете бутона Settings.Меню System -> таб Acceleration.Сложете отметка в checkbox-а пред опцията Enable VT-x/AMD-V.Запазете промените.Ако имате проблеми с изпълнението на инструкциите или въпросната опция не е активна, то моля, споменете това в следващия Ви коментар. Въпросната опция не е активна. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Март 2, 2012 Report Share Публикувано Март 2, 2012 Предлагам да кажеш с какъв процесор разполагаш и каква дънна платка. Грешката е очевидна по смисъл.Не всички процесори и дънни платки поддържат функцията VT-X/AMD-V. Също така, често тези функции трябва да бъдат и пуснати в BIOS-а.В момента прегледах форумите на Virtual box и според информацията без поддръжка на VT-X/AMD-V към момента Windows8 не може да бъде подкаран на Virtual Box.Лично аз не бих се наел да давам инструкции, преди да се събере достатъчно информация за системата.Инструменти с които можеш да откриеш детайлите, които ме интересуват-CPU-Z, SIW, HW32 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mavro Публикувано Март 2, 2012 Author Report Share Публикувано Март 2, 2012 Ето логфайла на CPU-Z MAVRO-PC.txt Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Март 2, 2012 Report Share Публикувано Март 2, 2012 Процесорът не поддържа възможността за виртуализация VT-x. Към момента мисля, че няма как да подкараш Windows8 под Virtual box.Oстава възможността да го инсталираш на друг дял на харддиска, който си заделил, за да го пробваш.Intel® Celeron® D Processor 356 (512K Cache, 3.33 GHz, 533 MHz FSB) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
pcko Публикувано Март 2, 2012 Report Share Публикувано Март 2, 2012 При мен преди беше същото.Компа ми не поддържа хардуерно ускорение и с Виртуал бокса не станаха нещата.С тази http://softvisia.com...ad.php?view.797 програма обаче се получиха нещата.Имаше няква специфика обаче.Мисля че трябваше за ОС да зададеш Other.И най важното качи си 32-битов,защото 64-ката под виртуалка няма да тръгне.А инак аз го инсталирах като втора ОС и за сега съм доволен,макар все още да ми е малко криво с това метро. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Март 2, 2012 Report Share Публикувано Март 2, 2012 Mисля си, че това би било полезно на автора на темата(на английски)How to install Windows 8 Developer Preview in a VMware Workstation 8How to Install "Windows 8 Consumer Preview" on WMware Player Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mavro Публикувано Март 3, 2012 Author Report Share Публикувано Март 3, 2012 При мен преди беше същото.Компа ми не поддържа хардуерно ускорение и с Виртуал бокса не станаха нещата.С тази http://softvisia.com...ad.php?view.797 програма обаче се получиха нещата.Имаше няква специфика обаче.Мисля че трябваше за ОС да зададеш Other.И най важното качи си 32-битов,защото 64-ката под виртуалка няма да тръгне.А инак аз го инсталирах като втора ОС и за сега съм доволен,макар все още да ми е малко криво с това метро. Инсталирах 8-цата така както си написал и всичко стана,но има проблем, Няма интернет връзка и липсва звук.Това може ли да се оправи? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Март 5, 2012 Report Share Публикувано Март 5, 2012 Отговорът е VMWare tools(eквивалентът на guest aditions for Virtual box) и някои настройки във виртуалната машина. Разбира се, официална поддържка за Windows8 същите те вероятно нямат, но можеш да пробваш с такива за другите версии на Windows(7 конкретно) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mavro Публикувано Март 12, 2012 Author Report Share Публикувано Март 12, 2012 Отговорът е VMWare tools(eквивалентът на guest aditions for Virtual box) и някои настройки във виртуалната машина. Разбира се, официална поддържка за Windows8 същите те вероятно нямат, но можеш да пробваш с такива за другите версии на Windows(7 конкретно) Не мога да се справя с проблема за интернета и звука и се отказах да инсталирам на виртуална машина.Понеже много ми се иска да пробвам 8-цата имам следния въпрос:Ако инсталирам от файла на Microsoft за директна инсталация така, както се инсталира програма после как ще деинсталирам 8-цата?Трябва ли да се прави преинсталация или може и чрез деинсталатор? Сега съм с Windows 7. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост