DAVIDOV Публикувано Февруари 28, 2012 Report Share Публикувано Февруари 28, 2012 Здравейте, имам следния проблем. Имам компютри в мрежа, единия играе ролята на файлов сървър с инсталиран Windows 7 Ultimate 64 bit, на който са направени 3 акаунта, 1 администратор и 2 потребителски. Целта на двата потребителски е да огранича достъпа до определени папки. Единия компютър е с Windows Me заради, който винаги се нервирам. Проблема е, че като сложа парола на потребителския акаунт на Win 7, компютъра с Windows Me няма достъп до споделения ресурс, при опит да вляза ми иска парола за споделената папка пиша му я и ми казва, че не е вярна. Пробвах вариянта потребител и парола на Windows Me еднакви с потребител и парола на Windows 7 акаунта но не се получи.Искам да попитам някои знае ли решение на този проблем? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Февруари 28, 2012 Report Share Публикувано Февруари 28, 2012 Как точно "влизаш" в споделения ресурс, опитвал ли си варианта с изписване IP адреса на сървъра?Пробвах вариянта потребител и парола на Windows Me еднакви с потребител и парола на Windows 7 акаунта но не се получи. - напиши малко по-подробна информация, кажи какво точно правиш и какво се получава като резултат. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
DAVIDOV Публикувано Февруари 29, 2012 Author Report Share Публикувано Февруари 29, 2012 Да, пробвах с изписване на IP адреса на сървърния компютър, но компютъра с Windows Me намира споделения ресурс и ми иска съответната парола при което я пиша и ми връща съобщение, че паролата не е вярна и иска отново да въведа парола. След това варианта който пробвах е като направих user и pass на Win Me еднакви с тези на сървърния компютър, но отново ми дава същия проблем. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Февруари 29, 2012 Report Share Публикувано Февруари 29, 2012 Погледни тези инструкции - мисля, че ще ти свършат работа.Друг вариант е да използваш някакъв FTP сървър. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
DAVIDOV Публикувано Февруари 29, 2012 Author Report Share Публикувано Февруари 29, 2012 Ще погледна инструкциите и ще си поиграя още малко и ще мина на FTP сървър, тъкмо ще е по гъвкав Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
DAVIDOV Публикувано Март 2, 2012 Author Report Share Публикувано Март 2, 2012 Проблема се оправи по начин противоречащ на логиката. Казаха ми първо да направя user с парола на компютъра с Windows 7 /споделящия ресурси/ след това да направя нов потребител със същото име и парола на компютъра със Windows Me. След като го направих и пробвах да вляза в споделените ресурси на 7-цата отново ми даде съобщение за грешка, че не разпознава парола и т.н. След като ми даде същата грешка реших да изтрия новосъздадения потребител в компютъра със Windows 7 т.к. не ми е нужен, изтрих го и компютъра с Windows Me вече можеше да влиза в споделените ресурси без да иска парола? Аз не мога да си обясня защо се получи, по принцип не би трябвало да може да влиза. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост