BoRkAtA90 Публикувано Февруари 27, 2012 Report Share Публикувано Февруари 27, 2012 Здравейте!Днеска,докато преинсталирах WIndows XP 32 bit ,след като натиснах "ентър" малко зареждаше и ми излезнах следното съобщениеThe error code is 4. Натиснах "ентър" и стартирахме старата си OS ,влезнахме в интернет видяхме http://support.micro...om/?kbid=330181 ,спрях компютъра смених РАМ паметта на другият слот след това ми даде грешкаFile \i386\ntkrnlmp.exe.The error code is 7 ,където ме върна в началото и почнах да си мисля ,че РАМ паметта е дефектна.Имах един диск с Win Vista тръгна без проблем ,инсталира се до край.Същият диск win xp го пробвах на друг компютър тръгна без да дава грешка.Кажете ми някоя програма за тестване на РАМ.AMD Sempron 2400+, RAM 512Mb,дъно ASRock K7VT4A+ .ExcelStor Technology J880 (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
valyo_93 Публикувано Февруари 27, 2012 Report Share Публикувано Февруари 27, 2012 Тестване на паметта За началото можете да пуснете Super PI Mod v1.5 с конфигурация за изчисление 32M (Calculate --> 32M --> OK). Ако даде грешка по време на изпълнението е почти сигурно, че има проблем със стабилността на паметта и няма смисъл от обстойни тестове. Ако обаче мине ОК, тогава тествайте поне 1-2 часа с някой от следните инструменти:Memtest86+GoldMemoryMemTestтества се минимум 5 часа но по добре е да се тества цяла вечер Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
BoRkAtA90 Публикувано Февруари 28, 2012 Author Report Share Публикувано Февруари 28, 2012 При стартирането на първата програма дава този код:0C7659E2 със първата програма Super PI Mod v1.5Явно си отива Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
valyo_93 Публикувано Февруари 28, 2012 Report Share Публикувано Февруари 28, 2012 Направи снимка и я публикуваи Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Февруари 28, 2012 Report Share Публикувано Февруари 28, 2012 При стартирането на първата програма дава този код:0C7659E2 със първата програма Super PI Mod v1.5Явно си отива Поради алгоритъма, който се използва от програмата за извършване на изчисленията, Super PI Mod се приема като софтуер за тестване на цялостната стабилност на дадена конфигурация. Ако въпросната система може да изчисли PI до 32 милионната позиция след десетичната запетая (Calculation Mode - 32M) без проблеми, се приема, че тестът е преминат успешно. За по-обстойна проверка на състоянието на RAM-паметта се използва софтуер като Memtest86+. След като Вашата конфигурация не преминава PI изчисленията на програмата, то вероятността за дефектирала RAM-памет е изключително висока. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
BoRkAtA90 Публикувано Март 1, 2012 Author Report Share Публикувано Март 1, 2012 Благодаря за отзивчивостта момчета! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост