Jump to content

Въпрос за дефектирала RAM памет

Препоръчан пост

Здравейте!Днеска,докато преинсталирах WIndows XP 32 bit ,след като натиснах "ентър" малко зареждаше и ми излезнах следното съобщение

The error code is 4

. Натиснах "ентър" и стартирахме старата си OS ,влезнахме в интернет видяхме http://support.micro...om/?kbid=330181 ,спрях компютъра смених РАМ паметта на другият слот след това ми даде грешка

File \i386\ntkrnlmp.exe.The error code is 7
,където ме върна в началото и почнах да си мисля ,че РАМ паметта е дефектна.Имах един диск с Win Vista тръгна без проблем ,инсталира се до край.Същият диск win xp го пробвах на друг компютър тръгна без да дава грешка.

Кажете ми някоя програма за тестване на РАМ.

AMD Sempron 2400+, RAM 512Mb,дъно ASRock K7VT4A+ .

ExcelStor Technology J880 (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)

Сподели другаде

Тестване на паметта

За началото можете да пуснете Super PI Mod v1.5 с конфигурация за изчисление 32M (Calculate --> 32M --> OK). Ако даде грешка по време на изпълнението е почти сигурно, че има проблем със стабилността на паметта и няма смисъл от обстойни тестове. Ако обаче мине ОК, тогава тествайте поне 1-2 часа с някой от следните инструменти:

тества се минимум 5 часа но по добре е да се тества цяла вечер

Сподели другаде

При стартирането на първата програма дава този код:0C7659E2 със първата програма Super PI Mod v1.5

Явно си отива

Поради алгоритъма, който се използва от програмата за извършване на изчисленията, Super PI Mod се приема като софтуер за тестване на цялостната стабилност на дадена конфигурация. Ако въпросната система може да изчисли PI до 32 милионната позиция след десетичната запетая (Calculation Mode - 32M) без проблеми, се приема, че тестът е преминат успешно. За по-обстойна проверка на състоянието на RAM-паметта се използва софтуер като Memtest86+.

След като Вашата конфигурация не преминава PI изчисленията на програмата, то вероятността за дефектирала RAM-памет е изключително висока.

Сподели другаде