Jump to content

Проблем с звука на лаптоп HP 620

Препоръчан пост

Здравейте.

Проблема стана преди няколко минути, а той е: Слушах музика от лаптопа, който посредством кабел бе свързан с уредба, от която всъщност се получаваше звука. След като приключих си извадих кабела от лаптопа, но за мое учудване нямам звук. Странното е, че при свързване на лаптопа с уредбата се чува звук, значи лаптопа предава сигнал - не е от звуковата карта или драйверите. Преинсталирах и дравейрите, но няма подобрение. Стигам до извода, че може говорителите на самия лаптоп да са заминали. Никакви настройки не съм пипал. Искам да разбера дали е от говорителите или просто са се разбърникали някакви настройки. Надявам се да не са говорителите. Имам още гаранция, ама все пак...

Благодаря предварително.

ОС е windows SP2 2002. Четох, че може и самия жак да прави проблем.

Сподели другаде

Благодаря ти за отговора, но за жалост по непонятни за мен причини нямам предишни създадени точки за възстановяване на системата и следователно тази опция отпада.
Сподели другаде

...Искам да разбера дали е от говорителите или просто са се разбърникали някакви настройки....

...Четох, че може и самия жак да прави проблем.

На прав път си. Много вероятно е проблемът да идва от самият жак и ми се вижда малко вероятно и 2-те колонки да дефектират от нищото.

Виж настройките в Sound Manager-а за всеки случай, но не мисля, че е от там. Според мен, ако има гаранция-няма какво да му мислиш, възползвай се от нея! :)

Сподели другаде

TechMaster, благодаря и на теб. Да имам гаранция все още. Надявах се да не е хардуерен проблем, защото като ги знам колко се бавят с подмяната, ще забравя че имам лаптоп. Но май ще ходя да го давам. Благодаря все пак.

Сподели другаде

TechMaster, благодаря и на теб. Да имам гаранция все още. Надявах се да не е хардуерен проблем, защото като ги знам колко се бавят с подмяната, ще забравя че имам лаптоп. Но май ще ходя да го давам. Благодаря все пак.

Това с жака е относително и зависи от конкретната реализация, но ако няма проблеми със самите настройки на драйверите или самите драйвери, то има голяма вероятност да е хардуерен проблем. Ако искаш, изтегли един Linux, например PCLinuxOS и го пусни в режим LiveCD и пробвай дали има звук от колонките под него, за да ликвидираме всякакви проблеми от инсталираният Windows, но да имаш едно на ум, че може и да не разпознае картата правилно-понякога се случва. Toва е за да се уверим, че не е софтуерен недъг някъде там, макар че се съмнявам. И въпреки това, провери настройките на драйверите...

Сподели другаде

Извинявай, ама не мога да изтегля от интернет. Все ме прехвърля от сайт на сайт и не иска да се тегли. Ако може да ми дадеш линк. Дали има вероятност да се опорави с преинсталация на Windows-а?
Сподели другаде

Да мерси, така и се оправи. След цяла нощ четене на подобен род теми, тъкмо пробвах това с изваждането на кабела по-грубичко и се оправи. Явно не се е връщала пластинката, за да каже че лаптопа, че няма вече свързано устройство. Благодаря на всички!
Сподели другаде

Да мерси, така и се оправи. След цяла нощ четене на подобен род теми, тъкмо пробвах това с изваждането на кабела по-грубичко и се оправи. Явно не се е връщала пластинката, за да каже че лаптопа, че няма вече свързано устройство. Благодаря на всички!

Както казах-зависи от контруктивното решение. При някои самият жак се използва за определяне на това дали звука да отива към външен източник-ако има бучнат 3,5мм накрайник в жака пластинката е отворена и веригата с вградените колонки не е свързана, ако няма бучнато нищо в жака, то пластинката би трябвало да е затворена, с което затваря веригата и вградените колонки просвирват.

Изглежда, че все пак съм го нацелил и се радвам, че си решил проблема. Обаче просто реших да се подсигуря, че не винаги и не навсякъде се ползва посочената по-горе схема.

Сподели другаде

• 1 month later...

Здравей, инсталирай този драйвър и проблемът ти ще се оправи. :music: http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareDescription.jsp?lang=en&cc=us&prodTypeId=321957&prodSeriesId=4158863&swItem=ob-89244-1&prodNameId=4158501&swEnvOID=4053&swLang=13&taskId=135&mode=3

В описанието на старите версии пише, че точно този проблемм е поправен вече.

Сподели другаде