FlyBoy Публикувано Февруари 27, 2012 Report Share Публикувано Февруари 27, 2012 Здравейте.Проблема стана преди няколко минути, а той е: Слушах музика от лаптопа, който посредством кабел бе свързан с уредба, от която всъщност се получаваше звука. След като приключих си извадих кабела от лаптопа, но за мое учудване нямам звук. Странното е, че при свързване на лаптопа с уредбата се чува звук, значи лаптопа предава сигнал - не е от звуковата карта или драйверите. Преинсталирах и дравейрите, но няма подобрение. Стигам до извода, че може говорителите на самия лаптоп да са заминали. Никакви настройки не съм пипал. Искам да разбера дали е от говорителите или просто са се разбърникали някакви настройки. Надявам се да не са говорителите. Имам още гаранция, ама все пак...Благодаря предварително.ОС е windows SP2 2002. Четох, че може и самия жак да прави проблем. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
valyo_93 Публикувано Февруари 27, 2012 Report Share Публикувано Февруари 27, 2012 пробваи да върнеш настроиките на операнионата система от system restore в деня на които си работеше нормално Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
FlyBoy Публикувано Февруари 27, 2012 Author Report Share Публикувано Февруари 27, 2012 Благодаря ти за отговора, но за жалост по непонятни за мен причини нямам предишни създадени точки за възстановяване на системата и следователно тази опция отпада. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Февруари 27, 2012 Report Share Публикувано Февруари 27, 2012 ...Искам да разбера дали е от говорителите или просто са се разбърникали някакви настройки.......Четох, че може и самия жак да прави проблем.На прав път си. Много вероятно е проблемът да идва от самият жак и ми се вижда малко вероятно и 2-те колонки да дефектират от нищото.Виж настройките в Sound Manager-а за всеки случай, но не мисля, че е от там. Според мен, ако има гаранция-няма какво да му мислиш, възползвай се от нея! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
FlyBoy Публикувано Февруари 27, 2012 Author Report Share Публикувано Февруари 27, 2012 TechMaster, благодаря и на теб. Да имам гаранция все още. Надявах се да не е хардуерен проблем, защото като ги знам колко се бавят с подмяната, ще забравя че имам лаптоп. Но май ще ходя да го давам. Благодаря все пак. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Февруари 27, 2012 Report Share Публикувано Февруари 27, 2012 TechMaster, благодаря и на теб. Да имам гаранция все още. Надявах се да не е хардуерен проблем, защото като ги знам колко се бавят с подмяната, ще забравя че имам лаптоп. Но май ще ходя да го давам. Благодаря все пак.Това с жака е относително и зависи от конкретната реализация, но ако няма проблеми със самите настройки на драйверите или самите драйвери, то има голяма вероятност да е хардуерен проблем. Ако искаш, изтегли един Linux, например PCLinuxOS и го пусни в режим LiveCD и пробвай дали има звук от колонките под него, за да ликвидираме всякакви проблеми от инсталираният Windows, но да имаш едно на ум, че може и да не разпознае картата правилно-понякога се случва. Toва е за да се уверим, че не е софтуерен недъг някъде там, макар че се съмнявам. И въпреки това, провери настройките на драйверите... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
FlyBoy Публикувано Февруари 27, 2012 Author Report Share Публикувано Февруари 27, 2012 Извинявай, ама не мога да изтегля от интернет. Все ме прехвърля от сайт на сайт и не иска да се тегли. Ако може да ми дадеш линк. Дали има вероятност да се опорави с преинсталация на Windows-а? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Февруари 27, 2012 Report Share Публикувано Февруари 27, 2012 Линк за драйверите http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareIndex.jsp?lang=en&cc=us&prodNameId=4158501&prodTypeId=321957&prodSeriesId=4158863&swLang=13&taskId=135&swEnvOID=1093 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 28, 2012 Report Share Публикувано Февруари 28, 2012 Най-вероятно е точно жакът. Опитай отново да свържеш конектор на колони/слушалки и да го извадиш. Опитай го няколко пъти. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
FlyBoy Публикувано Февруари 28, 2012 Author Report Share Публикувано Февруари 28, 2012 Да мерси, така и се оправи. След цяла нощ четене на подобен род теми, тъкмо пробвах това с изваждането на кабела по-грубичко и се оправи. Явно не се е връщала пластинката, за да каже че лаптопа, че няма вече свързано устройство. Благодаря на всички! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Февруари 28, 2012 Report Share Публикувано Февруари 28, 2012 Да мерси, така и се оправи. След цяла нощ четене на подобен род теми, тъкмо пробвах това с изваждането на кабела по-грубичко и се оправи. Явно не се е връщала пластинката, за да каже че лаптопа, че няма вече свързано устройство. Благодаря на всички!Както казах-зависи от контруктивното решение. При някои самият жак се използва за определяне на това дали звука да отива към външен източник-ако има бучнат 3,5мм накрайник в жака пластинката е отворена и веригата с вградените колонки не е свързана, ако няма бучнато нищо в жака, то пластинката би трябвало да е затворена, с което затваря веригата и вградените колонки просвирват.Изглежда, че все пак съм го нацелил и се радвам, че си решил проблема. Обаче просто реших да се подсигуря, че не винаги и не навсякъде се ползва посочената по-горе схема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ImFamouS Публикувано Април 6, 2012 Report Share Публикувано Април 6, 2012 Здравей, инсталирай този драйвър и проблемът ти ще се оправи. http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareDescription.jsp?lang=en&cc=us&prodTypeId=321957&prodSeriesId=4158863&swItem=ob-89244-1&prodNameId=4158501&swEnvOID=4053&swLang=13&taskId=135&mode=3 В описанието на старите версии пише, че точно този проблемм е поправен вече. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост