Jump to content

Препоръчан пост

Програмата тества хардуера вече 16 часа, според описанието на програмата, това е нормално,даже е добре. Въпросът ми е, след като свърши с тестването, Prime95 ще покаже ли съобщение че е приключила и ако има проблем какъв е?! Можете ли да ми разясните какво е: Worker #1 - 19,55% of M58647989 P - 1 stage 1 ; Worker #2 - 20,44% of M58648129 P - 1 stage 1 ; Communication thread - Inactive (защо е Inactive) ?! Благодаря предварително!
Сподели другаде

Нямам конкретен спомен, но мисля, че няма край тестът на Prime95. Т.е. продължава, докато не бъде спрян от потребителя или не се натъкне на грешка. Т.е., ако има проблем, ще бъде прекратен автоматично. Няма да има информация точно какъв е проблемът и къде се намира. Ако това е blend тестът, значи имаш напълно стабилна система и няма за какво да се притесняваш.
Сподели другаде

Prime95 се състои от най-малко три threads of execution:

• Interface Thread
  • Communication Thread
  • Worker Thread

Worker Threads са тези, които извършват изчисленията и които последователно използват процесорно време - тези, които отговарят на самия тест. Броят им съответства на броя на физическите ядра.

Communication Thread отговаря за комуникацията със сървъра на PrimeNet. Стойността Inactive е напълно нормална.

Както спомена Night_Raven, тестът на Prime95 няма да спре, ако няма намеса от страна на потребителя. Като цяло оптималното време за тестване на дадена система е между петнадесет и двадесет часа.

Сподели другаде

Благодаря за информацията, но сега пък имам друг проблем.........не мога да спра Prime95, т.е. спрях я, но компютъра не спира да "бучи" така, както по време на теста.След като стопирах програмата, тя изчезна, но машината продължи да работи странно, отворих диспечера на задачите, търсих Prime95 в процеси, услуги, приложения, но няма и следа от нея, рестартирах компютъра, но........той пак си работи като на тест. Не знам дали е възможно, но имам гадното усещане че Prime95 се е скрила някъде и продължава да работи. Моля помогнете да спра това чудо!!! Благодаря!
Сподели другаде

Нека проверим системата за активни процеси, свързани с Prime95.

Изтеглете Process Explorer

• Запазете файла на Вашия десктоп.
  • Разархивирайте файла в директория по Ваше желание.
  • Стартирайте procexp.exe.
  • В новопоявилия се прозорец направете снимка на всички активни процеси.

Прикачете изображението/изображенията в следващия Ви коментар.

Сподели другаде

Изтеглете Autoruns

• Запазете файла и го разархивирайте в директория по Ваше желание.
  • Стартирайте аutoruns.exe.
  • Меню Options -> Filter Options... -> поставете отметка пред Hide Microsoft Entries.
  • Запазете промените.
  • Mеню File -> Refresh.
  • Mеню File -> Save...

Запазете файла, архивирайте го чрез софтуер по желание и го прикачете към следващия Ви коментар.

Сподели другаде

Аз също като си тествах хардуера не ми се затваряше програма.

За тази цел използвах простичката комбинация - Ctrl+Alt+Delete и си го затварям от диспечера за задачи.

Толкова е просто!

Защо намесвате странични програми, не знам, майна?!

Сподели другаде

Защо намесвате странични програми, не знам, майна?!

Използвам допълнителен софтуер, защото потребителят ясно е споменал, че има проблеми с производителността на системата, дори след нейното рестартиране. Предложил съм да състави log от Autoruns за да прегледам обектите, които се зареждат първоначално.

Моля, прочитайте постовете внимателно преди да критикувате.

Сподели другаде

простичката комбинация - Ctrl+Alt+Delete и си го затварям от диспечера за задачи.

Толкова е просто!

Приятелю NetZombie, оценявам вниманието ти към моя проблем, но с цялото си уважение те моля да четеш по-внимателно за какво става въпрос! Иначе благодаря за съвета, но има и по-лесен начин да отвориш диспрчера на задачите, вместо клавишна комбинация!

AutoRuns.7z

Изтеглете Autoruns

• Запазете файла и го разархивирайте в директория по Ваше желание.
  • Стартирайте аutoruns.exe.
  • Меню Options -> Filter Options... -> поставете отметка пред Hide Microsoft Entries.
  • Запазете промените.
  • Mеню File -> Refresh.
  • Mеню File -> Save...

Запазете файла, архивирайте го чрез софтуер по желание и го прикачете към следващия Ви коментар.

Изпращам това, което се получи!

Сподели другаде