Jump to content

Проблем с ДВД плеъра

Препоръчан пост

Здравейте!Проблема е следния - имам ЛСД Панасоник TX-L32G10E и ДВД плеър Панасоник SC-PT170 ! Свързани са помежду си със скарт кабел.Независимо дали гледам филма чрез флашката или използвам диск доста често се случва картината съответно и звука да почнат на насичат и то доста брутално .. понякога е за секунда - две а друг път за по-продължително време. Най-често го прави на сцени с повече движение -битки,гонки или т.н. но се случва и на най-обикновенни сцени! Мисля че не е от формата на файла защото съм гледал DVD,DVD RIP,Xvid,Blu-ray.rip,HD-rip - прави го на всичките ! Доста е дразнещо и ще съм благодарен ако можете да ми помогнете и да кажете от какво е проблема :) Благодаря предварително
Сподели другаде

Това, което ми идва, като първа идея е да бъде почистена оптиката на ДВД - то. Ако си сигурен, че можеш да се справиш ще ти обясня как се прави. При оригинални дискове, т.е. такива купени от магазина също ли има насичане?

П.С. Сега прочетох, че и от флашка прави така. Може да провериш кабелите, с които са свързани плеъра и телевизора.

Сподели другаде

Като цяло двд е ново и не мисля че ще е замърсено - макар да е възможно ..относно оригинални дискове...да ти кажа не съ м пробвал с тях а относно кабелите - изкарвал съм ги..вкарвал съм ги..сменял съм ги с други и пак е същото но както казах - него прави постоянно ...само на моменти и в повечето случеи в най-разгорещените сцени
Сподели другаде

Доста често срещана ситуация е това с насичане на звук и картина. Обикновенно причината е в самия ДВД плеър. Обикновенно се оправя след ъпдейт в упълномощените сервизи на К&К от тези, които работят с Панасоник. Но ще го оправят само да работи с диск. При проблем с USB устройствата не помага никакъв ъпдейт. USB-то на плейъра е много бавно и при сцени, в които има струпване на много кадри се получава много гадно забавяне на картината и съответно насичане на звука. Под "много кадри" нямам предвид примерно надбягване с коли или други "бързи" сцени, а по-скоро плъзгането на камерата по някоя неподвижна картина / гора, море, пейзаж/- сякаш снима от движеща се кола. В този случай, колкото филма е записан с па- високо качество, толкова повече на практика накъсва. Занеси го в сервиз да го тестват и флашнат. Нямам обаче идея кои сервизи поддържат Panasonic.
Сподели другаде

Подобно нещо понякога се получава при работата на ДВД-тата Neo. Проблема обаче идва от чипа за RDS, като премахването обикновено решава проблема. Не мисля, че USB - то на плеъра е много бавно и за това се получава насичането. Ако проблема съществува и с оригинални ДВД дискове, то мисля, че действително добра идея е носенето на ДВД - то на сервиз. В момента се сещам, че подобно накъсване съм срещал отново при плеър на Нео, като проблема беше т.нар. 'лоши спойки'. Проблема е, че в сервиз за претопяването на тези лоши спойки ще ти вземат да кажем 20 - 30 лева, а това е работа точно за няма и 5 минути.
Сподели другаде