Jump to content

Спешно! Компютъра ми се рестартира автоматично!

Iliqn Ivov

Препоръчан пост

Здравейте не знам дали е мястото на тази тема тук и дали има друга такава , но за първи път пиша в този сайт .Значи имам следния проблем компютъра ми се рестартира сам и чудното е , че сутрин когато го включа нямам никакви проблеми обаче след обяд към 12 часа нещо му става и започва да се рестартира сам все едно натискам копчето за "груб" рестарт , не знам каква може да е причината ,но и не разбирам много .Преди около година ми изгоря захранващото и го смених нямах никакви проблеми до преди 1-2 дни . Смятете ли , че може причината да е в променливя ток и падащото напрежение ? Или защото не съм го преинсталирал близо 1 година . Много ще съм благодарен ако ми помогнете !
Сподели другаде

Здравей!

През това време натоварваш ли го с него тежко или само сърфиране?

Кажи каква е OS.

Кажи какво ти е захранването сегашното.

Драйверите за виокартата актуализирани ли са?

Сподели другаде

Здравей!

През това време натоварваш ли го с него тежко или само сърфиране?

Кажи каква е OS.

Кажи какво ти е захранването сегашното.

Драйверите за виокартата актуализирани ли са?

Ами операционната система е Windows XP , захранването не знам какво е защото беше в гаранция когато го смениха от Tехномаркет , само да кажа , че аз много не си разбирам :D така че мога да кажа , че само ATI актуализирах преди около 4 месеца . А относно натоварването когато сърфирам просто , пак се получава аз си мисля че е от пременливия ток , но нз странното е, че сутрин до 12 ч. си работи идеално а после се бъгва

Температурата на процесора не надвишава 24-26C

Сподели другаде

Открих проблема , това в което се съмнявах чрез Everest направих пълен отчет и видях , че пише захранване в момента-променлив ток . Ще трябва да търся начин да го оправя!
Сподели другаде

Системата е купувана от Техномаркет? Аз не бих приел компютър подарък от тях, камо ли да си купя нещо.

Като за начало дай снимка от HWMonitor да придобием общ ориентир как са температурите и напреженията. Иначе да, може да е от захранването, защото обикновено магазини от рода на Техномаркет използват евтини боклуци. Те за всички други компоненти ползват евтини чаркалаци, де.

Сподели другаде

Бих казал, че може да има проблем. Вижда, се че 12-те волта скачат до към 12.80, което е над допустимите норми. Това не може да е категорично, докато не се направи истинско замерване на молексите с мултиметър. Описано е как става към края на тази тема. За жалост това изисква отваряне на компютъра. Ако нямаш такава възможност, възможностите ни се ограничават.
Сподели другаде